Autor Tema: kupovina skode fabie 1.9 sdi  (Pročitano 8968 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže toda81Započeo temu

Odg: kupovina skode fabie 1.9 sdi
« Odgovor #15 poslato: 25. Feb, 2017. 23:58 »
Koliko vidim vi imate samo reci hvale za ovaj auto i motor sto mi se veoma dopada da cujem. Sreca da sam ovde na forumu pronasao sugradjanina koji mi je ponudio da probam njegov auto tako da jedva cekam sledecu nedelju. Trenutno sam u fazi razmisljanja sta kupiti, a i prodaje moje zafire. Jedan prijatelj mi je preporucio ovaj auto, a vasi komentari jos vise potvrdjuju to sto mi je on pricao o ovom autu.

Послато са SM-N920C  

• Vozi: Opel zafira 1.6 16v 2002.god + stag 400 plus

« Odgovor #16 poslato: 25. Feb, 2017. 23:59 »
Trebalo je malo duze ali mogla je i ovo...

Sent from my SM-N910C  
Strahinja, ova tvoja tek stigla do 150.000 km. Da li je na prodaju? ;)

Послато са SM-N920C  

Van mreže strahinja

« Odgovor #17 poslato: 26. Feb, 2017. 00:04 »
Prodavao sam je celih 5 minuta, covek doneo 3000€, seo u auto i otisao.

Sent from my SM-N910C  

• Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 190 4x4

« Odgovor #18 poslato: 26. Feb, 2017. 00:16 »
Pametan covek

Послато са SM-N920C  

Van mreže alexa06

« Odgovor #19 poslato: 26. Feb, 2017. 10:56 »
Te priče su gluposti moja ima 312000 bez problema i uvezena sa 204 a ko zna koliko je prešla stvarno

Послато са D6503  

« Odgovor #20 poslato: 26. Feb, 2017. 10:58 »
Da ste mi rekli da je los motor bilo bi mi mnogo lakse, a sada kada svi pisete samo reci hvake stavljate me u jos vece razmisljanje za sta se odluciti ;)

Послато са SM-N920C  

Van mreže alexa06

« Odgovor #21 poslato: 26. Feb, 2017. 11:01 »
aleksa kad sam radio veliki servis radio sam u ovlascenom servisu u kisacu kod novog sada,pa nisam razmisljao koji set za zupcenje stavljaju,nisam cak ni pitao.Koji bi mi preporucio,koji je najkvalitetniji,jos koju hiljadu pa cu raditi opet
Ja sam stavljao samo Continetal oba puta i da ne čuje zlo nikakvih problema nisam imao prvi put sam menjao na oko 700000 jedino vodena pumpa je bila neka italijanska ne mogu da se setim!

Послато са D6503  

Na mreži URKE 80

« Odgovor #22 poslato: 26. Feb, 2017. 14:27 »
Bas mi je drago da ima puno komentara. Moj prijatelj majstor kaze da se nisu dobro pokazali ti vw 1.9 sdi motori koji se ugradjuju u fabiju pa me to ubija inace mi se dopada kako izgleda auto. Ja se uopste ne razumem u automobile, a prijatelju verujem da me nece zeznuti jer smo kucni prijatelji

Послато са SM-N920C  
100% sam ubeđen da je majstor mislio na 1.9d u Feliciji. Za njega već mogu da razumem majstora. Za Fabijin 1.9 SDI sve što pređe ispod pola miliona km je malo.

Послато са Lenovo A2020a40  

• Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže Neba

« Odgovor #23 poslato: 26. Feb, 2017. 15:01 »
Dobronamerna opaska:
Ako mozes da pronadjes dobar primerak, uzmi 1.9TDI. Trosice isto, ici ce osetno bolje. Odrzavanje isto kosta.
Ako ti ne smeta "tempo" koji diktira SDI, onda je OK izbor. Mada bih ja za slicne ili malo vece pare od SDI uzeo 1.9TDI.
Ni TDI nema plivajuci zamajac; sto se turbine tice, mislim da ni ona nije problematicna.Naravno mogu "strucnjaci" i kamen da pokvare a kamoli turbinu  ;D

U maju ce biti 5 godina od kako vozim sdi, uzeo sam je s 91.000 a sada ima 186.000...  Sto se motora tice samo redovne stvari sam radio. Jeste meda (trom je) ali kad se zalaumfa ide fino... Uzbrdo ide ok, nista psecijalno tipa od Uzica ka Zlatiboru moze da cuva i celih 100km/h u 4toj...
Preticanja u vecini slucajeva idu s trecom do crvene zone i to je verovatno nesto sto mi jedino smeta od tromosti, kao i na autoputu kad treba pri 110-120 da se izvuces u brzu traku a u njoj u vidnom polju ti je neka turbo mecava...
Meni pri 120km/h trosi oko 5.5, do zlatibora i nazad (s novim autoputem) 4.2... Grad kako kad i u koje doba, sad u januaru sam imao apsolutni maksimum od 6.6 mereno od cepa do cepa pun rezervoar (najcesca ruta do posla ili grada je 6km odnosno 8km i neretko ni ne stigne da se ugreje).
Preporucio buh ti Elegance opremu ili neki primerak iz inostranstva koji ima elektricni grejac za kabinu jer na -15 ce trebati i lepih 15km da se ugreje kabina..

Sto se poredjena s TDI tice dve strane sveta... Potrosnja na TDI je veca za oko 1-1.5l  (grad) i 0.5 -1l otvoreno bar prema tome sto sam cuo o Fabijama s TDI. Naravno pri istovetnoj voznje TDI kao sto bi vozio SDI razlika u potrosnji bi bila manja, ali cik ubrzavaj istim ubrzanjem kad si za TDI masinom :D Ili se penji uzbrdo s punim gasom na 100km/h kad imas motor koji ide tom brzinom uzbrdo s malko vise od po gasa...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže marko nis

« Odgovor #24 poslato: 26. Feb, 2017. 15:04 »
Moj drug ima Fabiu 1.9 sdi sa nekih 280 hiljada na satu i auto ide super za taj motor, gusi se malo na usponima pogotovo kada je klima upaljena ali nema nikakvih problemasa autom motorom niti bilo cime, bas izdrzljiv auto.

Zbog toga sto je malo troma a izgled te Fabije bas volim, odlucio sam da kupim Fabiu mk1 ali 1.9 tdi 74 kw AXR motor i nisam nikako pogresio. Auto vuce mnogo bolje nego sdi i ovaj motor je dobra mera za njega.

Tako da ako i sdi uzmes neces pogresiti a sa tdi em pravi pogodak. Moze i 200 km na cas da ide ,probao  ;D
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #25 poslato: 26. Feb, 2017. 23:31 »
@neba:
Jeste, 'oce sdi da trosi 4.5l u proseku kombinovano...ali nizbrdo.(Mislim na navod da TDI trosi 1.5l vise da ne bude zabune)
Meni je prosecna potrosnja na Fabiji 1.9TDI bila jedno 6 godina (po bordu) 6.1-6.2l/100km.Jedno 80% ukupne kilometraze su bile kratke relacije i gradska voznja.
Na otvorenom sa penzionerskom voznjom (recimo lagano Zlatibor-Cacak) umelo je da bude i 3.8-4l/100km.
Ispada da SDI trosi 3.5-4l maksimalno.

Sve i da je tako; a nije; za iste pare ili malo vece ja se licno ne bih dvoumio.SDI je kornjaca, izdrzljiva ali kornjaca.
TDI je takodje izdrzljiv ali nije kornjaca :B=)
Nemamo doduse svi iste prioritete kod izbora automobila, nekome je SDI taman; ali obzirom da smo u posedu imali i SDI (2kom) i TDI (2xFabije I i 1xFabiju2)  Fabiju ne bih imao dilemu.
Inace cale je dosta stalozen vozac pa je SDI (on je vozio 95% vremena) ipak belezio proseke 5.5 do 6.5 l kombinovane potrosnje.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #26 poslato: 26. Feb, 2017. 23:35 »
Verujem da je ogromna razlika izmedju sdi i tdi motora. Kao sto kazete sve ima svoje i dobre i lose strane, ali koliko vidim to su dobri i izdrzljivi motori koji puno prelaze.
Narednih dana kupam i kacim moju zafiru na oglase pa cu da vidim koliko cu dobiti za nju ;)

Послато са SM-N920C  

« Odgovor #27 poslato: 27. Feb, 2017. 23:06 »
Sta mislite o fiat stilu 1.9 jtd? Kakav je taj motor i sam auto? Koji su mu nedostaci?

Послато са SM-N920C  

Van mreže klisko

« Odgovor #28 poslato: 27. Feb, 2017. 23:19 »
Najveći nedostatak je što ga niko ne prodaje dok valja. Ima ih mnogo, taksisti ih vole (karavane) i uglavnom su prešli mnogo više nego što piše na tabli. Pored toga, na osnovu iskustva dobrog drugara koji dugo vozi jednog, ćudljivi su (ili je njegov takav) - nekad nešto krene da zeza i niko ne zna šta je dok auto ne stane. Onda se ispostavi da je riknuo cinclrbrcml koji nikome nikada nije crkao, ali eto, baš je crkao mom drugaru. Pored toga, struja ume da zeza (kontakti oksidiraju, izolacije žica se izjede pa povremeno baca na masu...) i pravi one probleme koji se javljaju tu i tamo. Naravno, takvi problemi se nikada ne javljaju kada odvezeš auto kod majstora...
Najgore od svega, drugar je zadovoljan i nema nameru da ga prodaje - upoznao je auto, zna ga u dušu, uložio je neko vreme i novac u njega pa ga vozi i dalje. Lepo ide, nikada ga nije ostavio iz čista mira (uvek je "najavio problem" i drugar je uvek uspevao da ga sredi pre nekog putovanja). Tako da, može da bude dobar ako naletiš na poznat i dobar primerak, ali budi jako pažljiv i povedi nekoga ko zna šta da gleda baš kod tog modela.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #29 poslato: 28. Feb, 2017. 00:12 »
Vec pocinje jeza da me hvata od same pomisli pri kupovini bilo kog auta. Taman se pondam da mi neki odgovara, kad ono cujem neke silne nedostatke, a posebno su jezivi ovi tipa problema koji se tesko dijagnostikuju.

Послато са SM-N920C