0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pored 6-to stepenog postojie i 7.stepeni DSG menjači i to dve verzije koliko sam ja upoznat. Prva verzija je za vozila sa manjim obrtnim momentom i to do 250Nm što je slučaj kod tebe i druga za jače motore odnosno do max obrtnog momenta od 600Nm.Tvoj menjač kao što sam rekao je prikladan za vozila sa manjim obrtnim momentom. I on kao i 6-to stepeni ima dva kvačila, ali s obzirom na opterećenja za koja je projektovan ne leži u karteru sa uljem nego je tzv suv (u celom sklopu ima manje ulja nego u 6-to stepenom). Na osnovu ovoga možeš da zaključiš da su u ljudi iz Alprosa bili u pravu te da se po tehničkim specifikacijama servis ne radi. To da mu je trajnost oko 150kkm je diskutabilno mada taj menjač ima više bagova nego njegov brat sa manjim brojem brzina.Ovo gore su bile činjenice, a ovo što sledi je moje nazovi logičko razmišljanje: To što su ti rekli drugi majstori može da bude istina, zašto, zato što ovlašćeni servis nikad ne popravlja već menja deo (takva je politika proizvođača) pa ako je deo skup ljudi nađu nekog majstora koji bi isti popravio i to za manje para i urade tako.Zaključak. Ne, servis se ne radi u ovlašćenim servisima, a da može da se odradi verovatno može. Problem ostaje taj gde nabaviti delove ako ih u ovlašćenom nema (znači da nij predviđeno).
Automatski na predhodnim kolima je isto tako bio zatvoren, na 200000km otišao hidro blok, promenjen zajedno Da uljem I filterom, menjač savršeno radio posle toga. Inače kvar hidrobloka je I nastao zbog pada nivoa ulja, to jest zato što menjač nije servisiran svakih 80hiljada...
Ovo važi za 6-to stepeni i cena servisa je negde oko 450 evra
Meni su isto rekli bez odrzavanja (suvi sa 7 brz.)Bez problema je izdrzao do sada 118 k. a ko je u pravu pokazace vreme.