Autor Tema: Kupovina akumulatora za Superb 125 kw  (Pročitano 2636 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaCZapočeo temu

Kupovina akumulatora za Superb 125 kw
« poslato: 07. Jan, 2017. 16:50 »
Jutros htedoh da upalim auto. Napolju minus 15. Prvi pokusaj nista, drugi isto, treci, cetvrti. Nisam vise ni pokusavao. Zakljucio sam da je akumulator u pitanju imam ga 7 godina (fabricki). Auto je  2010. -to godiste. Inace juce sam palio na minus 8. Drugar mi kaze da uzmem Bosch. Sta je Vas predlog? 
  • Vozi: Superb 125kw

Van mreže mirkuk38

Odg: Kupovina akumulatora za Superb 125 kw
« Odgovor #1 poslato: 07. Jan, 2017. 17:12 »
Bilo koji kvalitetan akumulator će ti završiti posao. Ako imaš para, uzmi top liniju iz ponude. Ja bih uzeo Vartu Silver. Bosch isto dobar, Tudor, Exide... Samo gledaj da nije mnogo mator kada kupuješ. 3 meseca idealno :-)

Ja sutra testiram kako pali na - 20C, nadam se. Mada tek mu je druga godina exploatacije. Pozdrav

Sent from my LG-D722  

Van mreže Beli82

« Odgovor #2 poslato: 07. Jan, 2017. 17:43 »
 Fiamm, Varta, Exide i nema greške...Bosch kod nas nije ono što je bio i to sam čuo sa više strana, i od krajnjih korisnika ali i od prodavaca auto delova.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #3 poslato: 07. Jan, 2017. 17:50 »
Gledam sada na skodinom sajtu pominju  original skodine akumulatore. Kakav je to kvalitet?

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 07. Jan, 2017. 18:23 »
Skoda ne pravi akumulatore vec kupuju od nekog proizvodjaca. Pretpostavljam da je njihov akumulator dosta skuplji nego npr. Varta ili Exide, a kvalitet nikako ne moze biti bolji.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #5 poslato: 07. Jan, 2017. 18:38 »
Kopam po internetu. Gde ima da se kupi dobar vartin akumulator a da je "sveza roba"? Moracu verovatno da ga u ponedeljak upalim na kablove. Citam u uputstvu da se negativni kraj kabla na mojim kolima povezuje za masivni metalni deo ili za blok motora!Nije mi jasno sta bi se desilo da ga povezem na minus na akumulatoru?

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 07. Jan, 2017. 19:16 »
Negativni kontakt se ne kaci na prazan akumulator kako bi se umanjila mogucnost da isti eksplodira. Ako ces da palis auto preko kablova vodi racuna da drugi auto ima jak akumulator.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #7 poslato: 07. Jan, 2017. 19:20 »
Koliko mora da bude jak da bi pokrenuo moj auto? Sto jaci ili??

« Odgovor #8 poslato: 07. Jan, 2017. 19:29 »
Mislim da li mora da bude jaci od 12volti i 70 amper sati? Moram da pogledam pod haubom sta imam od akumulatora. Nisam nikada skidao onaj plasticni deo sa njega. Nisam imao potrebe za tim. Da li kupiti akumulator sa vise amper sati od postojeceg  i dali ima to neke veze ?

Van mreže ugi85

« Odgovor #9 poslato: 07. Jan, 2017. 19:43 »
Po mogucstvu kao tvoj. Ako je jaci jos bolje ali nije dobro da bude mnogo slabiji. Kupovina jaceg nije nuzno potrebna i zavisi od toga koji imas.

Van mreže mlax

« Odgovor #10 poslato: 07. Jan, 2017. 20:57 »
Najbolje bi ti bilo da ga ne palis na kablove ako ne moras. Kad vec moras da kupujes nov akumulator lepo ga kupi, donesi do auta i montiraj pa onda upali auto. To ti je najsigurnija varijanta.
Na kablove se pali ako si necim istrosio akumulator (npr. ostalo upaljeno svetlo i sl) i ne mislis da kupujes novi. Ovako, svakako ga menjas pa nema poente paliti na kablove.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

« Odgovor #11 poslato: 07. Jan, 2017. 21:17 »
Moram da vidim u ponedeljak sa servisom. U servisnoj knjizici pise da nakon odspajanja i ponovnog spajanja akumulatora odredjene funkcije nece raditi bez greske, pa navodi: elektricni podizaci stakala,radio/ unos koda i sl. Ne znam da li ja mogu da ga zamenim da mi posle ne pobudali elektronika, pa opet moradm da idem u servis.
Zamena bi bila svakako jednostavnije resenje.

Van mreže BrRista

« Odgovor #12 poslato: 08. Jan, 2017. 10:06 »
Probaj da dopunis akumulator. Nakaci ispravljac par sati ako mozes, dopuni pa onda pali auto. Svakako je bolje resenje od prespajanja kablovima.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

« Odgovor #13 poslato: 08. Jan, 2017. 13:05 »
Nemam punjac za dopunu. Cekacu da se podigne temperatura iznad nule i probacu da upalim, ako ne uspem onda sa kablovima i pravac u prodavnicu po niv akumulator.

Na mreži Karlheinz

« Odgovor #14 poslato: 08. Jan, 2017. 14:19 »
imam ga 7 godina (fabricki)
Cekacu da se podigne temperatura iznad nule i probacu da upalim
Mislim da ti je nov jedino trajno rešenje.
  • Vozi: Yeti