Autor Tema: Pogrešno kodiran procesor ?  (Pročitano 1415 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jala89Započeo temu

Pogrešno kodiran procesor ?
« poslato: 13. Feb, 2017. 21:54 »
Pozdrav svima,

Od nedavno sam vlasnik Octavie, 2007. godište, Elegance oprema. Nije plaćena skupo, ali bilo je ulaganja, došla je otprilike na svoju cijenu. Na satu 207.000 km. Kupljena nova u BiH, odakle sam i ja.

Imam problem jedan. Kacio je neki dan na dijagnostiku iz razloga sto ne mogu da prebacujem na board computeru informacije (prosječna potrošnja, prosječna brzina, koliko mogu preći kilometara sa trenutnim gorivom ...). Jednostavno one tipke ne rade sa strane, na ručici brisača. Prikazuje je samo temperatura, vrijeme i kilometraža. Uredno se prikazuju.
Greška sa "upravljačkim stupom upravljača", tako nešto :D xD .
Nakon toga primijetim grešku "pogrešno kodiran procesor". Veze nemam na šta se to može odnositi ? Neki mi govore riknuo procesor, ali kontam, da li bi mogao tada voziti ? Pošto je sa autom sve ostalo uredu, normalno vozi, registruje kilometre, temperaturu i slično. Na forumima čitam kao zna se desiti to kao kada se auto pali na kleme, na guranje, ako se vadi akumulator itd. To je prošli korisnik auta, potvrdio, da je radio sve troje.

Ako je imao iko sličan problem ili zna nešto o tome, ako može da podijeli sa mnom.

Unaprijed zahvalan :D .
  • Vozi: Škoda Octavia 1.9 TDI 2007 Elegance

Van mreže slobodanalex

Odg: Pogrešno kodiran procesor ?
« Odgovor #1 poslato: 13. Feb, 2017. 22:05 »
Mislim da se neko malo bio igrao sa kodiranjem i da nešto nije dobro iskodirao, nađeš nekog ko zna da odradi to kodiranje sa VCDS-om (većina električara) ili odeš u Škodin zvanični servis da oni to provere i odrade.
Inače možeš napisati kod greške koju ti je prijavio pa ćemo znati nešto više.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #2 poslato: 13. Feb, 2017. 22:11 »
OK, otići ću majstoru da opet zakači dijagnostiku i da provjerim tačan kod greške pa javim ovdje svakako. On je to pokušao nešto prekodirati ali mu nije dozvolilo. Kaže vjerovatno radi toga što nije licensed VAG-COM. A vjerovatno ću ići u ovlašteni servis onda svakako, miriše mi kao da nije problem za "lokalne majstore". Samo se nadam da nije neki veći problem oko tog prekodiranja i da nije skupo puno xD.  Hvala na odgovoru :).

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #3 poslato: 14. Feb, 2017. 01:43 »
Meni npr. nije takođe radila desna ručica (tasteri na vrhu zaduženi za BC) kada sam menjao kontroler koji je lociran ispod volana. Ne sećam se da li  je i koja greška bila vidljiva, ali pošto sam znao zbog čega ne radi - nisam se brinuo. Kada sam preko VCDS iskodirao kontroler kako treba, sve je proradilo.
Menjao sam kontrolor (midline-->highline) da bi mi proradili MF dugmići na volanu koji sam montirao. Vozio sam tako bez BC (ne preporučujem!) par dana, dok nisam zakačio VCDS i kodirao, onda je proradio ponovo BC i MF dugmići na volanu.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #4 poslato: 14. Feb, 2017. 20:17 »
Meni npr. nije takođe radila desna ručica (tasteri na vrhu zaduženi za BC) kada sam menjao kontroler koji je lociran ispod volana. Ne sećam se da li  je i koja greška bila vidljiva, ali pošto sam znao zbog čega ne radi - nisam se brinuo. Kada sam preko VCDS iskodirao kontroler kako treba, sve je proradilo.
Menjao sam kontrolor (midline-->highline) da bi mi proradili MF dugmići na volanu koji sam montirao. Vozio sam tako bez BC (ne preporučujem!) par dana, dok nisam zakačio VCDS i kodirao, onda je proradio ponovo BC i MF dugmići na volanu.

Hvala na odgovoru drug. E sad, je li trebam i ja mjenjati taj neki kontroler prvo pa onda ga kodirati ili kodirati ponovo postojeci ? Prijavljuje mi se neka greska kao "greska elektronickog stupa volana", to je onda mozda taj kontroler ? I da, moj board je neki zeleni manji u 3 nivoa prikaza. Na vrhu vrijeme, u sredini trenutno temperartura koju ne mogu prebaciti a donji kilomrtraza. Ta 3 segmenta informacija su podijeljena sa 2 crne linije. Na slikama na Google vidim da taj i podrzava to sto mi treba (trip computer), ili se varam ? 

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #5 poslato: 15. Feb, 2017. 11:31 »
Pretpostavljam da je to taj kontroler, zato sam ono i napisao. Probaj naravno prvo sa kodiranjem ali nisam siguran da ćeš to tako rešiti. Ne znam koje opcije prikaza ima taj "manji" zaleni BC.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #6 poslato: 15. Feb, 2017. 11:54 »
Pretpostavljam da je to taj kontroler, zato sam ono i napisao. Probaj naravno prvo sa kodiranjem ali nisam siguran da ćeš to tako rešiti. Ne znam koje opcije prikaza ima taj "manji" zaleni BC.

Gledajuci slike s Googlea, takav kao u mene ima mogucnost prikaza tih nekih stvari. U ljudi prikazane razne stvari poput prosjecne potrosnje i slicno. Nadam se da ce to uspjeti, ako ne onda cu probati s novim kontrolerom tim pa kodiranje. Hvala :).