Anketa

Koji DIZEL točite najčešće?

Običan tj. redovan
26 (36.6%)
Bolji tj. sa aditivima
34 (47.9%)
Zavisi od situacije i $$
11 (15.5%)

Ukupno glasova: 71

Autor Tema: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...  (Pročitano 51515 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Karlheinz

Odg: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
« Odgovor #165 poslato: 18. Jan, 2017. 19:06 »
To je ovo
http://lukoil.rs/sr/ForMotorists/Loyaltycards?wid=widz4w38gR_WE-NTLiJqjucJA
ako su ukinuli karticu lojalnosti posle 6 meseci od puštanja onda nemam reči.
BTW, i onako je popust simboličan ali pošto gorivo opet ode gore, daj šta daš.
Još važi ova kartica, sipao juče 40L i "uštedeo" 200rsd, tj. platio manje za toliko.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže nikolaj

« Odgovor #166 poslato: 18. Jan, 2017. 22:20 »
Naravno da važi, već četvrti mesec sipam sa 5-6 dinara popusta po litri goriva.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže m@c|-|oR

« Odgovor #167 poslato: 19. Jan, 2017. 08:47 »
Trudim se da gorivo sipam uvek kod istog "dobavljača", po mogućstvu i na istoj pumpi.

Odabrao sam NIS. O razlozima za i protiv pojedinih proizvođača/uvoznika mislim da nema smisla raspravljati. Imam i njihovu loyality karticu na kojoj skupljam "bodove". Po onome što kolega piše gore, izgleda da su se svi uravnali sa tim popustima - 3,5% na 147 dinara je 5-5,5 dinara. Meni lično više odgovara da popust skupljam pa onda jednom sipam gratis  :)

Trudim se da, kad god to mogu, sipam na maloj pumpi kod Nove Železare u Smederevu (tehnički, to je Radinac).

Točim Euro Dizel, ali sam 3-4 puta punio rezervoar sa Ultra D dizelom. Ja nisam primetio razliku u ponašanju motora sa ova dva goriva koja bi opravdala razliku u ceni.

Možda srećom po mene u vreme ovih jakih mrazeva je baš Ultra D bio u rezervoaru i na -18 nisam imao problema sa paljenjem.

My two cents...
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže ugi85

« Odgovor #168 poslato: 29. Jul, 2017. 18:11 »
Nisam siguran da li je za novu temu pa link staviti ovde. Sto bi rekao Velja Ilic, ovi ne kraduckaju vec kradu :)
http://informer.rs/vesti/zastitnik-potrosaca/145582/-EKO-PUMPAMA-KRADU-GORIVO-VLADIMIRU-UKRALI-LITARA-DIZELA-Apelacioni-sud-presudio-KORIST-OSTECENOG-POTROSACA
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži bigor

« Odgovor #169 poslato: 29. Jul, 2017. 20:49 »
Imamo temu u kojoj su clanovi pisali o tome da im stane u rezervoar cak i 10tak litara vise od zapremine rezeroara, sto mozda dovodi do zabune kod onih koji za to ne znaju. Mada 15 litara je previse
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže ugi85

« Odgovor #170 poslato: 29. Jul, 2017. 21:08 »
Ja sam jedan od ucesnika te diskusije :) U clanku se vidi scan presude protiv naftne kompanije za kradju goriva sto se kod nas dogadja redje od prestupne godine.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže ugi85

« Odgovor #171 poslato: 01. Avg, 2017. 22:09 »
Na ovom linku se mozete upoznati sa procedurom provere kvaliteta dizel goriva i saznati zasto i najgore gorivo ima potreban nivo markera.
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/istrazujemo-kontrolore-goriva-u-srbiji-niko-ne-kontrolise/xdjqz7m

Na mreži observer

« Odgovor #172 poslato: 01. Avg, 2017. 22:59 »
Naravno, zato sto drzavu nije briga za gradjane i kvalitet njihovog zivota vec samo kako da se namire alavi apetiti za punjenje budzeta.
Umesto da bude servis gradjana, jer je gradjani izdrzavaju od poreza i tih istih akciza koje placaju.
Svest je ovde jako pogresna.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #173 poslato: 02. Avg, 2017. 10:08 »
Superbica po navodima u uputstvu poseduje rezervoar od 66 litara.

http://www.static.skoda-alpros.rs/katalozi/superb_superb-combi_katalog_eng.pdf

Naravno da nikada nisam ostao bez goriva pa dogurao auto do pumpe i čepirao, ali kada iglica padne na nulu, ja na svakoj pumpi u Srbiji i po Evropi natočim 71 do 72 litra. Da ga ispraznim do nule, verovatno bi stalo možda i 75L litara.

1. Ili sve pumpadžije ovog sveta kradu identičnu količinu goriva  =))
2. Ili u dizel auto može da se natoči više goriva nego što piše u katalogu. Verovatno rezervoar koji jeste možda od 66L nije jedina komora koja može da se napuni gorivom. Trebalo bi to negde pisati kao fusnota... ovako ljudi misle da su pokradeni, a u stvari su samo neinformisani i troše život i sebi i drugima... umesto pun gas sa pumpe !!!

::)

Van mreže ugi85

« Odgovor #174 poslato: 02. Avg, 2017. 10:39 »
Fabia 1 ima rezervoar od 45l, a zajedno sa odsukom kapacitet rasne na gotovo 60l. Gorivo sipam kad nivo padne na 1/4 i uvek sipam izmedju 45l i 50l. Nikad se ne zalim kako sam pokraden mada sam prvi put bio zatecen cinjenicom koliko je goriva stalo.
Postoji i druga stana medalje. Od ljudi koji rade servisiranje i bazdarenje tocilica sam dobio informaciju da pojedine privatne pumpe dosta kradu jer im vlasnici istih tako traze da bazdare tocilice.
Clanak, u kom je naftna kompanija izgubila spor zbog kradje, predstavlja redak presedan u nasem pravnom sistemu. Konacno da naftne kompanije shvate kako nisu nedodirljive i da povedu racuna o tome sta prodaju. U opravdanost doticne tuzbe ne bih ulazio mozda je opravdana, a mozda i nije. Ono sto jeste bitno je da naftna kompanija mora platiti stetu.

Na mreži bigor

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Peja

« Odgovor #176 poslato: 02. Avg, 2017. 11:43 »
Mnogo detalja nedostaje da bi se na osnovu ovog YT snimka moglo nesto zakljuciti.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ugi85

Van mreže m@c|-|oR

« Odgovor #178 poslato: 02. Avg, 2017. 12:44 »
Dobro Ugi, obzirom na to ko je objavio vest, uzimam je sa ozbiljnom rezervom
:)
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže ugi85

« Odgovor #179 poslato: 02. Avg, 2017. 13:01 »
Ne verujem svemu sto procitam, a ova vest mi deluje bas preuvelicano mada ne bih sipao gorivo na pumpi navedenoj u clanku. Mozda nekome clanak bude koristio jer dizne na PD i CR motorima nimalo nisu jeftine, a nakon dugotrajnog izlaganja vodi mogu samo da se bace. Tankove na pumpama bi trebalo periodicno cistiti jer se na dnu skupi svakav talog sa vodom (voda je teza od nafte) koji moze zavrsiti u rezervoaru kola kada nivo goriva u tanku padne ispod odredjenog nivoa. Pitanje je da li se to u praksi sprovodi i koliko cesto. Zato gorivo sipam iskljucivo na velikim pumpama koje imaju veliki protok pa su tankovi cesto puni usled cega je navedeni rizik umanjen.