Autor Tema: Troškovi održavanja: SEAT ŠKODA VW AUDI  (Pročitano 1898 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • Ugled: 103
Troškovi održavanja: SEAT ŠKODA VW AUDI
« poslato: 27. Feb, 2017. 14:45 »
Teoretski, sa toliko sličnosti ispod haube reklo bi se da su troškovi održavanja veoma slični.
Kako redom rastu i troškovi održavnja vozila, ovako: prvo SEAT, ŠKODA, VW i na kraju AUDI.

Evo na tu temu dosta zanimljivih grafika sa kojih je lako sve pročitati.
Ukupni troškovi održavanja, poređenje nekih modela, redovno održavanje i uporedni prikaz sa vanrednim održavanjem.
Zanimljivo je poređenje prema starosti tj. godištu.

Uz, veliku napomenu, ovaj odnos važi za GB tržite, izvor
http://www.am-online.com/news/aftersales/2017/02/27/insight-vw-v-audi-v-skoda-v-seat-repair-costs-analysed
Prema
http://www.whocanfixmycar.com/

Da li su ovi grafici primenljivi za naše tržište? Čini mi se da nisu uključeni troškovi osiguranja pa bi onda i moglo da bude realna slika troškova za ova četiri brenda.
Ono što bi nas moglo da interesuje je - da li je u Srbiji jeftinije održavati Škodu od SEAT-a?
Nije više? Da li to Škoda više nije najpovoljnija za održavanje? :-) (nije ni bila?)  ;D
  • Vozi: Yeti

Van mreže klisko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
Odg: Troškovi održavanja: SEAT ŠKODA VW AUDI
« Odgovor #1 poslato: 27. Feb, 2017. 19:08 »
Igrom slučaja znam da je kod Seata za 1.9TDI veliki servis 500 evra, mali servis oko 110 evra (sva četiri filtera i ulje od ~800 din litar), zamena prednjih diskova i pločica ~ 350 evra. Pri tome su to cene za starija vozila (šta god to znači) u ovlaštenom servisu.
Iako vozim isti motor, nemam pojma koliko to košta za škodu (ni kod ovlaštenog ni neovlaštenog)  wac1
Uz mali servis sam uvek radio još nešto pa se nisam pitao koliko je samo mali servis (i uvek sam sipao skuplje ulje), a ove veće stvari nisam radio.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Troškovi održavanja: SEAT ŠKODA VW AUDI
« Odgovor #2 poslato: 27. Feb, 2017. 20:07 »
U odlicna tema :) a ovi grafici dosta ocekivani.
Evo vam pogled sa strane vw, cene su iz ovlascenih servisa, za Polo:
Uljni servis na 15k: 84eur, 2010g.
Inspekcijski servis na 30k: 251eur, 2011g.
45k: 105 eur, 2012g.
60k: 248 eur, 2013g.
75k: 100 eur, 2015g.
86k: zamena egr=600 eur, 2016g.
90k: 131eur (prvi put upadam u cenovnik za starija vozila, skoro upola jeftiniji inspekcijski servis)
91k: zamena diskova i plocica (napred): 174 eur (economy delovi)

Za sada toliko. Sad sam na 98k km, a uzeo sam i Golfa 1.2 TSI pa cemo da poredimo...
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017