Autor Tema: Kupovina novog Superb-a: saveti, iskustva, rok isporuke  (Pročitano 56711 puta)

0 članova i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže giga545

Odg: Kupovina novog Superb-a: saveti, iskustva, rok isporuke
« Odgovor #180 poslato: 27. Dec, 2020. 19:53 »
Iskreno, automobil nije moje vlasništvo već je kompanijski auto a ja sam ga dobio na koriśćenje 24/7 u naredne 4 godine. Smatram da nije fer i lepo sa moje strane da postavljam slike automobila u "garazi" i da se na taj nacin "kitim tuđim perijem".
Ovaj forum sam iskoristio kako bih dobio sve informacije prilikom odabira automobila jer sam imao slobodu u sklapanju konfiguracije koja je imala odredjeni finansijski limit.
Ovim putem se zahvaljujem svim forumasima koji su mi dali dobronamerne savete.
  • Vozi: Škoda Superb 2020 facelift 2.0tdi 150 ks DSG7 Style plus

Van mreže lonely_wolf

« Odgovor #181 poslato: 27. Dec, 2020. 21:49 »
Čestitke i od mene, da te u zdravlju i sreći služi, a to što vozilo nije tvoje na papiru ništa ne mjenja, ipak si ti taj koji ćeš ga eksplatisati naredne 4 godine.
Lijepo bi bilo vidjeti još jednu garažu jer se kroz istu može dati jako puno informacija (utisci, sugestije, našin rješavanja kvarova, servisi, potrošnja, "sistemske" greške....), a to je i svrha foruma.
  • Vozi: Superb_3 FL Style+ 1.5TSI MT6

Van mreže sale9898

« Odgovor #182 poslato: 28. Dec, 2020. 17:05 »
Auto poručen 15.oktobra, preuzet danas.
 :) :) :). 70 dana od dana poručivanja.
Style plus sa jos malo dodatne opreme, 2.0 dizel, 150ks, DSG.
Jel ok 2.0 sa 150ks? Kakav ti je utisak?
  • Vozi: Skoda FABIA 1.2 TSI 110ks Style

Van mreže David Ivanov

« Odgovor #183 poslato: 28. Dec, 2020. 18:36 »
Meni je taj motor u autu i iskreno sam zadovoljan, ima dovoljno snage za preticanja i startan je, doduse meni je manuelni menjac, a verujem da je sa automatikom samo jos bolji. Potrosnja je izuzetno niska na otvorenom ako se vozi normalnom brzinom, tj do 100-110 na magistrali ili oko 130-140 na autoputu. Magistralna oko 4, a autoput oko 5.5 litara pri tim brzinama, uz veoma laku nogu na gasu se moze spustiti na 3.4-3.5 litara na magistrali na deonici koju ja najcesce vozim, a to je Ljig-Beograd.
Ad blue mi ne predstavlja neki priblem, koliko vidim bice ga i vise nego dovoljno, po bordu imam ga za jos 12000 a presao sam oko 9500 do sada.
Za mene licno je vrlo startan auto sa okej ubrzanjima i medju ubarzanjima.
  • Vozi: Skoda superb 2.0 tdi 2020, Audi Q5 2014, Toyota Rav 4 2001

Van mreže giga545

« Odgovor #184 poslato: 28. Dec, 2020. 21:11 »
Za mene u kompaniji pricaju da vozim kao "penzioner", jednostavno nisam lud za sportskom voznjom, vise volim da uzivam u njoj tj da "krstarim" sto je danas i bio slucaj predjoh nekih 200 km na auto putu i auto je po mom ukusu (ubrzanje, promena brzina od sttane dsg menjaca... sve performanse mi za sada odgovaraju), imao sam isti motor u Octaviji koja mi je bila pretodni auto i u performansama ne primecujem neku razliku iako je Octavija laksa. Motor od 190ks ili 200ks nisam imao prilike da probam tako da ne mogu da izvrsim komparaciju.

Na mreži varicak

« Odgovor #185 poslato: 29. Dec, 2020. 10:30 »
Analiziram dodatnu opremu koju bih dodao na Superba, pa bih zamolio iskusnije za pomoć.

U konfiguratoru stoji stavka - "Travel assist high" (Side assist, ACC (adaptive cruise control) + prepoznavanje saobraćajnih znakova, park i lane assist sa prilagodjivim vođenjem, Emergency Assist) + virtuelni kokpit.

E sad:
1. Side assist je kontrola mrtvog ugla?2.
2. ACC je podešavanje brzine u odnosu na vozila ispred. Da li ovo uključuje i Front Assist?? Kad čekiram ovu stavku u konfiguratoru FA se zatamni.
3. Šta je park i lane assist sa prilagodjivim vođenjem?
4. Šta je Emergency Assist?
5. Da li ova stavka može da se doda na Ambition Plus?
6. Kako se zove stavka koja bežično povezuje telefon sa autom i ima indukciono (bežično) punjenje telefona?

Hvala svima u napred!

Van mreže Beograd011

« Odgovor #186 poslato: 29. Dec, 2020. 10:47 »
Analiziram dodatnu opremu koju bih dodao na Superba, pa bih zamolio iskusnije za pomoć.

U konfiguratoru stoji stavka - "Travel assist high" (Side assist, ACC (adaptive cruise control) + prepoznavanje saobraćajnih znakova, park i lane assist sa prilagodjivim vođenjem, Emergency Assist) + virtuelni kokpit.

E sad:
2. ACC je podešavanje brzine u odnosu na vozila ispred. Da li ovo uključuje i Front Assist?? Kad čekiram ovu stavku u konfiguratoru FA se zatamni.
6. Kako se zove stavka koja bežično povezuje telefon sa autom i ima indukciono (bežično) punjenje telefona?

Hvala svima u napred!

Ja trenutno kupujem Style plus Superba, pa ga jos nadogradjujem :) tako da ono sto je u osnovnom paketu nisam istrazivao, ali da pomognem, dok se ne jave upuceniji od mene:

1. Side assist jeste kontrola mrtvog ugla. U kucista oba retrovizora je ugradjeno narandzasto svetlo koje svetli kad ti prilazi vozilo bocno. Probao neki dan na testnom vozilu i dobro radi.
2. Ako ti zatamnjuje opciju, znaci da mora da ide zajedno. Generalno ACC sjajna stvar. Lepo radi.
3. Valjda asistencija u parkiranju. Daje ti sugestiju gde (da li ima mesta) i kako da parkiras, ali nije bas autonoman. Moras da se igras gasom, menjacem, kocnicom. Za volan ne znam da li se okrece ili ti samo sugerise u kom pravcu da ga motas. Po meni bespotreban gedzet pre svega muskarcima. Na testovima se nije bas ni pokazao ultra preciznim. Puno nekog motanja. Odavno mi parkiranje nije problem. Cak su mi i senzori dovoljni i kameru slabo gledam.
4. Jedino mi pada na pamet pozivanje call centra u slucaju nezgode
5. Vidi sa uvoznikom
6. Komforno telefoniranje & phone box. Vidi sa uvoznikom, ali ocito da mora da se iskombinuje sa jos nekom opremom. Cool je to punjenje

Srecno!!!
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Na mreži dixon

« Odgovor #187 poslato: 29. Dec, 2020. 11:50 »
Emergency assist: кад активираш lane assist и не одреагујеш на упозорење да преузмеш контролу кад те обавести, аутомобил закочи, укључи сва 4 мигавца и (ваљда) зове call центар, такође требало би да зове call центар у случају било које незгоде.

ACC би (логичким закључивањем) требало да обухвата front assist, јер front assist користи ACC радар

Van mreže giga545

« Odgovor #188 poslato: 29. Dec, 2020. 17:05 »

E sad:

Hvala svima u napred!
4. Imas u prilogu
6. comfort telefoniranje sa LTE i wireless punjenje
Ostalo su sve kolege forumasi objasnili  bravo2

Na mreži varicak

« Odgovor #189 poslato: 29. Dec, 2020. 17:47 »
Hvala svima!

Van mreže zms

« Odgovor #190 poslato: 19. Jan, 2021. 23:08 »
Pozdrav svima. Trenutno sam u procesu razbijanja glave oko Superba. Da li ga uopšte uzeti u razmatranje, pa bih da čujem mišljenje vlasnika istog.
Prvo i osnovno, imam troje dece, 5g.,3g.,1g. i u dogledno vreme je neminovno da kupim nov(iji) auto. Minivenove (Sharan itd) ne volim i gledam da ih izbegnem ako je ikako moguće. SUV mi se ne uklapa u računicu zbog novca i troškova.  I tako sam nekako došao do Superba kao najprostranije limuzine (karavana).
Kakvo je vaše mišljenje, da li Superb ima smisla za nas 5 u smislu prostora?

Imam još sijaset pitanja, ali ovo je krucijalno pitanje oko kojeg se sve vrti.
Hvala svima koji budu učestvovali.

Na mreži dixon

« Odgovor #191 poslato: 19. Jan, 2021. 23:20 »
Здраво, видим нов си на форуму, дрсго ми је и надам се да ћеш наћи одговоре и решења за сва питања. Јавиће се из прве руке и неко од колега који лично има нови суперб. Но ја сам лично имао сусрета са доста суперба треће генерације. Искрено има места и више него довољно, комотно седну 4 особе по 1.90 ако не и 2м висине. Питај даље шта те занима па да одговара ко зна , али што се простора тиче заиста више него довољно, не брини, поготово што су клинци још мали, миран си малтене 10год са простором ако га толико будеш возио :)

Van mreže Maksimus

« Odgovor #192 poslato: 19. Jan, 2021. 23:42 »
Prvo i osnovno,koliki budzet si namenio za auto?
Sto se tice prostora,superb je tu sampion klase i tesko da ce nekome zafaliti mesta u njemu,ni u kabini a bigme ni u gepeku.
Medjutim ono gde bih ja dao prednost SUV-u je prakticnost zadnje klupe,jer mislim da je u SUV-ovima ipak bolje resena za 3 osobe. U superbu je za 2 osobe komforno i lepo,ali onaj treci u sredini mora da se bori sa prilicno visokim tunelom i uskim sedistem. Takodje decija sedista je lakse koristiti u SUV-ovima zbog visine.
Ako kupujes nov superb mislim da matematika za kodiaq nije bitno drugacija.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #193 poslato: 20. Jan, 2021. 06:45 »
Nećeš moći decu bezbedno voziti u Superbu obzirom na njihov uzrast. 3 dečija sedišta ne mogu da stanu, odnosno ako se biraju neka uža možda i mogu, ali onda se jako teško kopčaju, gotovo nemoguće.
Doduše nije ni preporučljivo birati sedišta po tome koliko su široka već po tome koliko su bezbedna. Bio sam u istoj situaciji i na kraju sam uzeo S Max.

Van mreže srđan1976

« Odgovor #194 poslato: 20. Jan, 2021. 16:52 »
@zms Brate mili, da li si ti moj klon?  =))
Moja deca imaju trenutno 4god10 meseci, 2 god9meseci i 1god5meseci i stali su svi u dva sedišta i buster u sredini. Nađi moje teme pa pogledaj, ne znam sad napamet šta sam i gde i da li sam pisao. Ja sam se problemom sedišta i odabirom kola bavio sigurno godinu i po, to je muka neviđena, tražio dimenzije kola i sedišta po netu i svašta. Već sam imao dva sedišta, ali sam morao jedno da eliminišem kao nepodesno, kupio jedno Lorelli Santorini kao najuže moguće na tržištu (a pritom super jer obuhvata sve grupe), a buster sam našao polovan, od stiropora,na oglasima, taj je bio najuži. Klinci se voze super, udobno im je i prostrano, a mislim da je ovo najgori trenutak, jer za godinu-godinu i po može i srednje dete u buster i biće im komotnije jer ipak sedišta oduzimaju dosta mesta. Gepek je vrhunski, šta sam ja sve trpao u gepek to je nezamislivo - 3-4 torbe, kolica, motorići, trotineti, kutije pelena, ludilo! A mogu misliti komfor sa karavanom. Pošalji pm pa ću ti dati broj telefona, mogu sve pojedinosti da ti ispričam, i slike da ti pošaljem, a ako si blizu NS možeš i da pogledaš.
Da, kopčanje.... Nije toliko frka. Dva sedišta su zakopčana pojasom pa ih i ne diram, samo smestim decu u njih i zakopčam ih pojasevima od auto-sedišta. Za buster je malo frka, ali ništa nerešivo - izvučem buster tridesetak cm od naslona sedišta auta, posadim najstarije dete, vežem pojas, zakopčam, gurnem dete zajedno sa busterom nazad skroz do naslona auta, i zategnem pojas. Ništa strašno. Mislim gnjavaža je svakako smeštati i vaditi svo troje, kakva god da su kola to te sleduje. Sve u svemu, za nepunu godinu koliko ga imam ja sam prezadovoljan Superbom.
I još jedne stvari se setih - majka mora u toku vožnje vrlo često da se okreće pozadi, namešta im glave kad zaspu i slične asiatencije, ali to se može izbeći jedino nekim autom sa sedam sedišta ali onda nemaš gepek pa moraš stvari da trpaš na krov a to po meni nije rešenje.
  • Vozi: Superb II 1.9 Tdi 77kw 2008