Autor Tema: Koje pločice posle fabričkih?  (Pročitano 8913 puta)

soha93, sds21 i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Koje pločice posle fabričkih?
« Odgovor #45 poslato: 12. Mar, 2017. 12:44 »
ne bih znao reći ti.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže SystemMan

« Odgovor #46 poslato: 12. Mar, 2017. 14:40 »
Napred imam Brembo diskove i pločice, nazad Jurid (valjda se tako zovu), znači sa Brembom do sada (cca 20 000 km od zamene) samo reči hvale...
  • Vozi: Fabia 1.9 TDI Combi

Van mreže joca 58

« Odgovor #47 poslato: 12. Mar, 2017. 19:42 »
Meni su u servisu kao ugradili (original) koje oni ugradjuju i evo posle 38000 imam problem.Pojavljuje se neka skripa (zvuk kao metal o metal)Na oko imaju mesa ali su nekako krivo trosene.Automatik je pa racunam brze se trose ali ovo je bilo brzo.U petak sam kod majstora pa cu videti koje su i u cemu je problem.Kad kocim nema te skripe vec u voznji i mislim vise kad skrecem levo.Na diskovima nema nikakvih ostecenja koliko ja vidim kroz felnu.
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #48 poslato: 12. Mar, 2017. 20:20 »
E pa Skoda (VW) ima tzv. Economy plocice, jeftiniju varijantu. Te hoce da skripe.
Na firminom Rumsteru su novi paknovi pa skripe kao metal o metal, a originalni sa VW logom... :bravo: :-\
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #49 poslato: 12. Mar, 2017. 20:53 »
E pa Skoda (VW) ima tzv. Economy plocice, jeftiniju varijantu. Te hoce da skripe.
Na firminom Rumsteru su novi paknovi pa skripe kao metal o metal, a originalni sa VW logom... :bravo: :-\

Ne znam, meni su ugradili te economy pločice i za sada ne škripe, inače prva ugradnja su 9.500,00 a economy 5.000,00
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Na mreži AcoSk

« Odgovor #50 poslato: 12. Mar, 2017. 23:07 »
Meni su u servisu kao ugradili (original) koje oni ugradjuju i evo posle 38000 imam problem.Pojavljuje se neka skripa (zvuk kao metal o metal)Na oko imaju mesa ali su nekako krivo trosene.Automatik je pa racunam brze se trose ali ovo je bilo brzo.U petak sam kod majstora pa cu videti koje su i u cemu je problem.Kad kocim nema te skripe vec u voznji i mislim vise kad skrecem levo.Na diskovima nema nikakvih ostecenja koliko ja vidim kroz felnu.
Moze da se desi da je zaribao klizac kocionih klesta pa potrosio unutrasnju plocicu, a spoljasnju nije. Mora da se skine tocak i da se pogleda

Na mreži zare

« Odgovor #51 poslato: 13. Mar, 2017. 18:49 »
Glavni uzrok skirpanja najcesce nisu plocice nego kontakt plocice sa kljestima, klizaci i sve sto se krece. Retko koji majstor stavlja mast koja sluzi za tu namenu. Textar ima neku, ne mogu da se setim imena.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #52 poslato: 13. Mar, 2017. 19:24 »
Ima tu istine Zare, ali nije uvek to slucaj.
Jednostavno nekada skripe plocice, pre zamene nista ne skripi, ugradis "skripece" plocice pa skripi, ugradis druge opet ne skripi.Znaci do plocica je.
Dosta plocica na delu gde je kontakt sa klipom i celjustima ima nekakvu gumu, izolaciju, i sl; podmazani klizaci, sve po proceduri, pa opet skripi.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže bugarin

Koje pločice posle fabričkih?
« Odgovor #53 poslato: 13. Mar, 2017. 22:43 »
Plocica u 99% slucajeva skripi zbog opiljaka i krsa u mesu plocice.
Ako skripe kod skretanja (bez kocenja) moguce je j da landaraju u celjustima. Ako uopste odatle dolazi zvuk.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže marko nis

« Odgovor #54 poslato: 14. Mar, 2017. 06:55 »
A i sastav materijala je u pitanju na plocici. To ako skripi ne znaci da su lose ako koci i nema drugih ostecenja
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #55 poslato: 14. Mar, 2017. 08:10 »
Ja kao razmaženi korisnik automobila bih voleo i da koče i da dugo traju i da ne škripe  :B=)

Van mreže batke

« Odgovor #56 poslato: 14. Mar, 2017. 11:54 »
I pored toga da budu jeftine  :B=)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #57 poslato: 14. Mar, 2017. 12:46 »
Teško da mogu biti skuplje od originalnih u servisu  =))

Van mreže Peja

« Odgovor #58 poslato: 14. Mar, 2017. 14:43 »
Sta s'se stiso?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #59 poslato: 14. Mar, 2017. 17:47 »
Ja se stis'o ???

Neću jedan komplet, daj odmah pet kompleta pločica !!!  =))