Autor Tema: Potrošnja goriva - SUV Škoda Kodiaq  (Pročitano 18958 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže observer

Odg: Potrošnja goriva - SUV Škoda Kodiaq
« Odgovor #90 poslato: 18. Dec, 2019. 13:55 »
To je kljucno - vozi kao da nemas kocnice i potrosnja mora da padne.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže nidza

« Odgovor #91 poslato: 18. Dec, 2019. 14:42 »
 bravo2

Ovo je ključno. Čak ni muško potapanje gasa nema presudni uticaj, koliko da to potapanje ne bude u serijama pogrešnih momenata, nakon kojih sledi jako kočenje.

Mislim da će hibridi da preporode potrošnju vozača koji ne stoje dobro sa predviđanjem saobraćaja ili namerno voze preoštro. Meni dođe ponekad da stiskam i kočim besmisleno, čisto da osetim auto, ali uglavnom ne. Čak i kad jurcam to je uz veliku anticipaciju uz što manje kočenja, što više kotrljanja.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Jocalaguna

« Odgovor #92 poslato: 19. Dec, 2019. 07:54 »
Ovo je moja potrošnja za 12600km.
Klima je uvek uključena i imam prilično tešku nogu (jedan drugar reče "voziš ga kao da je tudji" ).
Većinom se krećem po Beogradu, ali ima i dosta autoputa gde je na 160kmh tempomatom.

Po meni, sasvim korektno.

Ovo je odlično ako je motor kao moj, kako si dobio ove podatke, neka aplikacija ili?
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #93 poslato: 19. Dec, 2019. 09:12 »
Da, FuelLog aplikacija. Upisujem svako sipanje, pa dobijem neke interesantne statistike
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže Jocalaguna

« Odgovor #94 poslato: 19. Dec, 2019. 13:24 »
Da, FuelLog aplikacija. Upisujem svako sipanje, pa dobijem neke interesantne statistike
extra, na play prodavnici?
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #95 poslato: 19. Dec, 2019. 17:35 »
Ima i na prodavnici, ali nekad davno sam negde pokupio PRO verziju koja dozvoljava export/import podataka
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže MrWho

« Odgovor #96 poslato: 09. Jan, 2020. 12:19 »
Mogu misliti koliko benz troši, ja umereno stiskam gas, ne kažem leti kad stisneš ali ok, ne žalim se ako sam dao toliko para da li će da troši 2 litre gore dole ali što lažu u fabričkim merenjem to je kriminalno.
Inače spremam jedan post da objavim lična iskustva za dve godine i pređenih skromnih 20 000 km...uskoro
Evo, moja iskustva i zapažanja nakon 2600 km(po gradu):
Čista gradska vožnja s potpuno novim vozilom iznosila je 12-14 l/100 km :o. Sada se "stabilizirala" na 10,5-11,0 l/100 km čiste gradske (stani/kreni) vožnje s prosječnom brzinom do 15 km/h: bolje nego na početku ali još uvijek previše u odnosu na tvornički deklariranih 7,6 l/100 km gradske vožnje. Nadam se da će prosječna potrošnja još barem malo pasti nakon bolje razrade motora na otvorenoj cesti i duljoj dionici.
  • Vozi: Kodiaq 1,5 TSI 110 kW

Van mreže T0nk

« Odgovor #97 poslato: 10. Jan, 2020. 09:36 »
Evo, moja iskustva i zapažanja nakon 2600 km(po gradu):
Čista gradska vožnja s potpuno novim vozilom iznosila je 12-14 l/100 km :o. Sada se "stabilizirala" na 10,5-11,0 l/100 km čiste gradske (stani/kreni) vožnje s prosječnom brzinom do 15 km/h: bolje nego na početku ali još uvijek previše u odnosu na tvornički deklariranih 7,6 l/100 km gradske vožnje. Nadam se da će prosječna potrošnja još barem malo pasti nakon bolje razrade motora na otvorenoj cesti i duljoj dionici.

Nisam siguran da ćeš ići ispod 10L čistog grada (na grad mislim ZG i BG ne neki manji grad:)). Ako po gradu bude 10,0 prosjek ja zadovoljan.
Govorim o motoru 1.5 DSG.
  • Vozi: Kodiaq 1.5, DSG Style Plus, 2020g

Van mreže MrWho

« Odgovor #98 poslato: 10. Jan, 2020. 09:52 »
Nisam siguran da ćeš ići ispod 10L čistog grada (na grad mislim ZG i BG ne neki manji grad:)). Ako po gradu bude 10,0 prosjek ja zadovoljan.
Govorim o motoru 1.5 DSG.
Da, čini mi se da si u pravu. Očekivao sam potrošnju u gradu između 9 i 10, s čim bih bio zadovoljan,međutim čini se da će to ipak biti između 10-11,5  >:( što je za 45% (!?!) više od deklariranih 7,6 angry! Takva razlika bi se mogla svrstati u namjerno dovođenje kupaca u zabludu!

Van mreže toleander

« Odgovor #99 poslato: 10. Jan, 2020. 12:37 »
Od septembra prosle godine obavezna je primena WLTP standarda potrosnje goriva i stetnih emisija. Taj podatak koji ti navodis je verovatno po staroj NEDC normi koja se vise ne koristi.

Evo podataka za Kodiaq po WLTP:

To je, bar u mom slucaju, pribliznije realnim podacima. Kod mene je sada cisto gradska voznja na oko 13 litara (posle predjenih 9000 km). E sada, to je po Beogradu, a Beograd odavno nije normalna gradska voznja tako da verujem da bi u nekom normalnom evropskom gradu, gde saobracajni kolapsi nisu svakodnevna pojava tih 11.7 litara iz kataloga bilo dostiznije.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4 DSG 2019

Van mreže T0nk

« Odgovor #100 poslato: 15. Jan, 2020. 09:04 »
Od septembra prosle godine obavezna je primena WLTP standarda potrosnje goriva i stetnih emisija. Taj podatak koji ti navodis je verovatno po staroj NEDC normi koja se vise ne koristi.

Evo podataka za Kodiaq po WLTP:

To je, bar u mom slucaju, pribliznije realnim podacima. Kod mene je sada cisto gradska voznja na oko 13 litara (posle predjenih 9000 km). E sada, to je po Beogradu, a Beograd odavno nije normalna gradska voznja tako da verujem da bi u nekom normalnom evropskom gradu, gde saobracajni kolapsi nisu svakodnevna pojava tih 11.7 litara iz kataloga bilo dostiznije.

e to je to... mozda 10% vise... samo mi ovaj Co2 izgleda punooo vise od deklariranih nekih cca 135g za 1.5 TSI... hmmm
  • Vozi: Kodiaq 1.5, DSG Style Plus, 2020g

Van mreže MrWho

« Odgovor #101 poslato: 15. Jan, 2020. 13:17 »
e to je to... mozda 10% vise... samo mi ovaj Co2 izgleda punooo vise od deklariranih nekih cca 135g za 1.5 TSI... hmmm
Da, to je, nažalost, to!! Deklarirani podatci proizvođača su znanstvena fantastika! U stvari, ispada da bih s potrošnjom od 10,5 po gradu (Zagreb) trebao biti sretan. ??? Prema dosadašnjim iskustvima (3000km) potrošnja u gradu je od 10-12, a može biti, ako se ne pazi, i do 13-14 angry!

Van mreže Zarko

« Odgovor #102 poslato: 15. Jan, 2020. 22:06 »
Ja ne znam za vas ali meni ne prelazi preko 8.5 po gradu na otvorenom ide litar dole a pritom imam tezu nogu volim da nagazim.
Da sada videh da je ovo za kodiaka. Jbg ja sam u superbu 1.5 manuelni

Van mreže MrWho

« Odgovor #103 poslato: 17. Jan, 2020. 08:37 »
Ja ne znam za vas ali meni ne prelazi preko 8.5 po gradu na otvorenom ide litar dole a pritom imam tezu nogu volim da nagazim.
Da sada videh da je ovo za kodiaka. Jbg ja sam u superbu 1.5 manuelni
A, nisu ni uvjeti vožnje isti. Vidim da je Tvoj prosjek brzine preko 30 km/h, a gradska vožnja u Zagrebu i Beogradu podrazumijeva prosjek brzine od cca 15 km/h, a pri takvim uvjetima i Tvoja potrošnja bi bila oko 10.

Van mreže Zarko

« Odgovor #104 poslato: 17. Jan, 2020. 10:21 »
Ne bih se složio sa tobom, i ovo je grad isto ima gužvi, doduše ne kao u bgd i zagrebu ali ima i nemam pojma kako računa tu prosečnu brzinu. Evo naprimer ovde kako je izračunao prosečnu brzinu kada znam da, sam ga pomerio malo u garaži sa mesta, na mesto.

Pretraga foruma [Google]