Autor Tema: Prednji parking senzori naknadna ugradnja - Yeti 1.2 expresion  (Pročitano 4335 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nikola1978Započeo temu

Momci,

da li postoji mogucnost da se naknado ugrade i prednji parking senzori i da se to uveze sa postojecim zadnjim, zajedno sa prikazom na fabrickom display-u koji imam u kabini?

Naravno ne mislim na neke kineske senzore nego orginalne ili makar po kvalitetu iste orginalnim.

Unapred hvala!
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2tsi Experience 2011

Van mreže Nightsaber

Odg: Prednji parking senzori naknadna ugradnja - Yeti 1.2 expresion
« Odgovor #1 poslato: 28. Jan, 2017. 17:08 »
Moze da se uradi i da se poveze sa fabrickim displejom. Ja recimo na autu imam samo zadnje senzore i razmisljam sad da ugradim i napred. Sto se tice ugradnje, tu ne razmisljam ni o cemu drugom sem o ovlascenom servisu, jer mi je komsija na mazdi 6 ugradio zadnje senzore u nekom servisu u gradu i posle par dana mu zastekali i od onaj mali stubic na parkingu udari.
Sto se tice ovih fabrickih, nemam nikakvih problema sa njima, precizni su i bas su osetljivi.

Mada iskreno ne znam koliko je potrebno ugradjivati napred senzore naknadno, mislim ako vozis auto duze od mesec dana naucices otprilike dokle mu dodje hauba napred. Jedino ako imas nekog vozaca pocetnika pa da ne napravi belaj neki  :B=)

Ja te senzore zelim samo zbog toga jer ne vozim samo ja auto, a garaza mi je toliko duga da se mora priterati na 10 cm od zida da bi se vrata zatvorila
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže Filip

krenuće da pište bez prestanka na 30 ili 20 cm od prepreke, za ta parkiranja na <10 cm samo kamera i to logično nazad, mada bolje stavi neki sunđer debljine 5 cm i nasloni se
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #3 poslato: 28. Jan, 2017. 22:10 »
krenuće da pište bez prestanka na 30 ili 20 cm od prepreke, za ta parkiranja na <10 cm samo kamera i to logično nazad, mada bolje stavi neki sunđer debljine 5 cm i nasloni se
na 30 cm pocinje neprekidno pistanje. Meni senzor ne treba, znam garazu u milimetar, al' kao sto rekoh, nisam jedini vozac :D Zato kad cuju neprekidno pistanje, jos 15-ak cm napred i to je to.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže Koby

« Odgovor #4 poslato: 07. Nov, 2024. 13:17 »
Dobar dan, pozdrav forumasi, odnedavno sam postao vlasnik Skode Karoq 1.6, tdi, dsg, 2020.g., te od postojece opreme na vozilu, jedino mi nedostaju predni senzori (na njih sam navikao obzirom da sam ih imao u prethodnim vozilima). Imam zadnje senzore i kameru, ali prednje nemam.

Iz tog razloga, interesuje me kakva je procedura za naknadno ugradjivanje prednjih senzora i povezivanje sa vec postojecim (zadnjim), te da zajedno budu vidljivi na fabrickom displeju?

Jel to fizicki tesko za instalirati i provesti, jel ima mnogo posla povodom navedenog, jel rizicno za elektroniku vozila, jel se njihovom ugradnjom rizikuje neka eventualna steta po druge dijelove vozila, koliko to otprilike kosta i sl.?

Bio bih zahvalan ako neko iznese svoje misljenje, jos vise ako neko iz "struke" tj. ko ima iskustva sa poslovima u navedenom dijelu, iznese svoj sud.
  • Vozi: Skoda Karoq 1.6

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: 07. Nov, 2024. 14:53 »
Pisalo se o tome na drugoj temi pre par dana. Takođe kod @Lufti u garaži ima dodatnih informacija.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Koby

« Odgovor #6 poslato: 07. Nov, 2024. 16:34 »
Ne znaci mi to mnogo jer ne znam na kojoj tacno temi je pisano, ja sam namjenski sadrzaj posta uskladio sa nazivom ove teme.
Isto tako, novi sam na forumu, pa iskreno da ti kazem, nije mi najjasnije na sta mislis kad kazes da kod nekog 'u garazi' ima dodatnih informacija.
  • Vozi: Skoda Karoq 1.6

Na mreži wkobre

« Odgovor #7 poslato: 07. Nov, 2024. 16:55 »
Razumem, nema problema  bravo2
Evo njegove garaže i modifikacije koje je izveo: https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=14693.0

A tema od pre 2 dana gde se piše o ugradnji senzora:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=15537.msg143255;topicseen#new

Dobrodošao, nadam se da ćeš tu pronaći info koji ti je potreban   bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži sebekkg

« Odgovor #8 poslato: 07. Nov, 2024. 21:15 »
Ja bih ugradio originialne da bi bilo moguće videti na multimediji. Ako ne onda bih stavio steelmate (video sam da imaju povoljno na kp).