Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FAVORIT
»
Izduvni sistem Skoda Favorit
Dole
Autor
Tema: Izduvni sistem Skoda Favorit (Pročitano 2338 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mladen84
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
2
Izduvni sistem Skoda Favorit
«
poslato:
04. Jan, 2017. 23:34 »
Forumasi, napravio sam ovu temu, posto vidim da nema nijedne slicne.
Znate i sami da je ovih dana hladnije, pa sam hteo da vas pitam, da li je normalno da iz auspuha vise dimi?
Primetio sam da kada stojim, na leru, ide malo jace dim iz auspuha, ne smrdi, osim ako se bas ne priblizim, i tad se malo, ali malo oseca, kao kad se pale tomosovi motori. Ne gubim ulje, ne gubim antifriz, a na cepu je mali kondenzant, koji je gotovo uvek, osim leti, tu.
Dim nije crn, izmedju sivkaste i bele boje je, nije mnogo gust, inace vozim na plin, i podesio sam ler gas na 1.2. Palio sam ga ovih dana na benzin jer je bio minus, mozda je zbog toga. Ako je neko imao ili ima slicno iskustvo, neka podeli sa mnom.
Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.
mladen84
Style
L&K ugled:
2
Odg: Izduvni sistem Skoda Favorit
«
Odgovor #1 poslato:
05. Jan, 2017. 00:19 »
Zaboravio sam da napomenem da nema nikakve nepravilnosti u radu motora, kazaljka na obrtometru stoji i ne mrda se. Citao sam da je to zbog kondenzacije unutar auspuha, mada sve je individualno. I da ne zaboravim, ne vozim relacije koje su duze od 10 km ukupno u oba pravca, sigurno mesec dana.
mladen84
Style
L&K ugled:
2
«
Odgovor #2 poslato:
05. Jan, 2017. 01:22 »
Izvinjavam se za 3 razlicita posta... Morao sam sad da izadjem da proverim. :-)
U pitanju je beli dim koji nestaje u vidu pare, kad stojim na leru, i kad dam malo jaci gas, vidim da izadje beli dim, ne smrdi, a izlazi malo (normalno) dima kad je na leru. Creva nisu naduta, i jos jednom, ne gubi vodu, niti ulje.
pajapop
Laurin&Klement
Like ukupno: 90
L&K ugled:
15
«
Odgovor #3 poslato:
05. Jan, 2017. 18:18 »
Citat: mladen84 04. Jan, 2017. 23:34
... i podesio sam ler gas na 1.2....
Ja mislim da si ti ovde nesto "pogresio"...Prvo, kako si podesio ler gas na 1200, kad treba da bude oko 850...Ili si mu pojacao smesu goriva, ili pomerio moment paljenja? Ali, dobro, cak da je tu i sve u redu, normalno je da po ovom hladnom vremenu izvesna kolicina "dima" izlazi iz auspuha, koji je najvecim delom para, tj kondenzacija vruceg vazduha u dodiru sa hladnim iz spoljne sredine...Ali ako si pomerio paljenje i ako si poremetio smesu, pojacani dim je od toga...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
Filo
Laurin&Klement
Like ukupno: 18
L&K ugled:
15
«
Odgovor #4 poslato:
05. Jan, 2017. 20:23 »
Normalna pojava narocito kada vozis na plin. Slikacu i ja nekad kada imam prilika, da vidis sta se desava, parna lokomotiva Flying Scotsman mi nije ramna
Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995
mladen84
Style
L&K ugled:
2
«
Odgovor #5 poslato:
06. Jan, 2017. 03:39 »
Hvala na odgovorima. :-)
Veceras po ovom debelom minusu dimilo, ali ide kao zmaj :-)
mladen84
Style
L&K ugled:
2
«
Odgovor #6 poslato:
09. Maj, 2017. 09:57 »
Da li preporucujete auspuhe koje proizvodi magnum? Treba mi brz odgovor, hitna mi je kupovina, a ne znam da li da ih uzmem.
Bobi
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
28
Moj Skoda Club Aleksinac...
«
Odgovor #7 poslato:
09. Maj, 2017. 19:56 »
....ja naručio iz Carspro na kupujemprodajem,isto su pravljeni ali dobri.ionako će to da tera 2,5-3 godine i da protruli jer se tera na plin a to svi koji koriste znaju koliko brzo protrule lonci...
Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng
mladen84
Style
L&K ugled:
2
«
Odgovor #8 poslato:
09. Maj, 2017. 23:30 »
Ja sam godinama koristio one kraljevacke, trstenicke ili sta vec, nikad mi nisu napravili problem. Ovaj zadnji mi se polomio pa sam resio komplet da ga menjam, ali uopste nisam imao predstavu da su auspusi zapravo ovoliko skupi. Kupio sam magnum, imaju garanciju dve godine, pa cu vam reci kakvo je iskustvo.
mladen84
Style
L&K ugled:
2
«
Odgovor #9 poslato:
11. Maj, 2017. 20:45 »
Mogu posle jednog dana da kazem da sam zadovoljan auspuhom, ne cuje se nista, i rekli su mi da favorit ima fabricki neku rupicu na auspuhu zbog konednzacije, da li je to tacno? Nisam znao da auspuh drze tri gumice. U prodavnici su mi rekli da su sve tri iste, pa sam hteo da pitam da li je to tako? Ima jedna zvezdasta, ali navodno moze da je zameni ista ona sto ide na zadnji lonac.
Gore