Autor Tema: Potrošnja goriva Škoda Kodiaq  (Pročitano 25391 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Peja

Odg: Potrošnja goriva Škoda Kodiaq
« Odgovor #75 poslato: 13. Feb, 2019. 13:29 »
Kodi je "tenk" svojom tezinom, gabaritima i dizajnom. Uz sve to 4x4 podize potrosnju u proseku barem za 0.5-1 l/100km.
Ocekujem da ce moj Grizli biti barem 30-50% vece potrosnje u odnosu na sadasnju Oktaviju.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže MrWho

« Odgovor #76 poslato: 19. Sep, 2019. 14:25 »
Prije tjedan dana preuzeo Kodiaq 1,5 TSI -110kW-troši k'o autobus 11,5-14 l. Istina, trošim tek prvi rezervoar (prešao 150 km) i sve u gradu na relacijama 6-11 km uz neopisivu gradsku gužvu. Očekivao sam, naravno,  više od tvornički deklariranih 7,6 l ali nikako nisam očekivao 13 l/100 km. Vidjeh na forumu da se potrošnja nakon razrade motora stabilizira pa mi je duši lakše. Obavijestiti ću cijenjene forumaše o daljnjem razvoju događaja.
Srdačan pozdrav svima!
  • Vozi: Kodiaq 1,5 TSI 110 kW

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #77 poslato: 20. Sep, 2019. 12:53 »
Stabilizovace se to na 8-9 l/100km u proseku.
Ako je za utehu, meni sluzbena Corolla 1.2 trosi oko 8-8,5l/100km. Mada kolega tvrdi da kod njega trosi 6.5-7  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže MrWho

« Odgovor #78 poslato: 20. Sep, 2019. 13:06 »
Stabilizovace se to na 8-9 l/100km u proseku.
Ako je za utehu, meni sluzbena Corolla 1.2 trosi oko 8-8,5l/100km. Mada kolega tvrdi da kod njega trosi 6.5-7  :)

Iz Tvojih usta u Božje uši!! :) bravo2. Ako bude i između 9 i 10l/100km, biti ću sretan k'o malo dijete!!
  • Vozi: Kodiaq 1,5 TSI 110 kW

Van mreže crtacrta

« Odgovor #79 poslato: 20. Sep, 2019. 19:12 »
ne pumpajte po gasu , kotistite tempomat i na 50 kmh , ne ganjajte auto ispred sebe nego vozite svoj tempo  ...motori manje kubikaže  potpomognuti turbom troše malo ili manje ali u vrlo običnom režimu vožnje tj do 90 kmh..

Sve iznad toga , oštra vožnje , česta kočenja , preticanja ,ubrzavanje uz brdo ..dolazimo do računice x 2
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Van mreže Jocalaguna

« Odgovor #80 poslato: 10. Dec, 2019. 08:03 »
Pozdrav, moj Kodiaq 2.0 140 kw troši od 5-5.5 l na Ibarskoj solidne vožnje do 12-13 po centru Beograda. Veoma je osetljiv na stil vožnje, nije čudno koliko je težak ali nisam očekivao da je tolika razlika u odnosu na fabrička merenja. Ipak fabrička merenja treba da budu malo realnija, ne znam kako su uspeli da u gradu dobiju potrošnju oko 6 litara... malo bezobrazno, ja nisam ni blizu. naj manje dobijem po NBGD laganom vožnjom bez naglih ubrzanja negde oko 8 i nešto litara.
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže observer

« Odgovor #81 poslato: 10. Dec, 2019. 09:04 »
Tezak auto, losa aerodinamika, pogon 4x4...
Vozila koja se danas fensi nazivaju SUV, pre 30-tak godina bi bila smatrana kamionima ;)
A za jedan kamion, ovo i nisu velike potrosnje ;)
Toliko su trosile limuzine, pre ovih vec pomenutih 30 godina.
Napredak dakle postoji, samo ga mi cesto ne primetimo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže djordje48

« Odgovor #82 poslato: 10. Dec, 2019. 09:19 »
Pozdrav, moj Kodiaq 2.0 140 kw troši od 5-5.5 l na Ibarskoj solidne vožnje do 12-13 po centru Beograda. Veoma je osetljiv na stil vožnje, nije čudno koliko je težak ali nisam očekivao da je tolika razlika u odnosu na fabrička merenja. Ipak fabrička merenja treba da budu malo realnija, ne znam kako su uspeli da u gradu dobiju potrošnju oko 6 litara... malo bezobrazno, ja nisam ni blizu. naj manje dobijem po NBGD laganom vožnjom bez naglih ubrzanja negde oko 8 i nešto litara.

Super je ta potrosnja za tu snagu i za takvog lepotana bravo2 2.0 TSI je kriminalan po tom pitanju, ne verujem da mozr ispod 7L na u sestoj na 100 kmh niti ispod 15l po gradu po guzvi. :(  dizel rulz ;)

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #83 poslato: 10. Dec, 2019. 10:40 »
Ovo je moja potrošnja za 12600km.
Klima je uvek uključena i imam prilično tešku nogu (jedan drugar reče "voziš ga kao da je tudji" ).
Većinom se krećem po Beogradu, ali ima i dosta autoputa gde je na 160kmh tempomatom.

Po meni, sasvim korektno.

• Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže toleander

« Odgovor #84 poslato: 10. Dec, 2019. 11:01 »
Vlado, ti ga bas gazis. :B=) I kilometraza, i potrosnja.

Ok, ja sam obicno vrlo umeren na gasu, ali mi je prosek tek truncicu iznad tvog. Takodje je uvek ukljucena klima, a i ventilacija/grejanje sedista.

I da, moze 2.0 TSI da bude na 7 litara na magistrali, doduse ne u sestoj brzini, DSG ce dosta pre 100 kmh da prebaci u sedmu. U gradu znacajno vise, ali nikada preko 15, zavisno od guzve, moze da bude i 11 litara, a moze i 14. To je poprilicno blizu onoga sto fabrika kaze, po WLTP standardu merenja.  U mom potpisu ima i link na Spritmonitor sa kompletnom statistikom, koga zanima.

Ali zato kad se malo opustim i pritisnem gas, i auto poleti, a motor zarezi, zaboravim na potrosnju, bar na cas. Dizel nema taj osecaj, ni blizu. :D
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4 DSG 2019

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #85 poslato: 10. Dec, 2019. 11:16 »
Jbg, namestilo se da ovih meseci imam nekoliko odlazaka u inostranstvo, pa sam kilometražu nabio znatno iznad očekivane. Pre mesec dana smo išli do Milana i nazad, samo tu je otišlo 2k km.
Tvoj TSI bi ovakvom vožnjom trošio značajno više, što mi se ne svidja najviše zbog autonomije. I sa ovim sam svako malo na pumpi, pa se deprimiram kad žena sa prdavcem u Golfu dva puta ode do KŠ i nazad, jednim rezervoarom.

Van mreže djordje48

« Odgovor #86 poslato: 10. Dec, 2019. 11:25 »
svaka cast Vlado! :bravo:
vidi se da uzivas u automobilu bravo2

Jesi li ulazio u centralnu zonu Milana sa autom? Ima kamera koja snima tablice, dnevna taksa je 5 eura.
Ako ovde ukucas tvoj broj tablice ako te ima u evdenciji izacice (broj tablice sve spojeno bez kvacica i ricerca)

https://areac.atm-mi.it/Areac/iweb/CercaClasse.aspx

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #87 poslato: 10. Dec, 2019. 11:48 »
Proverio sam, nema me
Smeštaj nam je bio na možda km od Duomo katedrale, tu je po sredini bulevara jedini besplatni parking u okolini.
Ali kako braća 'Talijani parkiraju, to treba videti uživo

Van mreže Jocalaguna

« Odgovor #88 poslato: 18. Dec, 2019. 13:08 »
Super je ta potrosnja za tu snagu i za takvog lepotana bravo2 2.0 TSI je kriminalan po tom pitanju, ne verujem da mozr ispod 7L na u sestoj na 100 kmh niti ispod 15l po gradu po guzvi. :(  dizel rulz ;)
Mogu misliti koliko benz troši, ja umereno stiskam gas, ne kažem leti kad stisneš ali ok, ne žalim se ako sam dao toliko para da li će da troši 2 litre gore dole ali što lažu u fabričkim merenjem to je kriminalno.
Inače spremam jedan post da objavim lična iskustva za dve godine i pređenih skromnih 20 000 km...uskoro
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 140 kw (190 KS) 4x4 DSG Style 2018 bela

Van mreže fobia24

« Odgovor #89 poslato: 18. Dec, 2019. 13:40 »
Zavisi od vozaca najvise. Besmisleno je ocekivati standard. A merenja po WLTP-u su po samoj prirodi realnija od prethodnih. Verovatno se meri sa profi vozacima koji ne koriste kocnicu maltane jer osmatraju situaciju dosta ispred. Inace, pre wltp-a su svi proizvodjaci lagali naravno na manje.