Autor Tema: čeljusti, greje se felna, škripi  (Pročitano 10520 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NemanjaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 2
čeljusti, greje se felna, škripi
« poslato: 25. Avg, 2013. 19:31 »
Imam jedan problem greje mi se felna i izbacuje crno od plocica i skripi,sta moze da bude sa celjustima,kao da nevrate do kreja,a gledao sma cilindar i ok je<sta vi mislite sta moze da bude,pozzz

Van mreže dulefontana

Odg: čeljusti, greje se felna, škripi
« Odgovor #1 poslato: 25. Avg, 2013. 19:41 »
Da glavi i da se ne vraca do kraja. Da bi bio siguran skini kljesta i vrati tocak, zavrti ga i ako ne glavi treba im remont

Sent from my HTC Desire X

Van mreže olajkris

« Odgovor #2 poslato: 25. Avg, 2013. 20:13 »
Imam jedan problem greje mi se felna i izbacuje crno od plocica i skripi,sta moze da bude sa celjustima,kao da nevrate do kreja,a gledao sma cilindar i ok je<sta vi mislite sta moze da bude,pozzz

Predpostavljam da pricas o prednjoj kocnici onda moras skinuti ocistiti klip (dobro) pa zamenuti gumice i isfiltrirati sistem. I proveri plocice mozda bolje da promenes obe prednje sada....

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 25. Avg, 2013. 20:21 »
Oba tocka definitivno

Sent from my HTC Desire X

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 25. Avg, 2013. 21:26 »
plocice su dobre nije im vreme za menjanje,,cilinder sam pre 3 nedelje cistio,jedino crevo da promenim i da bacim oko na gumicu kod cilindra da vidim da nije slucajno pocepana,

Van mreže olajkris

« Odgovor #5 poslato: 25. Avg, 2013. 21:49 »
ako si vadio napolje klip i ocistio ga dobro. onda vidi da nisi ostetio gumicu(mada bi onda curelo napolje ulje) jedino ako se nije okrenula pa koci klip pa nece lepo lako da radi i da se vraca. Ja sam sada pre nedelju dana to radio pre registracije i nisam imao to kocenje u praznom hodu posle vracanja a ni pre. tako da proveri lepo sve polako i isfiltriraj na kraju. ja sam sa novim plocicama i paknama imao na prednjim 3% na zadnjim 5% i na rucni jednom 8 i drugi put 10% mada jos nije bilo raskoceno i nisu skroz legle plocice i pakne

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 27. Avg, 2013. 00:19 »
opet sam ocistio danas klip,promenio crevo za ulje i sipo ulje,ispustipo vazduh i okrenuo plocice kontra,tj ona sto je bila na desnoj strani sad je na levoj i kontra,pa cemo da vidimo kad ga provozam dal sam nesto uradio,pozzz

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 27. Avg, 2013. 00:19 »
nije mi jasno sta to znaci isfiltiranje?

Van mreže olajkris

« Odgovor #8 poslato: 27. Avg, 2013. 02:19 »
nije mi jasno sta to znaci isfiltiranje?

:) Pa da ispustis vazduh...
A to sto si okrenuo zarotirao plocice ne znam koliko ti je pametno jer ako nisu novi diskovi verovatno imaju bar malko brazde po sebi na koje su se vec prilagodile plocice. Ali otom potom videces sta si uradio kad se provozas.

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 27. Avg, 2013. 12:28 »
probao sam ne greje se toliko nisam nesto puno vozio par kilometara,deluje mi kao da nekoci dovoljno,moracu josm malo da ispustim vazduh

Van mreže olajkris

« Odgovor #10 poslato: 27. Avg, 2013. 12:32 »
probao sam ne greje se toliko nisam nesto puno vozio par kilometara,deluje mi kao da nekoci dovoljno,moracu josm malo da ispustim vazduh

pazi vazduh moras sav ispustiti. ali mislim da ti ne koci jer si zarotirao plocice pa se nisu jos raskocile i prilagodile disku bolje vrati kako je bilo. jel ti propada papucica??? kakva je??? gde hvata visoko jel nisko?

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 27. Avg, 2013. 12:35 »
negde na sredini,pa deluje mi da slabije koci desni jre slabo ostavvlja trag nego levi,i cini mi se da malo zanosi,ma cale je to radio ja nisam imao vremena,videcu za vikend

Van mreže olajkris

« Odgovor #12 poslato: 27. Avg, 2013. 12:40 »
pazi ne sme da koce u praznom hodu ni jedan proveri dobro samo klipove i kociona kljesta. i plocice vracaj kako su bile. Mada moja preporuka stavi nove plocice tvoja glava je u pitanju ipak su kocnice...

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 27. Avg, 2013. 12:44 »
kazem ti plocice su dobre ,imao sam i ranije taj problem,videcu kad malo uhvatim vreme

Van mreže olajkris

« Odgovor #14 poslato: 27. Avg, 2013. 12:46 »
onda kupi novi set gumica i zameni napred.