Autor Tema: nesto lupa na obje strane prednjeg tocka  (Pročitano 7960 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže spaleZapočeo temu

nesto lupa na obje strane prednjeg tocka
« poslato: 03. Jan, 2017. 11:29 »
pozdrav svima,imam i ja problem pa da neotvaram novu temu,skoda oktavia 1.9tdi 2007 god,kad idem po neravnom putu pogotovo nizbrdo nesto lupa na obje strane prednjeg tocka,isto kao da neko lupka cekicem odozdo,kao kad je saraf opusten pa lupa,dok uz brdo lupa ali u manjem obliku,asfaltom se necuje nista,isao kod majstora on kaze sve je ispravno,nema nidje lufta,dok mi je drugi rekao misli da su solje amortizera,pa me interesuje je li imaoko slicna iskustva,i kako provjeriti je li do solja,znam da mi je jedan stari majstor rekao da dignem tocak na dizalicu i da uhvatim tocak i upirem gore i ako nema lufta da su dobri,ja sam probao i nema lufta,i da zamijenio sam stabilizatore to su mi odmah rekli ,medjutim do njih nije bilo,tako da nebih da mijenjam ispravne djelove koji su jos i orginalni,hvala unaprijed
  • Vozi: skoda oktavia 1.9 tdi 2007 4x4

Van mreže musculus4

Odg: nesto lupa na obje strane prednjeg tocka
« Odgovor #1 poslato: 04. Jan, 2017. 00:30 »
Imam slican problem kao i spale, na kaldrmi ili neravnom putu sa plitkim rupama, cuje se jako lupanje i to najjace na prednjem desnom tocku tj u toj oblasti oko tocka, ako ikom ista pada na pamet neka prica. Majistor u servisu govori da je sve u najboljem redu.
  • Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #2 poslato: 04. Jan, 2017. 01:32 »
Spalu i tebi su 99% silen blokovi na viljusci, ako lupa kako ste opisali.
Stabilizator se lako vidi da li ima lufta, a kako kazete da su vam majstori gledali trap, znaci njih da iskljucimo kao moguce, jer bi odmah ustanovili da su oni u pitanju. Isto tako i "jabucice".
Sve ovo kazem zato sto se kod silen blokova ne moze bas tako lako (ili je dosta teze) utvrditi da li je do njih.
Inace zadnji silen na viljusci Lamforder kosta oko 1000din, a prednji mislim da su jos jeftiniji. Znaci sva cetiri da se zamene oko 3500-4000din plus rad

Van mreže musculus4

« Odgovor #3 poslato: 04. Jan, 2017. 03:01 »
Ja sam zamenio silene i dalje se cuje, isto sam mislio i ja da je to.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 04. Jan, 2017. 17:42 »
Onda proveri klesta kocnica i plocice, da oni ne cukaju. A mozes da probas da blago drzis kocnicu preko rupa i vidi cuka li tada

« Odgovor #5 poslato: 05. Jan, 2017. 17:41 »
ACO SK,bio si u pravu silen blok je u pitanje,ali nije se pukla guma nego rupa kroz koji ide saraf se prosirila,interesuje me trebali raditi reglazu,i kako je najlakse provjeriti stabilizatore za ubuduce,da nemijenjam ispravne,i hvala

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 05. Jan, 2017. 18:08 »
Pa ako se taj stari silen bas raspao, zamenom novog jeste donekle novi momenat na trapu. Ja bih ipak proverio reglazu.
A stabilizator svaki majstor moze lako da proveri kada je auto na dizalici. Nategne se pajserom stabilizator i ispod ruke se oseti ako ima lufta

« Odgovor #7 poslato: 05. Jan, 2017. 21:06 »
hvala,

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #8 poslato: 05. Jan, 2017. 22:25 »
Ja sam bas danas proveravao na dizalici moju Octaviju iz slicnog razloga, silen blokovi u sustini OK, dok ne pogledas deo gde prolazi osovina viljuske.Na tom delu caura ne naleze na viljusku, ima jedno mm "lufta". :)
Imam negde jedan Meyle HD silen, ostao mi od Fabije, uzecu jos jedan pa cu promeniti.

Ionako su za zamenu a bas da vidim da li je to resenje za dosadno sitno lupkanje.
Sve ostalo je ionako u redu.
Ako nista bar ih je lakse zameniti nego na Fabiji...
« Poslednja izmena: 05. Jan, 2017. 22:29 -nebojsa- »
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže musculus4

« Odgovor #9 poslato: 06. Jan, 2017. 01:59 »
ajde javi je li ima pomaka, ja sam promenio silene nista se nije desilo sve isto ostalo.

Van mreže klisko

« Odgovor #10 poslato: 06. Jan, 2017. 20:11 »
Meni su majstori skoro godinu dana pričali da je sve OK, da su sileni tek načeti i da nisu za zamenu (ovlašćeni) ili da su odlični (bivši majstor), na kraju sam ih zamenio kao i stabilizatore (valjda) i to je rešilo problem. Isto je bilo lupkanje na manjim uzastopnim neravninama.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #11 poslato: 09. Jan, 2017. 19:42 »
Pozdrav drustvo,silen blok je bio problem, vozio sam skodu malo po ledu i snijegu i mogu vam reci da sam zadovoljan,medjutim primijetio sam 2 stvari,kad predje 2500 obrtaja,cuje se buka unutra i to velika,kao da nema filter zraka(navodim primjer a ima ga ),i kad je na ler kad dam gas kao da je 2500cm3 a ne 1.9,a kad izadjem napolje auto se ne cuje,radi normalno,i druga stvar kad je na ler i kad idem nizbrdo temperatura pada do 75℃,ali cim dodje na ravno ili uzbrdo odmah dodje na 90 i tu stoji,inace temperatura je bila -15 ,i pali na -20 na pola kljuca ,

« Odgovor #12 poslato: 09. Jan, 2017. 19:45 »
Mislio sam na temperaturu  vanjsku tokom voznje -15 do -20 :B=)

Van mreže musculus4

« Odgovor #13 poslato: 10. Jan, 2017. 02:28 »
Vidi meni kad stoji u mestu auto, motor se jako brzo hladi tako da je moguce da ti se hladi nizbrdo ako je u leru jos brze. tim pre ako ga pustis sa vucija nizbrdo do nk kad stignes bice na nuli i sa potrosnjom i sa temparaturom :))))....

« Odgovor #14 poslato: 11. Jan, 2017. 12:13 »
D.dan,evo zamijenih selen blokove,probah auto nevuce ni na jednu stranu ,ali se pomjerio volan jedno 5 mm,pa neznam trebali raditi reglazu,i smije li se samo volan pomjeriti