Autor Tema: Diesel fuel filter - which one?  (Pročitano 2383 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jabre

Odg: Diesel fuel filter - which one?
« Odgovor #15 poslato: 06. Sep, 2018. 22:08 »
Evo novo lično moje iskustvo od juče tj. danas..... upalila se lampica za rezervu juče.... bila gužva na nis kod mene pa odem do knez petrola.... sipam za 1000 (6.1l gledao sam na aparatu)    i danas na 54 pređenih km ponovo svetli rezerva a prosek po bordu 5.5l

Ko je tu lud..... na nisovoj pumpi bar isteram 90km sigurno s 1000 din i to sam probao više puta baš zbog potrošnje...

P.S. da otvorimo novu temu o iskustvima sa gorivom ako već nema takva?

Послато са SM-J510FN  

• Vozi: Octavia A4 TOUR ALH 1.9TDi 66kw 2001. (1u5) Ambience

Van mreže t.salai

« Odgovor #16 poslato: 06. Sep, 2018. 23:19 »
Bolje pokrenuti novu temu za kukanje o losem gorivu pa da ne kvarimo ovu o filterima.  bravo2
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 04. Okt, 2018. 19:52 »
Nedavno odradio servis, promenio i filter dizela (posle 60.000km, iako je preporuka na 90.000km)... izvadio Mahle i ubacio nov.. isto Mahle  :).

Stari filter nije promenio boju, u odnosu na nov.. osim što je bio natopljen gorivom.
Čantrica u kojoj se nalazi filter nije sadržavala nečistoće vidljive golim okom. Nisam primetio ni vodu na dnu. Sve u svemu, odličan 5!!

U Srbistanu točim uvek na Petrolu na Adi, njihov aditivirani Q-Max dizel. U inostranstvu kako gde, ali uvek na prometnim i poznatim pumpama.

Ceo proces promene filtera, prikazan je ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=0kbIAwF2uvA

beer1

Van mreže Filip BG

« Odgovor #18 poslato: 05. Okt, 2018. 08:56 »
Mirkul38,
da li ste imali problema sa garancijom zbog menjanja filtera goriva na 60.000km? Pročitao sam da je preporuka fabrike da se on menja na 90.000km. Video sam po računima iz ovlašćenih servisa da ga neki menjaju na 15.000km, a neki na 30.000km.
Pozdrav, Filip
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #19 poslato: 08. Okt, 2018. 10:36 »
Nisam imao potrebe da se obraćam servisima za bilo kakve intervencije. Auto je zbog velike kilometraže izašao iz garancije pre par meseci. Za sada 0 problema sa motorom.

beer1