Autor Tema: Felicija problem, komutator?  (Pročitano 2995 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže omlestZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 2
Felicija problem, komutator?
« poslato: 19. Feb, 2017. 14:30 »
Imam sledeci problem, pa bi voleo cuti jos necije misljenje.
pre 3 dana stavita nova ruka i nova razvodna kapa, jutros da upalim auto, nece da cuje  i pocne nesto da zuji i tako smo ustanovili da kad upalim kontak onda pocne razvodnik paljenja  da zuji, ćale skine kabal od bombine na raz. kapi i lupi ga struja.
Posle toga ocistimo sve i naprskamo s wd40 jer sumnjamo na vodu tj vlagu. unutar kape kod jednog kontakta ima crno kao da je gorilo.
i sad kad zaverglam sa bombine dobijem jednu varnicu i posle nista, gledali smo i na svecicu, nema struje.
Sta bi mogao biti problem  i uzrok?

• Style
Odg: Felicija problem, komutator?
« Odgovor #1 poslato: 19. Feb, 2017. 15:45 »
Da dodam, izmerio sam unimerom otpor na one 2 zice sto dolaze od razdelnika i dobio 3.2 oma.
Takodje opet se desava da kad dam kontak, posle nekoliko sekundi pocen zujanje na razdelniku kao neki mali motor se cuje taj zvuk.  isad mi  kapa iznutra izgleda ovako.
« Poslednja izmena: 19. Feb, 2017. 15:49 omlest »

• Style
« Odgovor #2 poslato: 19. Feb, 2017. 21:19 »
Kabal s bombine sam skinuo  i stavio uz masu dam kontak i posle 2,3 sekunde baci jednu varnicu i onda baci bas dugu jedno 4,5 sekundi drzi i onda jos nekoliko u razlicitim intervalima a posle toga kad dam kontak samo jednu kratku i miruje tako da sam dosao do zakljucka da je tot to zujanje sto se culo na rezdelniku tj unutar kape.
Da li je to do komutatora?

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #3 poslato: 19. Feb, 2017. 23:08 »
Pa kvar je stvarno malo cudan...Mislim da ti se to cuje elektro varnicenje koje sigurno potice od bobine, ali komutator je taj koji to treba da kontrolise i ogranicava...Najverovatnije je ipak kvar na komutatoru, mada eto, sad prvi put cujem za takvu pojavu...Ali i inace u principu, kad kod se menja komutator treba promeniti i bobinu i obratno...Tako da je najbolje da promenis obe stavri istovremeno. Mada, koliko9 sam ja shvatio, tebi se taj problem i pjavio kad si zamenio ruku i kapu? El` si probao da vidis sta se desava kad vratis staru ruku i kapu? I sto si ih uopste menjao?
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #4 poslato: 20. Feb, 2017. 00:03 »
Ja sam auto kupio pre neki dan, on je bukvalno do juce bio kod majstora koji je radio neke popravke i ujedno po zelji starog vlasnika zamenio ruku i kapu i stavio je komutator na drugo mesto sto mi se cini kao uzrok svih problema, ili nije dobro montiran ili je riknuo upravo zbog toga. nemam sad drugi komutator sda proverim.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #5 poslato: 20. Feb, 2017. 05:52 »
 Zasto bi menjao polozaj komutatora, kad on ima svoje mesto, svoj nosac za koji se srafi??? Da nije pobrkao redosled zica? Vrlo verovatno...Nisi napisao o kom modelu Felicije se radi...? Ne kupuj i ne radi nista dok ne dobijes odgovor na ova pitanja...A i kad si ga kupio, kako se ponasao pri probnoj voznji, kako si ga dovezao do kuce, koliko si presao sa njim....Mislim, ima tu dosta nedoumice..
« Poslednja izmena: 20. Feb, 2017. 05:55 pajapop »
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Style
« Odgovor #6 poslato: 20. Feb, 2017. 08:29 »
1.3 felicija, radio je lepo i pri probnoj i bez problema sam ga dovezao

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #7 poslato: 20. Feb, 2017. 09:24 »
ako mozes slikaj komutator tamo gde ulaze buksne ispod one zastitne gume,verovatno ti je izmesao zice...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

• Style
« Odgovor #8 poslato: 21. Feb, 2017. 12:48 »
problem resen, nije komutator imao dobru masu.