Autor Tema: Ne rade mi prskalice :(  (Pročitano 2138 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Ne rade mi prskalice :(
« poslato: 21. Jan, 2017. 22:41 »
Pre desetak dana na planini, - 17C ili koliko je već bilo.. ne rade mi prskalice (doplatio sam za grejane dizne)... čak mi je prijavio da nema tečnosti za stakla.

Večaras na autoputu, -7C .... ista situacija. Samo ovaj put nije pokazivao da nedostaje tečnosti.  (čuje se pumpica da radi).

Tečnost je zimska, kvalitetna, i uvek je pri max.

???

Van mreže nidza

Odg: Ne rade mi prskalice :(
« Odgovor #1 poslato: 22. Jan, 2017. 00:19 »
Idi u neki tržni centar, toplu garažu gde je plus, i ako prorade tečnost je zaledila.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 22. Jan, 2017. 00:23 »
Si siguran u "kvalitetu" minusa od tekućine?

-7c na AC + tvoja brzina..real feel za tekućinu na šajbi je i veči od planinskih -17c a i ako si miješao malo sa ljetnom(prije)..nije zimska na nivou.
U neku garažu na plus otiçi. Ovo sa "grijanim" mlaznicama sam uvijek gledao više kao dobar marketing...

« Odgovor #3 poslato: 22. Jan, 2017. 08:31 »
U garaži mi prorade prskalice i rade neko vreme dok ne spusti minus baš nisko.

Moje pitanje je zašto mi se ledi sistem, a platio sam "grejane dizne" ili kako se već zove ta stavka kada sam konfigurisao auto.

Zlatić na njegovoj bombonici  ima istu stavku doplaćenu, pa nije imao problema na planini kada smo bili.

Otići ću u Alpros da pogledaju da li uopšte imam te grejače ili ne.  wall1

Na mreži Markkoni

« Odgovor #4 poslato: 22. Jan, 2017. 08:48 »
Pa to su grejane mlaznice, ali ako smrzne u crevu pre njih dzaba sto su one grejane.

Tapatalk Post

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #5 poslato: 22. Jan, 2017. 08:52 »
Zlatić na njegovoj bombonici  ima istu stavku doplaćenu, pa nije imao problema na planini kada smo bili.

Mozda su ti zapusile dizne? Da ti nije nesto upalo u njih...
Sto se tice tecnosti, ja sam zadnje 2 boce uzimao u Metrou, Biloxxi.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #6 poslato: 22. Jan, 2017. 09:34 »
Prošle nedelje sam dodao 1L koncentrata Vitrex -38C. A i pre toga je bila smućkana tečnost za -20C.

Možda mu treba neko vreme da se nova tečnost izmeša i dođe do prskalica?

Van mreže zix

« Odgovor #7 poslato: 22. Jan, 2017. 09:36 »
Meni su kola stalno napolju. Godinama koristim Nisotec žutu tečnost do -20. Nemam grejanje dizni i rade dobro. Jednom sam pred zimu u bocu sa malo letnje tečnosti dodao zimsku. Epilog, garaža i odleđavanje.
Moguće je da se dizna zapušila kod tebe. Tečnost je lako proveriti. Izvuci uzorak iz boce pa u zamrzivač.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže nidza

« Odgovor #8 poslato: 22. Jan, 2017. 11:10 »
Ovde nema nikakve dileme da je tečnost zamrzla, napisao si da u garaži proradi. Sve ti je u redu sa prskalicama, ne valja tečnost. Izbaci sve napolje u garaži, sipaj novu tečnost koja valja i nećeš imati problema. Grejane mlaznice nisu čudotvorne, tečnost mora da bude valjana.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže bugarin

« Odgovor #9 poslato: 22. Jan, 2017. 11:58 »
Napisao sam u mojoj garazi da mi je riknula lampica za tecnost pa nisam znao da nemam vise tecnosti.
Kupio na petrolu taj isti vitrex i sipao nerazblazen.
Oprao soferku, nije smrzavalo nikako. Medjutim, zadnji brisac nisam koristio tih dana. Tojest nisam spricao tecnost na zadnje staklo.
I jedno jutro prednje mlaznice rade, zadnja ne. Cuje se motor-pumpica al ne sprica nista. Prvo sam posumnjao da mi se opet raskacila creva u gepeku. Pipaj tepih, zadizi, ma jok, suvo.
Nakon par dana malo se digle temperature i radi. Pretpostavljam da je u crevima ostalo stare tecnosti i da je ona smrzla.......
Da skratim pricu:
Sipaj nerazblazen vitrex i tuci dilera u glavu jer nisi dobio ono sto si platio ;)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #10 poslato: 22. Jan, 2017. 12:10 »
Gde se uopšte fizički nalaze ti grejači?

Sent from my LG-D722  

Na mreži Markkoni

« Odgovor #11 poslato: 22. Jan, 2017. 12:24 »
Pa verovatno se greju same mlaznice, baci oko ako ti je pristupacno da li ide neka zica do njih. Mislim da mora da se skine plastika kod brisaca.

Tapatalk Post