Autor Tema: Superb 2.0tsi - može li plin?  (Pročitano 14860 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nebojsar

Odg: Superb 2.0tsi - može li plin?
« Odgovor #15 poslato: 10. Feb, 2014. 22:45 »
Mozda se ne javlja jer ste ga posavetovali da zameni auto za dizela ako ne nadje resenje, sto je on i uradio  ;D

Ja sam novi vlasnik Miloševog 2.0TSI -ja. I mene je u startu zanimalo da u njega ugradim plin ali sam odluku stavio na čekanje jedno 6 meseci da osetim čari auta. I mogu vam reći da nisam pogrešio. Bavim se dugo računarima, internet mi je prilično lak za snalaženje i daću vam sada detaljne i precizne informacije :)

Motor koji se ugrađuje u superba 2.0tsi je novi Audi motor, kodne oznake EA888, ugrađuje se u Audi TT pored ovog superba, ima lanac umesto zupčastog i za njega ni Rašić ni mnogi drugi u Srbiji nemaju adekvatan plinski uređaj. To što imaju obavezno je sa određenim brojem ciklusa hlađenja dizni sa benzinom što utiče na potrošnju benzina od 20-30%, sam uređaj je preko 1000 evra, od 1200-1800 ali je pitanje da li mape koji oni imaju mogu lepo da rade na tom autu.

Daljim pretragama sam našao opciju direktnog ubrizgavanja plina, taj uređaj proizvodi firma iz Holandije, za njega sam dobio garanciju da može na ovu kodnu oznaku motora i on bi trebalo da bude besprekoran. Ono što meni nije ulivalo poverenje je činjenica da su ga ugradili na samo jedan auto ovog tipa bez daljih informacija o tome kako se isti ponašao. Druga velika mana je cena, 2400 evra za ugradnju. To bi po mojoj proceni trebalo da se isplati posle bar 50-70k km.

Konacna odluka je da auto ostane u izvornom obliku jer:

- pruza neobicno zadovoljstvo u voznji kako luksuzom tako brzinom i okretnoscu
- trosi 10-11l po gradu, 8l van grada, auto trazi da se nagazi ponekad tako da u ove cifre ulazi
zaista kombinacija oprezne i neoprezne voznje.
- Ne gubi se garancija ugradnjom plina (ipak je 4 godine garancije)

Sto se tice daljih utisaka:

- Motoru fali VVT koji imaju neki Audi motori 2.0T i koji takodje smanjuje potrosnju
- Fali start stop sistem koji bi na semaforima ubio bar 1-1,5l a koji se ne moze naknadno ugraditi

Ono sto svakako planiram umesto plina je da tuniram motor u inostranstvu, po mogucstvu Revo,
da podignem na 250 ks i 400nm obrtnog momenta, mnogo je manja investicija od plina a mogu da zamislim
koje je pojacanje utiska u voznji.

Miloše ako čitaš ovo puno pozdrava!
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Filip

« Odgovor #16 poslato: 10. Feb, 2014. 22:57 »
Ja sam ga posavetovao da ga meni proda, tj. da se menjamo za moj 1,8 TSI  :D

Daj malo detalja o autu, godište, oprema i posebno koliko si ga platio, ili je bila zamena i doplata (ovo može i na pp, ako ne želiš ovde).  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #17 poslato: 10. Feb, 2014. 23:45 »

Motor koji se ugrađuje u superba 2.0tsi je novi Audi motor, kodne oznake EA888, ugrađuje se u Audi TT pored ovog superba, ima lanac umesto zupčastog i za njega ni Rašić ni mnogi drugi u Srbiji nemaju adekvatan plinski uređaj.
- Motoru fali VVT koji imaju neki Audi motori 2.0T i koji takodje smanjuje potrosnju

EA888 je porodica motora, obuhvata 1.8 i 2.0 TSI/TFSI motore. Premijerno je bio ugrađen(pričamo o 2.0 TSI/TFSI verziji) u Golf V GTI 2007. godine. Kodne oznake 2.0 motora iz EA888 porodice su CAEA, CAEB, CAWB, CCZA, CDNB, CDNC i svi imaju varijabilni razvod ventila, s tim da neke varijante koje idu u Audi imaju tzv. dvostepeni varijabilni razvod, verovatno bolja i efikasnija varijanta istog. Ugrađuje se još u Oktaviju, Audi A5, Audi A4, Q3, Q5, Golf 6, Passat, CC, SEAT Leon i Alteu, i možda još neke.

Edit: Nije bio u Golfu 5 GTI,  to je bio iz EA113 grupe. Ovaj EA888 je prvi bio u Scirocco-u 2008.
« Poslednja izmena: 10. Feb, 2014. 23:57 Turbo »

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #18 poslato: 11. Feb, 2014. 00:33 »
Ja sam novi vlasnik Miloševog 2.0TSI -ja.
Daj malo detalja o autu, godište, oprema i posebno koliko si ga platio, ili je bila zamena i doplata
Dobrodošao na forum!
Ovo što filip savetuje je najbolje kada otvoriš svoju "garažu" u Superb forumu pa da nam lepo predstaviš svoju makinu a kad uhvatiš vremena i dodatne utiske! Poz!
http://forum.skodaforum.rs/moj-superb/
  • Vozi: Yeti

Van mreže nebojsar

« Odgovor #19 poslato: 11. Feb, 2014. 00:39 »
2012, avgust, elegance business, dakle jako lepa oprema, Milos je dodao fabricki zadnji spojler, bacicu ovde koju sliku ovih dana. Sto se cifre tice to smo nesto prebili preko firmi tako da je cifra krajnje relativna

Послато са GT-I9300  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #20 poslato: 11. Feb, 2014. 00:49 »
Bas tako samo sto je ovo cczb motor, isti kao ccza samo sa 11ks manje. Mislio sam na dvostepeni vvt koji pomaze smanjenju potrosnje. Ne znam koji je sad motor u novom vrs-u ali je moguce da je stari ea113 jer sam video da i najnoviji 200+ks vw i seat modeli imaju bas ovaj motor

Послато са GT-I9300  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #21 poslato: 11. Feb, 2014. 11:07 »
"
Ovo što filip savetuje je najbolje kada otvoriš svoju "garažu" u Superb forumu pa da nam lepo predstaviš svoju makinu a kad uhvatiš vremena i dodatne utiske! Poz!

Otvorena tema, slike i utisci :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #22 poslato: 19. Feb, 2014. 20:26 »
Ljudi omasiste temu svi do jednoga.
Pazi jednu stvar nije bitno koji je motor u pitanju vec je bitno ko plin ugradjuje i koliko kosta.S tim da za taj motor moras malo vise da odresis kesu.I kao sto si sam pomenuo sa potrosnjom od 10-11 l pitanje je da li imas racun da das pare za ugradnju plina kada se cena plina povecava iz dana u dan.Smatram da je pametno da to odlozis,bar do nekih boljih vremena.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži hakkler

« Odgovor #23 poslato: 22. Feb, 2014. 15:16 »
evo u ženevi će biti predstavljena kombinacija tsi.a i plina  ::)

i to 1.4 TSI  ;)

http://www.autoclick.hr/najave/skoda-octavia-g-tec-ima-domet-od-1330-km/

Van mreže nebojsar

« Odgovor #24 poslato: 22. Mar, 2014. 22:09 »
Evo novosti po pitanju plina za 2.0tsi. Landirenzo je na najnovijoj listi (datirana 26.09.2013) stavio moj motor CCZA. U nemackoj je ugradnja 1200 eur i izlistani su i oktavija (vrs) i superb. Nisam zvao nikoga lokalno da proverim da li je to zaista istina ali ako jeste bice zanimljiva alternative. Trebalo bi da se koristi omegas direct lpg system koji koristi med 17.5 injektore.  Provericu jos jednom sve pa javljam. Ako je cena priblizna ovoj iz nemacke ugradnja nije bas tako brzo isplativa...

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #25 poslato: 23. Mar, 2014. 08:38 »
Evo novosti po pitanju plina za 2.0tsi. Landirenzo je na najnovijoj listi (datirana 26.09.2013) stavio moj motor CCZA. U nemackoj je ugradnja 1200 eur i izlistani su i oktavija (vrs) i superb. Nisam zvao nikoga lokalno da proverim da li je to zaista istina ali ako jeste bice zanimljiva alternative. Trebalo bi da se koristi omegas direct lpg system koji koristi med 17.5 injektore.  Provericu jos jednom sve pa javljam. Ako je cena priblizna ovoj iz nemacke ugradnja nije bas tako brzo isplativa...
ovde je samo pitanje da li onaj ko poseduje auto sa ovim motoror zeli da ugradi plin ili ne.Da treba da plati,treba!
A poenta je da nadje dobrog i postenog majstora,jer 70% sadasnjih majstora za plin su dundjeri,poceli sa jugicima pa misle da za godinu dana mogu da rade i u auta od 5000 kubika.To pouzdano znam jer kod mog rodjaka Kotlajica dolaze ljudi iz svih krajeva Srbije,Crne Gore,Cak taksi udruzenje iz Hrvatske... i onda se ljudi zale na ovog iz bg-a,na onog iz ns-a,iz subotice....
POENTA je ako vec neko zeli da radi plin samo dobar i posten majstor.

« Poslednja izmena: 23. Mar, 2014. 23:59 peđa »
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Filip

« Odgovor #26 poslato: 23. Mar, 2014. 19:31 »
Nebojša mani se plina, to bi bio greh, jeres.  >:D Ne ide 2.0 TSI i remap sa plinom.  :P

Van mreže nebojsar

« Odgovor #27 poslato: 23. Mar, 2014. 20:10 »
Jel mi verujes da me jedino remap i dalje tera dalje od te ideje  >:D  Raspitacu se svakako da vidim koliko kod nas moze da izadje tako nesto i da li je neko to moze da odradi iz prostog razloga jer je to onda znak da mnogi tfsi motori za koje nije bilo adekvatnog sistema mogu da se odrade.  Da ne pominjem koliko ne volim ateste, da ne pominjem objasnjavanje sa strancima preko ako neko nesto gleda, kontrolise. Na kraju price vrlo bitno  i parkiranje u garazu (nemam bas sjajnu ventilaciju) koje je kod mene obavezno...

Van mreže Filip

« Odgovor #28 poslato: 23. Mar, 2014. 20:24 »
Ma za atest ne brini, nećeš ga proći znaš već gde.  >:D

A ako budeš ugradio plin prestajem da budem zainteresovan tvoj za auto, samo da znaš.  :P  :))

Van mreže nikolaj

• Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?