Autor Tema: senzor u bravi  (Pročitano 2189 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži mtesicZapočeo temu

senzor u bravi
« poslato: 05. Feb, 2017. 10:05 »
Pozdrav svima!

Pri otvaranju vozačkih vrata ne pali se lampica na nebu, dok na suvozačkim sve radi kako treba. Pošto sam siguran da se ovo dešavalo i drugima, prečešljao sam ovaj i druge forume: Sve ukazuje na senzor u bravi, i da se malo ko bavi reparaciom, iako je ona moguća; sa tim informacijama sam otišao u servis. Serviser kaže da nova brava košta 18.000 dinara, što je skoro desetina vrednosti moje Škodice ;-)  (Fabia MK1 1.2 HTP, 2003). Predložio je i da proba da nađe polovnu. Sa informacijama dobijenim od servisera sam zadovoljan, i jasno mi je da on neće/ne ume/nema vremena da se bavi rasklapanjem brave, a moje pitanje vama je da li je neko od vas menjao mikroprekidač, da li je to bolje od traženja polovne brave, i da li znate da neko u NS okolini to radi.
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Van mreže ugi85

Odg: senzor u bravi
« Odgovor #1 poslato: 05. Feb, 2017. 10:16 »
Zamena nije komplikovana, doduse ja je nikad nisam radio jer moram da busim nitne da bih dosao do brave i nemam vremena da se posvetim tom poslu. Kod tebe su srafovi umesto nitni pa je ceo proces brzi. Na internetu ima tutorijala kako se to radi i koji mikroprekidac se moze koristiti, a koji se moze naci u skoro svim radnjama koje prodaju opremu za elektroniku (naglasavam elektroniku).
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 05. Feb, 2017. 17:23 »
Hvala Ugi na odgovoru i pomoći! Odledao sam tutorijal - stvarno grehota menjati celu bravu, tim pre što je moguće da je prekidač samo zaprljan. Nemam baš mogućnosti i vremena da se time sam bavim (a rado bih to radio) - odneću kod nekog autoelektičara, valjda je to za njih rutina, pa vam vam javim kada sredim...

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #3 poslato: 06. Feb, 2017. 23:06 »
Mene je (ponekad) to isto zezalo, problem je naravno mikroprekidac, mene je iskreno mrzelo da raskopavam vrata najvise jer se problem sa bravom desio nakon zamene podizaca stakla i bilo mi je mrsko da sve raskopavam ponovo >:(
Postoji jos jedna fora, da se na vrata stavi obican prekidac za svetlo, mislim da cak negde na forumu ima slucaj da je to uradjeno.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #4 poslato: 07. Feb, 2017. 14:11 »
Nebojša, hvala na savetu i dodatnoj ideji. Iz nekog razloga, majstori se nerado prihvataju ovog posla (meni ne izgleda suviše komplikovano, ali verujem da je intervencija vremenski zahtevna) te sam tek iz trećeg poziva našao autoelektričara koji hoće ovim da se pozabavi. Moja Fabia je trenutno u servisu, majstor mi je rekao da pored čišćenja i zamene prekidača postoji i treće rešenje - verujem da je mislio na to koje si i ti predložio.

Javiću kako sam prošao.

« Odgovor #5 poslato: 07. Feb, 2017. 18:24 »
Vratio sam se od autoelektričara, kvar je popravljen! Zadovoljan sam što je situacija rešena brzo i bez poslovične majstorske tajnovitosti i mistifikacije. U radnom nalogu koji su mi predali (a u koji su upisali i moje navode o kvaru), stoji: "Problem je bio u PL bravi u vratima, mikro prekidač nije menjan, kvar je bio mehanički, remontovana/popravljena brava.".

Da imate info koliko opravke ovakvih kvarova (mogu da) koštaju:

- popravka brave kod autoelektičara me je koštala 3960 din.
- ovlašćeni servis je nudio novu bravu za 18.000 din.
- rekli su mi da polovnu, ja/oni mogu da nabave za 50 eura. Na to bi još verujem išle ruke.

Sve u svemu, autoelektričar je za svaku pohvalu (pretpostavljam da nije OK da se ovde napiše ime, ali ako nekom treba preporuka za NS - može privatna poruka).

Hvala još jednom Ugiju i Nebojši koji su me usmerili u pravom pravcu.  bravo2

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 07. Feb, 2017. 18:40 »
Jesu li ti objasnili sta podrazumevaju pod mehanickim kvarom?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #7 poslato: 07. Feb, 2017. 18:43 »
Da. Neki deo koji pritiska mikroprekidač nije pritiskao pa su napravili da pritiska.

Na mreži observer

« Odgovor #8 poslato: 07. Feb, 2017. 21:07 »
Znaci nesto se izlizalo...?
Mislim da postoji na forumu "zatvoreni" segment gde mogu da se postavljaju preporuke za servise, pa ne bi bilo lose da tamo okacis kontakt... Nikad se ne zna kad ce i kome zatrebati.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

« Odgovor #9 poslato: 08. Feb, 2017. 08:52 »
>Znaci nesto se izlizalo...?

Nisam baš takvo pitanje postavio, ali iz onog što mi je rečeno zaključio sam upravo to... Izlizalo se/iskrivilo se pa nije fizički pritiskao mikroprekidač ono što treba da ga aktivira.

>Mislim da postoji na forumu "zatvoreni" segment gde mogu da se postavljaju preporuke za servise

Pogledaću i ako nađem, ostaviću preporuku... I ja sam se namučio da nađem nekog ko bi se ovim problemom bavio: u dva servisa su me odbili sa "mi to ne radimo - možemo zameniti bravu". Slažem se sa tobom da je takve informacije korisno podeliti...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #10 poslato: 10. Feb, 2017. 13:29 »
autoelektričar je za svaku pohvalu (pretpostavljam da nije OK da se ovde napiše ime
Jeste, možeš slobodno i ovde ime firme da napišeš ili još bolje link ka sajtu ako postoji.

Mislim da postoji na forumu "zatvoreni" segment gde mogu da se postavljaju preporuke za servise,
Tako je, ovde
http://forum.skodaforum.rs/servis-preporuka-reklama/
deo foruma predviđen za ostavljanje kontakt informacija, kritike, pohvale, reklame isl... tj. skupljanje ličnih iskustava korisnika i detaljniji opis neke radnje/servisa/prodaje/usluge isl.
Problem je što ljudi mnogo češće žele da "ispljuju" neki servis nego da napišu pohvalu.

Ispada da je mnogo više loših nego dobrih iskustava, što naravno nije stvarno stanje stvari.
Svakodnevno neko od nas poseti neki auto servis ili prodavnicu delova isl. a retko ko hoće da napiše dobro iskustvo, već tek kad se desi nešto loše, e onda se uhvati tastature.
  • Vozi: Yeti

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #11 poslato: 10. Feb, 2017. 21:36 »
Sve u svemu, autoelektričar je za svaku pohvalu (pretpostavljam da nije OK da se ovde napiše ime, ali ako nekom treba preporuka za NS - može privatna poruka).

Jel može informacija o servisu, imam isti problem...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže ugi85

« Odgovor #12 poslato: 10. Feb, 2017. 21:39 »
Drage volje ali citat nije moj vec od kolege @mtesic.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #13 poslato: 11. Feb, 2017. 11:24 »
Drage volje ali citat nije moj vec od kolege @mtesic.
Moja greška :)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #14 poslato: 11. Feb, 2017. 11:26 »
autoelektričar je za svaku pohvalu (pretpostavljam da nije OK da se ovde napiše ime, ali ako nekom treba preporuka za NS - može privatna poruka).
Jel može informacija o servisu koji ti je sredio prekidač?