0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Ovo je moja potrošnja za 12600km.Klima je uvek uključena i imam prilično tešku nogu (jedan drugar reče "voziš ga kao da je tudji" ).Većinom se krećem po Beogradu, ali ima i dosta autoputa gde je na 160kmh tempomatom.Po meni, sasvim korektno.
Da, FuelLog aplikacija. Upisujem svako sipanje, pa dobijem neke interesantne statistike
Mogu misliti koliko benz troši, ja umereno stiskam gas, ne kažem leti kad stisneš ali ok, ne žalim se ako sam dao toliko para da li će da troši 2 litre gore dole ali što lažu u fabričkim merenjem to je kriminalno.Inače spremam jedan post da objavim lična iskustva za dve godine i pređenih skromnih 20 000 km...uskoro
Evo, moja iskustva i zapažanja nakon 2600 km(po gradu):Čista gradska vožnja s potpuno novim vozilom iznosila je 12-14 l/100 km . Sada se "stabilizirala" na 10,5-11,0 l/100 km čiste gradske (stani/kreni) vožnje s prosječnom brzinom do 15 km/h: bolje nego na početku ali još uvijek previše u odnosu na tvornički deklariranih 7,6 l/100 km gradske vožnje. Nadam se da će prosječna potrošnja još barem malo pasti nakon bolje razrade motora na otvorenoj cesti i duljoj dionici.
Nisam siguran da ćeš ići ispod 10L čistog grada (na grad mislim ZG i BG ne neki manji grad:)). Ako po gradu bude 10,0 prosjek ja zadovoljan. Govorim o motoru 1.5 DSG.
Od septembra prosle godine obavezna je primena WLTP standarda potrosnje goriva i stetnih emisija. Taj podatak koji ti navodis je verovatno po staroj NEDC normi koja se vise ne koristi.Evo podataka za Kodiaq po WLTP:To je, bar u mom slucaju, pribliznije realnim podacima. Kod mene je sada cisto gradska voznja na oko 13 litara (posle predjenih 9000 km). E sada, to je po Beogradu, a Beograd odavno nije normalna gradska voznja tako da verujem da bi u nekom normalnom evropskom gradu, gde saobracajni kolapsi nisu svakodnevna pojava tih 11.7 litara iz kataloga bilo dostiznije.
e to je to... mozda 10% vise... samo mi ovaj Co2 izgleda punooo vise od deklariranih nekih cca 135g za 1.5 TSI... hmmm
Ja ne znam za vas ali meni ne prelazi preko 8.5 po gradu na otvorenom ide litar dole a pritom imam tezu nogu volim da nagazim. Da sada videh da je ovo za kodiaka. Jbg ja sam u superbu 1.5 manuelni