Autor Tema: Pitanja vezana za instrument tablu - Škoda Favorit  (Pročitano 2133 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mladen84Započeo temu

Pitanja vezana za instrument tablu - Škoda Favorit
« poslato: 21. Mar, 2017. 18:25 »
Forumasi, odavno nisam postavio nikakvo pitanje :-)
Neko vreme mi ne radi dnevna kilometraza (zaboravio sam da li sam pisao o tome), pa sam resio da popravim taj kvar. Jedan majstor, inace odlican sto se skode tice, mi je rekao da to ne popravljam jer je pitanje koliko ce oni zubici da izdrze i da niko ne moze da mi garantuje da li ce trajati 10, 20 ili 20000 km.
Drugi su mi rekli da to slobodno popravim i da ce normalno raditi, pa sam hteo da vas pitam sta mi preporucujete? I kad vec vadim instrument tablu, da li mogu da kupim neke jace sijalice za osvetljenje?
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.

Van mreže ugljesa50

Odg: Pitanja vezana za instrument tablu - Škoda Favorit
« Odgovor #1 poslato: 14. Apr, 2017. 11:18 »
Kilometar sat i sat, kostaju oko 10 evra novi. Zupcanici dnevne kilometraze kostaju oko 700 din. Kupi novu kilometrazu i ne ponistavaj dnevnu dok auto ide. Sijalice su 1.2w.  Mogu se naci za to ubodno grlo od 2w.

http://www.skoda-fi-bo.rs/kontakt
http://www.autodeloviskoda.rs/
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Van mreže Bobi

« Odgovor #2 poslato: 14. Apr, 2017. 12:53 »
Ako nadjes kilometar sat NOV za 10e kupi ga obavezno mada mi je to cena za polovan km sat kod dilera. Sijalice ubodne za osvetljenje cajgera su snage 1,2w,ove od 2w se koriste za signalizaciju akumulatora i lampica ulja.
    Stavljanjem jacih sijalica jedino mozes da istopis plastiku oko satova. Cena same sijalice od 1,2W je oko 30 din/kom.
    Bolje resenje ti je da sve to preradis na Led rasvetu-Led sijalice za poziciju u cajgerima.Ovo ti pisem iz iskustva jer sam to primenio na mom Favoritu.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #3 poslato: 14. Apr, 2017. 13:08 »
Fi Bo je imala novu kimlometrazu za oko desert evra pre godinu dana. U Hrvatskoj kosta 9 evra. Ja vec dve godine imam dve sijalice od po 2w koje osvetljavaju kilometrazu. Plastika se nije istopila.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Van mreže mladen84Započeo temu

« Odgovor #4 poslato: 16. Sep, 2017. 19:24 »
Kad sam na forumu, da pitam i ovde nesto. Covek  mi nudi da mi za 400 dinara stavi celu instrument tablu od druge skode favorit, kojoj radi sve, i dnevna, i obrtometar i km/h, a da mu ja dam moju. Moja je ocuvana bas, nema nijedne ogrebotine, ali me mami sto je ta instrument tabla koju mi nudi od novijeg favorita, ona modernija tabla, ali opet, ta ima bas jaku neku kilometrazu. Da li da radim to ili ne, provlaci me lepsi izgled te druge instrument table?
Isto mi nudi i razne merace, za akumulator, pritisak ulja i sl. Meni je sve to zanimljivo cisto da imam, pa ne znam da li uopste da se bakcem oko toga, da kad mi povezuju, ne naprave neku glupost...
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.