Autor Tema: Kupovina novog Superb-a: saveti, iskustva, rok isporuke  (Pročitano 56785 puta)

0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dsnssc

Odg: Kupovina novog Superb-a: saveti, iskustva, rok isporuke
« Odgovor #240 poslato: 05. Feb, 2022. 16:13 »
Ja se samo nadam da mi nece negde u aprilu/maju javiti da nema proizvodnog broja i da ne može biti ni isporučen. 😅 što  se tiče  brisača, dosta sam o tome razmišljao, ali zaista na nekim dužim putovanjima i kad je kiša ili još gore, kad padne 20 kapi, pa to je haos od prljavštine. Sad mi fali brisač na autu koje vozim.

To što se podigne na 250km/h - 😂😂😂
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4

Na mreži Mareska

« Odgovor #241 poslato: 05. Feb, 2022. 16:36 »
Taman ces dočekati novi model, koji izlazi krajem godine :)
  • Vozi: Superb

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #242 poslato: 05. Feb, 2022. 16:56 »
Neki kolega je pisao ovde da mu nisu ni dali da poruci taj benzinac, da uopste nije moguce porucivanje 206kw.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže dsnssc

« Odgovor #243 poslato: 05. Feb, 2022. 21:10 »
Neki kolega je pisao ovde da mu nisu ni dali da poruci taj benzinac, da uopste nije moguce porucivanje 206kw.

Da,da, znam ga lično. Njemu i meni nisu dali da se poruči. Onda je on odustao a ja nisam, zvali me nakon 2 meseca 😎

Taman ces dočekati novi model, koji izlazi krajem godine :)

Na putu ga neće biti pre sredine 2023. godine svakako. Ako bih čekao i tu porudžbinu, eto me u 2024. 😂

Na mreži Mareska

« Odgovor #244 poslato: 05. Feb, 2022. 21:26 »
Meni su rekli da će se krajem godine prijavljivati za novi model.
  • Vozi: Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #245 poslato: 05. Feb, 2022. 21:45 »
A proizvodnja starog modela prestaje ranije jer se modifikuju linije, tako da znas da ces dobiti auto ove godine sta god da bude.

Van mreže dsnssc

« Odgovor #246 poslato: 05. Feb, 2022. 22:20 »
Kvarite zabavu, bre, a neki odavde već pitaju da ih provozam kad stigne letelica 😂

Van mreže dsnssc

« Odgovor #247 poslato: 16. Maj, 2022. 13:16 »
I dalje bez ikakve informacije za proizvodnji broj/nedelju/proizvodnju uopste.

Van mreže fobia24

« Odgovor #248 poslato: 16. Maj, 2022. 15:32 »
To da nema proizvodnu nedelju nije nista novo jer zbog ispadanja proizvodnje ne mogu da planiraju nista unapred kao nekad, a sama proizvodnja je uvek izvesna kad se auto naruci. Cim je omoguceno da se naruci, znaci da ce svakako biti samo je pitanje vremema.

Van mreže dsnssc

« Odgovor #249 poslato: 16. Maj, 2022. 15:54 »
Nisam baš siguran šta nekoga može da spreči da otkaže narudžbu i eto, nikome ništa? Fabrica dileru, diler meni. Oni će auto proizvesti i prodati nekome drugom verovatno po većoj ceni, ja sam u situaciji da sam za X meseci čekanja izgubio X meseci čekanja :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #250 poslato: 16. Maj, 2022. 16:19 »
Ne ide to tako. Fabrika do sada nije otkazivala narudzbine. Kada je zastoj toliki da ne mogu da proizvedu sigurno u maksimalnom internom roku oni obustave dalje narucivanje. A to sto pominjes stoji ali to zavisi od dilera. Ja sam u Sloveniji sam imao sigurnu narudzbinu u smislu da cu auto dobiti auto bez odredjenog roka, ali po garantovanoj ceni u momentu narucivanja. I dao sam kaparu, potpisao ugovor sa dilerom jer kapara je garancija kupcu i prodavcu. Autocacak kao uvoznik nazalost nema ni jedan auto na lageru, a citali smo da ima svakakvih dilera koji cak ni cenu ne garantuju.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #251 poslato: 16. Maj, 2022. 18:07 »
Jesi ostavio kaparu za Superb ili je bilo videcemo jel moze?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže dsnssc

« Odgovor #252 poslato: 16. Maj, 2022. 18:15 »
Jesi ostavio kaparu za Superb ili je bilo videcemo jel moze?

Pa o tome se radi, nisu tražili kaparu a auto je naručen.

Van mreže fobia24

« Odgovor #253 poslato: 16. Maj, 2022. 19:17 »
Kaparisao sam octaviu sa profilne slike. Ne superb. Mada za sve modele ide kapara a da ne ide ja bih trazio da ostavim jer onda dobijem ugovor neki. Meni je to vazno da npr auto koji ja cekam  recimo 7 do 10 meseci ne daju nekom drugom kupcu koji placa vecu po novom cenovniku vec da imam pracenje auta po sasiji kada je dobije. Kasnije se prica kod mene komplikovala jer sam otkazao taj auto i narucio ponovo jer je proizveden nekompletan, ali to ima u drugoj temi gde sam pisao. I ako je taj isti auto solidno poskupeo od momenta narucivanja do isporuke, ja sam imao ugovorenu cenu iz predracuna gde je stajala kapara.

Van mreže dsnssc

« Odgovor #254 poslato: 17. Maj, 2022. 09:26 »
Ja sam rekao da ja mogu da ostavim kaparu, da nije problem ali žena koja radi u Auto Čačku je rekla da može i bez kapare jer ne mogu da garantuju rok isporuke. Pismeno sam se slozio sa mailom, čujemo se s vremena na vreme (30-45 dana) i cela ta komunikacija sa Auto Čačkom je jako, jako korektna. Možda naivno, ali na to računam i u nastavku :)

Sad, što se mene tiče, ja mogu da čekam, meni se stvarno ne žuri. Našao sam negde na Redditu da je čoveku koji je naručio u septembru 2021. i dobio proizvodnu nedelju u za kraj maja 2022, pomereno sve za mart 2023. Meni i taj scenario zvuči dobro, ako će cena ostati ista a u njegovom slučaju imam osećaj da je zbog cene i pomeren sav taj rok i da ga "teraju" da otkaže.