Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 2014-2021
»
Krovni nosaci - vase misljenje
Dole
Autor
Tema: Krovni nosaci - vase misljenje (Pročitano 3605 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
dexterslab011
Laurin&Klement
Like ukupno: 45
L&K ugled:
9
Da sam Sejn...
Krovni nosaci - vase misljenje
«
poslato:
19. Jan, 2017. 18:35 »
Drugari da li je neko stavljao krovne nosace na Fabiju 3? Ja se ubih trazeci ih po raznim prodavnicama i svi imaju za Fabiju 2, ili za Rapida, ne znam da li oni odgovaraju? Da li je neko imao iskustva sa tim? Neki lik na kupujem - prodajem mi za 1500dinara nudi univerzalni, navodno moze i na Fabiju 3, ali meni izgleda nekako nesiguran taj sistem montaze. Opet pitanje, da li je neko stavljao takve? Tnx
Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016
ivan4994
RallyeSport
Like ukupno: 1
L&K ugled:
13
Odg: Krovni nosaci - vase misljenje
«
Odgovor #1 poslato:
06. Feb, 2017. 15:17 »
Sa debelim zakasnjenjem - NE STAVLJAJTE NIKAKO TE UNIVERZALNE ZA 1500 DIN, ALI NIKAKO! TEŠKO SRANJE! Šapa je plastična, sva je šuplja, puca kad se previše zategne(a ne možeš a da ga ne zategneš), šipke su tanke, debljina zida nije ni 1mm, glup sistem stezanja šine za šapu, jednom rečju UŽAS! Mora brate da se plati 5, 6, 10 ili koliko već hiljada u zavisnosti od auta i to je to! E sad, što je to naduvana i nerealna cena - to je druga stvar...
Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw
dexterslab011
Laurin&Klement
L&K ugled:
9
Da sam Sejn...
«
Odgovor #2 poslato:
06. Feb, 2017. 17:14 »
Hvala na odgovoru, bas sam ih zagledao na netu i ja sam stekao isti utisak, tako da sam i odustao od njih. Cekam da mi stignu iz Francuske neki nosaci, kojima fale poprecne sipke. Tj. kum mi je kupio samo "sape" jer je radnja rasprodavala sve sto imaju na stanju. U pitanju su Cam nosaci...mislim da nije bas neki kvalitet, ali sigurno je bolje od kineza. Jedino sto su za Fabiu mk2, tako da ne znam da li ce da odgovaraju... Probacu, pa ako ne uspem, ici ce na prodaju, a ja cu da dignem ruke od traganja i da narucim fabricke 😃
ivan4994
RallyeSport
L&K ugled:
13
«
Odgovor #3 poslato:
07. Feb, 2017. 15:44 »
He, od nekog sam cuo da ti fabricki i nisu nesto(u smislu da nisu najbolji) i da postoje mnogo bolji, a pritom i jeftiniji. Jer, kako mi rekose, Skoda ne pravi nosace vec objavi nesto kao javna nabavka, pa ko ponudi njjeftinije, taj i pravi! A najjeftinije moze da ponudi i neki kinez! Ja koristim CAM-ove, daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko bolji od tih "univerzalnih", kace se na fabricka mesta za nosač, jaki su, tovarim sve i svasta na njih, ali imaju svoje nedostatke: ruznjikavi su, nije laka montaža i demontaza(doduse to mi i odgovara zbog zastite od krađe toga sto vozim), zvizde cak i pri malim brzinama cca 40km/h... Doduse, to zvizdanje se lako resava...
nkteam
RallyeSport
Like ukupno: 0
L&K ugled:
5
«
Odgovor #4 poslato:
07. Feb, 2017. 16:39 »
Ni jedan proizvodjac ne pravi krovne nosace u svojim pogonima nego im, kao i sve ostalo, prave drugi OEM proizvodjaci, cesto Thule.
Ja sam imao Skodine krovne nosace za Fabiju mk1, kupljene u ovlascenom servisu i odlicni su. Tada sam i nasao da ih je valjda Thule proizvodio za Skodu, s'tim sto su bili u rangu najosnovnijeg Thule modela (znaci nisu bili Alu, niti su imali neki aero oblik. Osnovni model vrlo kvalitetne izrade, i jeftiniji od Thule nosaca).
Drugo, jednom prilikom mi je na drugim kolima trebao nosac jednokratno, da prenesem krovni kofer (prazan) sa jednog na drugo mesto. Tada sam i uzeo te najjeftinije univerzalne od ~1500din. To je takva glupost od nosaca da sam ubedjen da mu je taj prazan kofer upravo i bio limit nosivosti
Elem, za to su posluzili, a nakon toga ih skinuo i bacio.
Moj, ne mnogo originalni savet, je da se ne zezas sa nosacima i uzmes ili originalne ili thule.
Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016
ivan4994
RallyeSport
L&K ugled:
13
«
Odgovor #5 poslato:
07. Feb, 2017. 18:59 »
Thule se vode kao najbolji, mada im je najjeftiniji nosač 20 i kusur hiljada!!! Pricamo o novim nosačima, u radnji, bla bla bla... a bogami idu i do 60.000!!! Samo za nosač!!! To je previše!
Da je za 150kg nosivosti i da je garancija dozivotna, pa i nekako, ovako ne nikako!
Ja sam za kofer od 400L, nosivosti 75kg dao 21000! A thule kofer ide od 30 i kusur hiljada i to za samo najosnovniji model 300L! A najskuplji kofer thule ide doooosta preko 100.000! To je da se ne lazemo proseravanje!
Uglavnom, ako jeste thule pravio nosače za najnoviju fabiu, onda super! Ako je dooooosta jeftiniji od 20 soma, onda još jedno super!
Mada, ima thule korišćeni prilicno povoljno... hmmmm, tu već ne znam šta bih radio...
dexterslab011
Laurin&Klement
L&K ugled:
9
Da sam Sejn...
«
Odgovor #6 poslato:
07. Feb, 2017. 19:24 »
Ja kofer imam odavno, on mi nije problem, samo me brinu ti nosaci, ali docice za koju nedelju, pa cu bas da probam da li sa MK2, pasu i na MK3, a ko ne...moracu da odresim kesu.. 😃
Gore