Autor Tema: Novi auto "za po gradu"  (Pročitano 8357 puta)

0 članova i 32 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dexterslab011

Odg: Novi auto "za po gradu"
« Odgovor #90 poslato: 05. Apr, 2017. 09:28 »
Ne znam u kom delu grada zivis i koju su ti "svakodnevne" potrebe, ali ovo je moja uobicajna ruta: Izlazak s parkinga, semafor, 200m vrtić - lezeci pol, 50m skola - lezeci, 100m skretanje na ulicu sa "kockicama", semafor, 500m, semafor, 500m, semafor ( na kom je obicno duze cekanje) oko 700m autoputa, gde je obicno guzva zbog jutarnjeg spica, izlazak sa autoputa, parking. Ukupno oko 2km. Odlazak sa klincem do babe, je poprilicno slican, 2,4 km, samo ka centru grada, tako da jos vise ima stani - kreni. Odlazak u neku veću nabavku (pesaka), zivim u okruzenju vise većih marketa ili svratim sa autom, u povratku sa posla. To je manje - vise, svakodnevna rutina, veruj mi da 1.9 JTD u tim uslovima u opste ne dolazi do izrazaja. Tvrdim, da kupikaza nista ne znaci u "centralnin" delovima grada, dge su automobili obicno patkirani "paralelno" i gde pesaci istrcavaju redovno, pogotovo deca. Opet, sve zavisi od tvojih potreba, a i zelje. Ako ces sa tim autom i da putujes negde, onda treba biti malo jaci, jer je ovih mojih 75ks, stvarno malo. Nije za preticanje, nije za neko naglo potezanje sa 100 na vise, ali ako ti auto stvarno treba za grad, onda mislim da je sve to ok.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #91 poslato: 05. Apr, 2017. 10:58 »
Isključivo za po gradu. Možda ponekad, jednom u godinu dana, magistrala.

Konjevići potvrdili, TSI će moći da se poruči tek krajem maja, i to samo 1.0TSI ...  wac1

Idem na test drive O3 1.0TSI pa ću preneti utiske o motoru... :(

Van mreže Filip

« Odgovor #92 poslato: 05. Apr, 2017. 10:59 »
šta je na lageru?
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #93 poslato: 05. Apr, 2017. 13:37 »
Verovatno ništa zanimljivo nema na lageru. Ovaj auto ide skockan kako supruga želi, ili nikako. A kako nijednu nisu prodali zelenu u Srb -  reče mi Vinko, nisam ni pitao šta je preostalo.

Elem, pomirio sam se sa 3cyl motorom. Bilo je neminovno da isteraju 4 cyl motore iz ponude, samo sam se eto nadao da to neće biti tako brzo i da ću barem sa 4 cyl Fabiom odložiti neminovno. No, šta je tu je.. bitno da smo živi i zdravi.

Supruga hoće da joj auto izgleda ovako:

Markkoni me savetuje da ne bacam pare na color koncept (240€) jer dobijam bangave felne, već da uzmem čistu zelenu, crne obloge retrovizora i krov u foliju. Munja kaže da je to jeres i da se stubovi ne mogu uraditi kako treba. Markkoni kaže da Munja nema pojma  :B=).

Meni se iskreno one crne felne ne sviđaju i verovatno bi išle na oglas.  Hm....   help2

Ovako izgledaju:

Ovo su opcije za sada aktuelne:

PCC   240€   Color concept - Rallye Green / Black Magic
PE5   546€   Vazdušne zavese, prednji bočni airbag - ovi, podsetnik svih pojaseva
PL8   228€   Mali kožni paket ( 3 - kraki sportski multifunkcionalni kožni volan za radio i telefon, hrom, Piano crni )
PSI   54€      Simply clever paket ( mreža u gepeku, korpom za kupovinu, držač mm uređaja, kanta za otpatke )
PSP   132€   Sportska suspenzija
RAF   312€   Radio aparat Bolero, kontrole telefona, sound paket Škoda surround sa 6 zvučnika
UG1   72€      Kontrola pri vožnji u brdima
1KT   90€      Zadnje disk kočnice (idu gratis uz 110KS motor)
9T1   24€      Grejane dizne za pranje vetrobranskog stakla

Na mreži Markkoni

« Odgovor #94 poslato: 05. Apr, 2017. 15:54 »
Ove felne su jezive u crnoj, a ni u sivoj nisu mnogo bolje. Samo ti slusaj Munju koji ti je preporucio one drljave felne. :)
Folija moze da se stavi gde hoces, sad da li je jeres ili ne ne znam. Ali moze da se postavi kvalitetno. Ja je ne bih stavljao.
Nisi razmisljao o sedistima sportskim? Ja bih pre uzeo njih, a oslanjanje upgrade-ovao oprugama. :)

Tapatalk Post

Na mreži Peja

• Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže supruga

« Odgovor #96 poslato: 06. Apr, 2017. 11:03 »
Nisi razmisljao o sedistima sportskim?

Sportska sedišta i zasečen volan  su na mom spisku dodatne opreme...  :B=) (ne znam da li ih je mirkuk slučajno izostavio sa svog spiska  ili namerno jer se nada da će manje morati da se "otvori") =)) =)) =))
  • Vozi: Benzinjaru i Superbicu

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #97 poslato: 06. Apr, 2017. 11:41 »
Samo napred gospodjo, ne daj Pirocancu da izbaci sportsku opremu!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #98 poslato: 06. Apr, 2017. 14:36 »
Legla je neka kinta, pa sam obradovao gospođu rekavši joj da ištiklira šta god želi.. ali to što će me Fabia izaći 15k, nije uopšte smešno. Za te pare može da se uzme O3 sa mikromotorom i pretekne za letovanje ili dva. Zlatiću !!!   angry!

ps.
Jesi li razmišljao da nećeš moći semplovati auto jer u profilisana sedišta nećeš moći da smestiš guzu... ovo je samo za damice sada auto ...i finu gospodu :P

Van mreže supruga

« Odgovor #99 poslato: 06. Apr, 2017. 14:55 »
Sve mi se čini da će to biti zelena bombonica u koju muška noga neće kročiti   :B=) ;), a koliko košta, moguće da će moći samo spolja da se gleda unutrašnjost  =)) =)) =))

« Odgovor #100 poslato: 06. Apr, 2017. 15:11 »
Valjda cu ja kao glavna podrska moci da dobijem jedan krug?

« Odgovor #101 poslato: 06. Apr, 2017. 15:12 »
Za te pare može da se uzme O3 sa mikromotorom i pretekne za letovanje ili dva. Zlatiću !!!

Nesto mi se cini da ce ta Fabia imati jos manji motor od mog mikromotora :)

Manji od mikro je nanomotor?   :)

« Odgovor #102 poslato: 06. Apr, 2017. 15:19 »
Utešno je što ovaj 1.0 ide bolje od 1.2, manje troši.. vuče od nule itd... Ali moram da nađem 1.2TSI značku da zalepim, da mi se ljudi ne smeju. Jbg, kompleks :(

Da, u pravu si, moj mali je manji od tvog malog. I od malog ima manji :P

Van mreže supruga

« Odgovor #103 poslato: 06. Apr, 2017. 15:38 »
Znači 1.0 TSI će da proizvodi više benzina nego 1.2 TSI? (s obzirom da manje troši)  =)) =)) =))

« Odgovor #104 poslato: 09. Maj, 2017. 09:53 »
Filip poslao novu Ibizzzzzzzuuuuuuu

https://www.youtube.com/watch?v=89_INeb0_Ps