Autor Tema: Termostat, termoprekidač, felicija 1.3 glxi 1997.god.  (Pročitano 6853 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže crkiZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 3
Termostat, termoprekidač, felicija 1.3 glxi 1997.god.
« poslato: 21. Avg, 2013. 17:28 »
Nazvao sam temu ovako,da ne započinjem nove teme jer imam više pitanja.Bio sam kod majstora jer mi ne uključuje ventilator.Kaže crkao termostat.I tu počinje igranka.Ovde u Požarevcu obišao sam 10-ak prodavnica i većina kaže skini termostat i donesi.U jednoj prodavnici bio sam tri puta,prvi put je termostat koštao 1100 din,a majstor kaže nema mesta kod njega da auto prenoći da skinem termostat,a u prodavnici kaže cena termostata je 2500,a ako skinem da on pogleda da li se menja samo uložak onda je cena 1100.Sad ja mu davao saobraćajnu,moje pitanje je: Da li se menja samo uložak termostata ili mora celo kućište.Motor je škodin.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: održavanje felicije 1.3 glxi 1997.god.
« Odgovor #1 poslato: 21. Avg, 2013. 18:56 »
Jel plasticno kuciste ili metalno

Sent from my HTC Desire X

• Style
« Odgovor #2 poslato: 21. Avg, 2013. 21:16 »
kućište je plastično

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #3 poslato: 21. Avg, 2013. 21:59 »
Nazvao sam temu ovako,da ne započinjem nove teme jer imam više pitanja.Bio sam kod majstora jer mi ne uključuje ventilator.Kaže crkao termostat.I tu počinje igranka.Ovde u Požarevcu obišao sam 10-ak prodavnica i većina kaže skini termostat i donesi.U jednoj prodavnici bio sam tri puta,prvi put je termostat koštao 1100 din,a majstor kaže nema mesta kod njega da auto prenoći da skinem termostat,a u prodavnici kaže cena termostata je 2500,a ako skinem da on pogleda da li se menja samo uložak onda je cena 1100.Sad ja mu davao saobraćajnu,moje pitanje je: Da li se menja samo uložak termostata ili mora celo kućište.Motor je škodin.

Zar ako ne ukljucuje ventilator, ne treba termodavac umesto termostata? Koliko znam to je termodavacev zadatak da ukljucuje ventilator.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 21. Avg, 2013. 23:25 »
Da, ali ga isto nece ukljuciti ako termostat ne otvori i ne pusti vrelu tecnost u hladnjak

Van mreže bokilava

• RallyeSport
  • Ugled: 13
« Odgovor #5 poslato: 22. Avg, 2013. 01:09 »
Al ce prokuvati, u najboljem slucaju podici temperaturu do besvesti, a ne rece da ima tih problema

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 22. Avg, 2013. 03:09 »
Pa zato sam i napisao tako, kaze termostat. On moze polako da dizetemperaturu kada zaglavi kao otvoren polozaj, ili da ne otvara uopste pa prokuva dize temperaturu. Zato sam i namerno napisao tako da razjasni sta se tacno desava. A mislim da ti je najbolja solucija to plasticno kuciste u kojem je termostat fiksiran sa segerovim prstenom a ne taj sto ima dve plasticne zakacke sa strane taj mi je jako kratko trajao a ovaj sa segerovim prstenom je ok jos uvek.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 22. Avg, 2013. 10:14 »
Pokazace da dize temperaturu zato sto mu je temperaturni davac pre termostata

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 22. Avg, 2013. 11:28 »

Pokazace naravno. Samo se ja izvinjavam jer se nisam dobro izrazio, ne termodavac vec termoprekidac. Jel hoce i on da ne radi ili kasnije pali ventilator. Ja sam zadnji put promenuo i termostat i termoprekidac jer je malko kasnije palio ventilator.

• Style
Odg:termostat felicije 1.3 glxi 1997.god.
« Odgovor #9 poslato: 24. Avg, 2013. 12:36 »
Rešen problem,zamenio majstora   :D  Otišao kod drugog,opipao creva i rekao da nije termostat u pitanju nego termoprekidač.Danas bio kod autoelektričara i zamenio,neznam koji je bio ja sam kupio 88/79 Vernet.Na zamenjenom ne piše na koliko je otvarao,u prodavnici reče da po katalogu ima i 95/?,ali nisam hteo da čekam da naruči.Termostat otvara oko 87 po slobodnoj proceni,milimetar manje nego ona srednja crta između 70-110.
« Poslednja izmena: 24. Avg, 2013. 12:41 crki »

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 24. Avg, 2013. 15:49 »
Pih ja sam ti kao onaj Milan Tarot... :)

Van mreže Jovas

• Style
  • Ugled: 5
Odg: Termostat, termoprekidač, felicija 1.3 glxi 1997.god.
« Odgovor #11 poslato: 04. Apr, 2014. 15:02 »
Zdravo svima. Vozim feliciju 1.3 lx, 43 kw, 99. godište. Na otvorenom putu i pri dugoj vožnji kazaljka temperature motora ne mrda, dakle motor se ne zagrijava. Po gradu dostigne sasvim normalnu radnu temperaturu. Majstor je rekao da je termostat. Problem je utvrditi koji termostat, njega mrzi da se cima i gleda koji je, prodavci auto dijelova nemaju pojma. Kućište trenutnog termostata je plastično. Šta vi mislite i preporučujete koji tip, i ako neko ima fotografiju bio bih mu zahvalan? Da li mijenjati sve sa kućištem, ili ubaciti samo termostat u postojeće kućište?
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Van mreže Stefan

• Style
  • Ugled: 1
« Odgovor #12 poslato: 04. Apr, 2014. 19:10 »
Pa ako je kuciste u kojem postoji zeger onda promeni samo termostat,ali ako nema zegera onda moras celo kuciste,tj.samo onaj poklopac ne menjas celo kuciste...

Van mreže Jovas

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #13 poslato: 30. Apr, 2014. 19:29 »
Stefane, u pravu si, zamijenio sam samo termostat i onu plastiku u koju se on uklapa. Termostat je francuske proizvodnje, koštao 15 evra. Hvala ;)
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #14 poslato: 03. Maj, 2014. 21:12 »
jedno pitanje da li je normalno da pali ventilator i dize temperaturu po ovakvom vremenu kao sto je dans bilo?