Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Superb
»
SUPERB 2015-2023
»
Krovni kofer
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Krovni kofer (Pročitano 3588 puta)
0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.
mirkuk38
Laurin&Klement
Like ukupno: 8
L&K ugled:
38
Krovni kofer
«
poslato:
27. Feb, 2017. 19:48 »
Žena počela da mi stvara tenziju pričom kako ne može da napakuje sve nepotrebne
stvari u gepek, kada idemo negde duži put / letovanje. Dobili smo nedavno još jednu bebicu popišuljicu, i to je sada cirkus kada se pakujemo.
Ako ne uspem da se izborim sa suprugom, ne gine mi kofer na krovu.
Da li uzeti Thule nosače i kofer ili Škoda ima nešto bolje ili ... ?
Hvala unapred.
aleksandarzlatic
Laurin&Klement
Like ukupno: 54
L&K ugled:
27
Odg: Krovni kofer
«
Odgovor #1 poslato:
27. Feb, 2017. 20:03 »
Što manje para daš za kofer - to bolje.
Ja sam na Opel Astri imao italijanske krovne nosače Cam Totus sa bravicama, to je bolja varijanta od modela Cam Driver, cena je u jednoj novosadskoj firmi bila sa slanjem manja od 80 eura a isti takvi su po Beogradu oko 100-120 eura. To su inače bili čelični nosači sa PVC oblogom, sasvim lepi i pristojni, sa maskama oko hvataljki, sasvim dobri. U ponudi su bili i nešto skuplji aluminijumski nosači ali meni su i čelični bili lepi a i dobri.
Što se tiče kofera, ja sam zajmio ali tebi preporučujem iznajmljivanje kofera, vrlo je povoljno, ili Thule kofere, najveće moguće kad već daješ novac.
Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #2 poslato:
27. Feb, 2017. 20:05 »
A iznajmljivanje?
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
aleksandarzlatic
Laurin&Klement
L&K ugled:
27
«
Odgovor #3 poslato:
27. Feb, 2017. 20:13 »
Imao je neki lik iz Surčina Camove kofere, veoma povoljno najam na 2 nedelje...
Mada i Camovi koferi nisu skupi a dolaze u 3 klase, Classic, Sport i Elegance, pa ko sta voli.
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #4 poslato:
27. Feb, 2017. 20:26 »
Kod Vuleta sam ja iznajmljivao par puta i mogu njega da ti preporucim iz licnog iskustva,sve korektno i po dogovoru!Ali je u KGu.
https://www.facebook.com/Krovni-koferi-i-nosa%C4%8Di-Kragujevac-613994005397979/?fref=ts
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
dexterslab011
Laurin&Klement
Like ukupno: 45
L&K ugled:
9
Da sam Sejn...
«
Odgovor #5 poslato:
27. Feb, 2017. 21:36 »
Mislim da su cene iznajmljivanja 2-3 e po danu, sto mu dodje za dva odmora godisnje 60€ minimum, tako da realno, ako ces auto voziti duze od 2-3 godine onda ti se vise isplati da ih kupis, kofer ti ostaje, pa ti ostaje. Pridruzujem se preporuci za Cam totus, Cam koferi su ti oko 100€, a evo vec 10 godina kako ga imam bez problema. Sto se nosaca tice, slobodno uzmi Cam, mozda su bucniji ili ne znam ni ja sta, ali realno zavrsavaju posao... Iskreno mislim da je Thule malo precenjen...mada mozda gresim. Meni su za Fabiju dali cenu od 21000 za Thule set nosaca....jeftinije mi je u AC da uzmem orginalni( koji isto proizvodi Thule).
Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 33
L&K ugled:
41
«
Odgovor #6 poslato:
28. Feb, 2017. 08:08 »
Pored 625 litara prtljaznika, ti bi jos kantu na krov?
1. Za sve sitne decije stvari (podmajce, bodici, carapice...) kod kojih je guzvanje dozvoljeno, koristim vakuum kese. Ako se sve lepo slozi u kesu pre vakumiranja, minimalno ili se uopste ne izguzva, tako da tu mozes i ostale bebece stvar staviti.
2. Za sve stvari nas odraslih, tipa vesh, carape... takodje vakuum kesa. Kupis vakuum kese malo vece nego kofer i lepo one legnu unutra. Usteda na zapremini najmanje 40%
3. Iskoristi prostor kod nogu suvozaca, tu ja stavljam sto teze svari, kako bise makar malo izbalansiralo nepostojanje saputnika na tom mestu.
4. Frizider sa hranom za put, bebecom hranom, sokovima.... smestam iza sedista suvozaca gde je cerkicino decije sediste. Tu cerkica ispruzi noge, sto je i prakticno za nju jer joj ne vise noge sasedista na dole, vec je fino i udobno zavaljena.
5. Zrtvujes jedan ventilacioni otvor ispod-iza sedista suvozaca, takodje za neke stvari... par tetreapaka soka, 6 malih voda u fabrickom celofanu...
Ali kantu na krov Superba nikako, nemoj brukati Skodino ime, jer ako ona ne nudi max prostor...
Nestabilnost, potrosnja, izgled, fijukanje vazduha na 100+km/h...
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD
batke
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
23
«
Odgovor #7 poslato:
28. Feb, 2017. 08:38 »
E moj Miroslave. Meni je bio dovoljan i gepek A5 FL, još stanu i kolica, a prazan prostor se popuni kesam sa raznim potrebštinama. Malo, kako reče Peja, popuniš enterijer i svi srećni i zadovoljni. Doduše kod mene je razlika takva da starije predaje sedište mlađem i prelazi na buster. Ista priča i za kolica, tako da i nije bilo neke gužve sa kabastim delovima. Vas koleginica supruga kao da sprema za izolaciju na godinu dana.
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
mirkuk38
Laurin&Klement
Like ukupno: 8
L&K ugled:
38
«
Odgovor #8 poslato:
28. Feb, 2017. 09:46 »
Čekamo da koleginica pročita vaše postove
.
nidza
Laurin&Klement
Like ukupno: 53
L&K ugled:
32
«
Odgovor #9 poslato:
28. Feb, 2017. 09:55 »
Ma ne možete po sebi da merite potrebe drugih. Mi sa dvoje male dece ne napunimo gepek u O3, stajali smo i u Alfu bez problema (400l). U isto vreme drugarima najveći Scenic sa najvećim koferom na krovu tek završava posao, porodica iste veličine.
Sto ljudi sto ćudi. Jeste jednostavnije sa koferom svakako.
Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021
Peja
Laurin&Klement
Like ukupno: 33
L&K ugled:
41
«
Odgovor #10 poslato:
28. Feb, 2017. 10:04 »
E moj Miroslave, u slucaju treceg deteta ne gine ti ugradnja kuke i neka prikolica sa sportskim oprugama (cisto da ne odudara od Superba).
Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD
batke
Laurin&Klement
L&K ugled:
23
«
Odgovor #11 poslato:
28. Feb, 2017. 11:29 »
sportske opruge na prikolicu
Pejo kralju
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
voyager
Laurin&Klement
L&K ugled:
10
«
Odgovor #12 poslato:
28. Feb, 2017. 11:37 »
Zreo je Miroslav za Koduiq samo on to uvijeno radi, priprema teren smislenije nego lobisti
Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M
Maksimus
Laurin&Klement
Like ukupno: 100
L&K ugled:
32
«
Odgovor #13 poslato:
20. Sep, 2017. 21:40 »
Dok ne probate dobar kofer mozete da mislite da je sto jeftiniji to bolji. Ja sam na scout-u koristio thule dynamic 900,on nema limit za brzinu,bukvalno je besuman. Pritom moze da se otvori sa obe strane,ima odlican sistem kacenja,ne klizajuce podloge unutra,odlicna stvar. Pritom se kofer ne kupuje svaki dan tako da se itekako isplati kupiti neki malo bolji i uzivati. Takodje,i ja sam posle scouta imao ozbiljan problem da se spakujem u superba (za njega nemam nosace jos uvek),a i gepek je manji (na karavanu roletna ne mora da se zatvori
).
Znam da je tema dugo neaktivna,ali cisto ako nekome zatreba.
aleksandarzlatic
Laurin&Klement
L&K ugled:
27
«
Odgovor #14 poslato:
21. Sep, 2017. 11:43 »
Dobar kofer zlata vredi. Po meni Thule je zakon, veci broj modela nema ogranicenja u voznji na 130km/h, izuzetno tihi u odnosu na mnoge. Takodje treba birati sto tanji ako se moze, zbog aerodinamike... I sto duzi, zbog prostora
Strana:
1
2
»
Gore