Autor Tema: Šta se radi na kom redovnom servisu?  (Pročitano 2529 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

Šta se radi na kom redovnom servisu?
« poslato: 07. Apr, 2017. 13:16 »
Nisam našao adekvatnu temu pa sam rešio sam da je otvorim. Pošto su nam servisni intervali manje-više isti, što se tiče kilometraže, a svakako jednom godišnje, bar dok je auto u garanciji, veleo bih da podelimo iskustva, na kom autu se šta radi na kom servisu.

Kod mene (Octavia 1.2.tsi MY2014) prošle godine (2. redovni servis) menjani filteri ulja, vazduha, polena, 4l Castrol Magnatec Professional A3 5W-40. Sve to uz 1,2h rada sa rabatom oko 12.000 u AČ Krnjača.

Sad me zanima da li neko ima iskustva šta se radi na 3. servisu.
« Poslednja izmena: 07. Apr, 2017. 21:57 Karlheinz »

Van mreže nikolaj

Odg: Šta se radi na kom redovnom servisu?
« Odgovor #1 poslato: 07. Apr, 2017. 14:17 »
Iz ovoga napisanog, vidim da ti nisu menjali filter za gorivo, što bi po meni uz naš "kvalitet" goriva, ipak trebalo da se odradi na svakom malom servisu. Doduše, to bi povećelo krajnju cifru za jedno 3000,00 din. Šta se sem zamene filtera i ulja i vizuelnog pregleda radi na redovnim servisima, može da zavisi i od pređene kilometraže. Na primer, na 50-60000km fabrika preporučuje zamenu svećica, kočionih pločica (zavisi od stila vožnje i potrošenosti pločica), što nije loše odraditi kad i redovan servis, jer u satnicu od 1,4h uđe i vreme za zamenu ovih delova. Zamenu kočione tečnosti i antifriza radiš po sopstvenom nahođenju, po nekima nakon 4-5 godina, a po nekima dok nešto od toga ne procuri.
Ako kao neki, imaš pogonski lanac koji se povremeno čuje, možeš i njega da menjaš na svakom drugom redovnom servisu. :)
Sreća pa ti imaš kaiš.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #2 poslato: 07. Apr, 2017. 15:41 »
Kolega dragi, kod Octavie 1.2 TSI nema filtera za gorivo, verovao ili ne :)

I ja sam bio zbunjen ali nema ga!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže nikolaj

« Odgovor #3 poslato: 07. Apr, 2017. 15:53 »
Hvala na informaciji, ovo stvarno nisam znao. Dakle, svaki mali servis 2-3 somića manje. bravo2
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 07. Apr, 2017. 16:07 »
Postoji spisak stavki koje serviseri proveravaju na odredjenim kilometarskim/vremenskim intervalima. Radni vek kocione tecnosti i antifriza nije jednostavno proceniti jer zavise od vise faktora, isto kao i za akumulator. Generalno gledano, antifriz treba menjati svakih 3-4 godine ili na svakih 50-60 000km sta dodje pre. Kociona tecnost se menja kad procnat vode predje 1% i to se odredjuje posebnim meracem.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 07. Apr, 2017. 21:57 »
Dobra tema, mislim da je neko (observer) pisao nedavno delimično kako to ide kod VW-a. Uvek prilikom čitanja stranih foruma zaprepastim se nad onim šta u njihovim ovlaštenim rade na toj-i-toj kilometraži (i koliko to košta) a mi ovde u SRB samo ulje + fitere i teraj.  :'(  Mislim da su i ovde (SRB) sada revnosni po tom pitanju, pa pored ulje+filteri, provere još neke tačke, u zavisnosti od pređene km. Šta kaže servisna knjiga, jel' tamo nešto piše?
  • Vozi: Yeti

Van mreže Nikola 93

« Odgovor #6 poslato: 08. Apr, 2017. 07:32 »
Malo vise od godinu dana imam Skodu Rapid 1.6 TDI 116 ks i za ovih 13 meseci sam odradio 5 malih servisa na svakih 15 000 km. Na satu malo preko 76 000 km.
Do sada nije radjeno nista osim promene ulja i filtera. Cena malog servisa je oko 21 500 din.
  • Vozi: Skoda Rapid 1.4 TDI Spaceback 90 ks

« Odgovor #7 poslato: 08. Apr, 2017. 07:53 »
Šta kaže servisna knjiga, jel' tamo nešto piše?

Ja nemam servisnu knjigu. O3 MY17.
Pitao u servisu i kazu to sada ide elektronski. Na servisu nakon 15000km dali odstampan listvsta je sve radjeno.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Na mreži observer

« Odgovor #8 poslato: 08. Apr, 2017. 12:31 »
I kod VW od ove godine uveli elektronsku servisnu knjizicu (Golf  mi je upao u taj rezim, a Polo ima klasicnu).

• Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 08. Apr, 2017. 12:53 »
Mislio sam ustvari na uputstvo za auto, ne na servisnu, lapsus. Tamo bi trebalo da piše šta se i kada radi, na kojoj km?
  • Vozi: Yeti

Na mreži observer

« Odgovor #10 poslato: 08. Apr, 2017. 16:19 »
Razumeli smo se ;) Kod mene za Golfa u uputstvu ne pise nista oko programa odrzavanja, sto mi je stvarno neverovatno. Sve se prepusta servisu...
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017