Autor Tema: Svjetlo u kabini i gepeku ne radi  (Pročitano 4652 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže borbarZapočeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 7
Svjetlo u kabini i gepeku ne radi
« poslato: 29. Mar, 2017. 22:51 »
Nedavno sam primjetio da mi ne radi svjetlo u kabini kada se otvore vrata. Kontam sijalica. Promjenim sijalicu, opet ne radi. Pregledam staru, izgleda OK. Uzmem unimer da izmjerim napon na kontaktima gdje ide sijalica. Kada sam stavim one kontakte, mala varnica, napon 0V.

Ok, kontam osigurac otisao. Odskrinem nekako kutiju sa osiguracima(jer nisam mogao da izvucem poklopac), ono sto sam mogao da vidim osiguraca, nisam vidio da je neki izgorio. U knjizici za auto sam nasao semu osiguraca ali nisam nasao da za neki pise rasvjeta ili tako nesto. U knjizici imaju tri seme osiguraca za tri modela Skode(bar ja kontam da je tako) ali nisam bas vidio da imaju ovakav raspored kao ovi moji osiguraci.
I onda, vidim da ne radi ni svjetlo u gepeku kada se otvori gepek. Sijalica je OK.

Skoda je Octavia 1.6 MPI, 2007.

Jel imao iko slicnih problema?
  • Vozi: Octavia 1.6MPI/plin 2007

Van mreže Nightsaber

Odg: Svjetlo u kabini i gepeku ne radi
« Odgovor #1 poslato: 30. Mar, 2017. 00:21 »
Meni je ona sema sa osiguracima na kao kartoncicu i prisloni se na kutiju sa osiguracima, tacno legnu osiguraci kao na papiru. Je li i kod tebe tako?
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže borbarZapočeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 7
Odg: Svjetlo u kabini i gepeku ne radi
« Odgovor #2 poslato: 19. Maj, 2017. 08:42 »
Evo update.
Ja idiot gledao sam one osigurace pod haubom a nisam one pod kabinom:).

Odvezao sam auto na dijagnostiku posto je bilo jos gresaka(upozorenje za vazdusne jastuke). Dijagnostika rekla da zbog pada napona je doslo do odredjenih gresaka. Kada su greske obrisane, upozorenje za vazdusne jastuke se ocistilo.

Pregorio je osigurac za svjetla u kabini i pregorile su sijalice u kabini i u gepeku.

• Vozi: Octavia 1.6MPI/plin 2007