Autor Tema: Parking senzori - Predlozi, iskustva  (Pročitano 11216 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Danilo

Odg: Parking senzori - Predlozi, iskustva
« Odgovor #15 poslato: 12. Nov, 2013. 13:06 »
Upravo su mi javili na mail, firma sa N.Beograda (kod buvljaka da ih sad ne imenujem), da bi me parking senzori kostali oko 300 evra a ako hocu da ide preko bolera, placa se plus neki modul. Po meni je to preskupo, cak nesto skuplje nego ovlašćenom servisu. Na ovom linku sto je paun stavio najskuplji su oko 150 evra, mada su uglavnom 50-60 evra, koliko sam i ja mislio da izdvojim!
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže zoranius

« Odgovor #16 poslato: 12. Nov, 2013. 16:16 »
Otprilike je to cena koju su i meni rekli pre 2 godine. Problem sa stavljanjem kod ovlascenog je sto ne znas kakve ce da ti ugrade. Kada sam 2005 kupio Octaviu, u Auto Cacku su mi stavili GT alarm. Dugo sam ga koristio dok posle nekih 5 godina nisam slucajno konstatovao da nema nikavku blokadu vec samo otkjucava i zakljucava auto i pisti kada se aktivira. Nikakve blokade nije bilo, alarm pisti auto radi i milina!!!! Kada sam prosle godine hteo da uzmem novu Octaviu, kod ovlacsenih su mi nudili parking senzore koje oni ugradjuju ali ne rade preko Bolera a nije mi se budzio auto sa dodatnim kablovima i displejom. Na srecu Superb koji sam uzeo ima vec fabricke senzore.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže paun

• RallyeSport
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #17 poslato: 13. Nov, 2013. 22:57 »
Parking senzori http://www.vitez.rs/?pg=artikal&artikal=6:18:526 sa njihovom ugradnjom 100 e, garancija dve godine. Sta mislite o ovoj ponudi?

Na mreži hakkler

« Odgovor #18 poslato: 14. Nov, 2013. 00:11 »
ako uzimaš uzmi sa blago zelenim displejom..btw. nisam relevantan..ali dobra cijena (mene u Hr došlo 120 eura..prije tri godine)
da pokucam..još rade kako treba.

Van mreže sale-kum

« Odgovor #19 poslato: 25. Okt, 2016. 13:06 »
Da ne otvaram novu temu. Inače, novi sam član foruma i ovo mi je jubilarno prvo javljanje.
Naime, imam fabričke parking senzore koji su prvo po kiši, a zatim i sasvim prestali da rade. Samo dobijam upozoravajuće pištanje da senzori ne rade svaki put kad uključim rikverc. Dijagnostika kod električara kaže da je neispravan jedan senzor. Moje informacije o cenama ovih senzora su sledeće: original u prodavnici oko 90E, polovan na otpadu (jedva našao i nepoznato stanje) 30E (plus prevoz), nov kineski zamenski na Aliexpresu oko 10E (sa čekanjem mesev dana).
Pitanje je, obzirom na drastične razlike u ceni, da li je neko imao iste probleme i kako ih je rešio?
  • Vozi: Octavia 1.9tdi DSG 2005

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #20 poslato: 31. Okt, 2016. 09:08 »
Nisam imao taj problem ali bih verovatno u toj sitaciji uzeo taj polovan za 30.
  • Vozi: Yeti

Van mreže sale-kum

« Odgovor #21 poslato: 31. Okt, 2016. 11:13 »
Hvala na mišljenju. Ja sam u medjuvremenu poručio kineski pa ćemo videti. Neću propasti za 10$, najgore mi je što moram da ga farbam jer svi stižu crni.

Van mreže ferdinand

« Odgovor #22 poslato: 31. Okt, 2016. 11:23 »
Mislim i da originali dolaz crni i da bi morao farbati.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže batke

« Odgovor #23 poslato: 31. Okt, 2016. 18:38 »
Dolaze sigurno. Ja sam ugrađivao u A5 ceo sistem zajedno sa modulom za Bolero da bih imao prikaz na istom. Farbaju se naknadno u boju vozila ili mogu da ostanu crni, što se meni lično ne dopada.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže klisko

« Odgovor #24 poslato: 31. Okt, 2016. 23:33 »
Batke, kada, gde i koliko? Može i pp... Hvala.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže sale-kum

« Odgovor #25 poslato: 01. Nov, 2016. 09:05 »
Mislim i da originali dolaz crni i da bi morao farbati.
Znam da novi svi dolaze crni, kod polovnih je postojala velika šansa da se pogodi ista boja (silver).

Van mreže matori01

« Odgovor #26 poslato: 21. Jul, 2017. 13:17 »
Firma u BG, www.xenonsijalice.rs prodaje multimediju,sa parking kamerom i ugradnjom za 360 evra. Pogledaj na njihovom sajtu imaju sve, a evo ti i broj telefona 0601728773. Broj sam dobio od nekog momka koji je ugradio multimediju i parking senzore, kaže da je zadovoljan
  • Vozi: skoda octavia 19. 2009

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 12
« Odgovor #27 poslato: 03. Jul, 2018. 23:43 »
Kupio kineze na ebayu, sam sebi ugradio. Trajalo neka 2-3 sata, moze i brze ali sam polako da ne zeznem sta. Sa unutranje strane branika su oznaceni polazaji za senzore. Spajaju se jednostavno, jedna zica na plus jednog od zadnjih rikverca, druga na zicu mase i to je sve. Pale se kao i fabricki, dakle kad ubacis u rikverc. Dodje i displej na koje pise udaljenost i sa koje strane je prepreka. Tek dva dana koristim ali eto zasad rade. Za svaki slučaj sam naručio još jedan set za dijelova :) Žice sam ostavio malo duže kako bi bez skidanja zamijenio neki od senzora ao se pokvari. Izgleda odlično skoro kao i fabrički. Kod mene je crno auto pa mi i senozori odgovaraju bez farbanja.  AKo nekome zatreba pomoć odo skidanja nečega neka pita rado ću pomoći.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže ugi85

« Odgovor #28 poslato: 04. Jul, 2018. 06:59 »
Koje si kupio i koliko su precizni?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 12
« Odgovor #29 poslato: 04. Jul, 2018. 09:46 »
Kupio one od 11-12$ ja kako sam testirao na oko 25-30 cm počne onaj neprekidni ton. Bipkanje počinje od nekih 70-80cm. Na displeju pise kao udaljenost ali nisam stigao provjeriti koliko tačno. Ja to ni ne koristim jer sam displej montirao na onu lajsnu nazad između neba i gepeka. Kod Mercedesa E klase sam to vidio i ucinilo mi se logicnije nego da montiram skoriz naprijed na instrument tablu, jer kad vozis u rikverc logicno je ili da gledas u retrovizore ili da se okrenes, a onda se vidi taj displej i sa koje strane je prepreka. Čitao sam dosta na forumima o njima, uglavnom ljudi kažu da su dobri dok rade :) Zato sam odmah poručio rezervni set pa šta god da crkne lako je zamijeniti. Postaviću danas par slika kako izgleda montirano meni se sviđa nije pokvarilo izgled branika.

Nadam se da ne kršim neko pravilo linkom sa eBay-a.
https://www.ebay.com/itm/Parking-4-Sensors-LED-Display-Car-Reverse-Backup-Buzzer-Radar-System-Kit-Alarm/272959821666?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance