Autor Tema: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140  (Pročitano 7292 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže UKIZapočeo temu

Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« poslato: 11. Apr, 2017. 12:33 »
Imam problem sa neprijatnim mirisom kada radi klima uredjaj. Bio sam u auto cacku I uradili su deyinfekciju klime ali I dalje se oseca.
U medjuvremenu sam kupio one "mirisne bombe " I opet se oseća. Iz AČ su mi rekli da dovezem auto ponovo da očiste ili šta već. Savetovali su mi da posle korišćenja klime jedno 3-5minuta radi ventilacija kada ugasim klimu. To je po meni maltretiranje ako ću ja na 35-40C pre gašenja auta da čekam to da odradi da se ne bi zadržavala vlaga u ventilaciji.
Da li je ovo moguće da ovakav auto nema to rešeno.
SUPERB 2,0 TDI 140konja - 2014god.
« Poslednja izmena: 11. Apr, 2017. 17:32 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Superb 2.0tdi 2014 Ambition

Van mreže batke

Odg: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« Odgovor #1 poslato: 11. Apr, 2017. 13:09 »
Nije to problem samo kod tog automobila. Generalno su u AČ u pravu. Trebalo bi da se pusti da izduva odnosno osuši ventilacione kanale. Ima kolega koji imaju iskustva u rešavanju ovakvih problema. Neko će se već javiti. Ali idi opet, pored dezinfekcije treba da zamene i polenski filter...
Ako to ne remeti garanciju idi u neki specijalizovani servis za klima uređaje
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže ugi85

« Odgovor #2 poslato: 11. Apr, 2017. 13:15 »
Gljivice i budj se razvijaju na tamnim (mracnim) i vlaznim mestima. Isparivac klime se nalazi na mracnom mestom, a nakon rada iste je i vlazan, tj. predstavlja gotovo idealanu sredinu za razvoj gljivica od kojih potice miris u tvom vozilu.
Rekao bih da dezinfekcija nije dobro odradjena sto znaci da je neophodno ponoviti postupak. Da li je promenjen polen filter?
Odgovor na tvoje pitanje je da ne samo da Skoda nema resenje protiv razvoja gljivica na isparivacu nego ga nema ni jedan proizvodjac automobila (barem po mom skromnom saznanju).
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže UKIZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 11. Apr, 2017. 13:56 »
Zamenjen je polen filter i opet isto. Rekli su da moraju koliko sam razumeo kasetu da skinu ili sta već pa da probaju da ociste i ponove postupak sa mirisnom bombom koja će se staviti bas tu gde su ventilacioni kanali.
  • Vozi: Škoda Superb 2.0tdi 2014 Ambition

Van mreže BrRista

« Odgovor #4 poslato: 11. Apr, 2017. 14:32 »
Problem moze da se resi ali nije jeftino resenje. Mora da se odradi kompletna i profesionalna dezeinfekcija klime. Postupak traje par sati i radi se profesionalnom hemijom i opremom. Meni su radili na jednom autu i par godina je klima bila savrsena ( prodao sam auto sa savrsenom klimom). Pritom, dok sam cekao da odrade moj auto gledao sam snimke ciscenja drugih auta - u jednom bmw-u su nasli tek izlegle miseve, u drugim autima perije, prasinu....
Servis je u Uzicu i mogu ti dati info..
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #5 poslato: 11. Apr, 2017. 15:42 »
Ako će da košta kao novi hladnjak, onda bolje da čovek zameni isti...
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže BrRista

« Odgovor #6 poslato: 11. Apr, 2017. 19:20 »
Cini mi se da je oko 100 e. I vredi svaki evro.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #7 poslato: 11. Apr, 2017. 20:46 »
Probaj za pocetak sa aktivnom penom za dezinfekciju, bolja je nego tecnost jer se siri kroz kanale.
Naguras cevcicu sto dublje kroz ventilacione otvore (obicno je cevcica u bocu dovoljne duzine da se dopre do isparivaca klime ili barem blizu) pritisnes taster na boci i polako izvlacis cevcicu.
Kada dodjes do kraja kanala tj. do vent.otvora u tabli prestani da doziras penu.
U sustini najvise lici na istiskivanje pene za brijanje, siri se nakon izlaska iz boce.
Sacekati koliko pise na boci (obicno par minuta, da pena deluje) nakon toga paliti ventilator na max.brzinu, 5-10 minuta.
Ostaci pene ce izletati kroz otvore, nema brige ne ostecuje plastiku i ne ostaju fleke.
Mi obicno koristimo Wurth-ovu, mada ima i drugih.
Najjeftinije resenje.
NARAVNO, filter kabine izvadjen i novi nakon dezinfekcije.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #8 poslato: 11. Apr, 2017. 21:16 »
Jbg sve je u preventivi.
Bilo koji clanak, bilo gde da procitas, u poslednjih 15 godina naci ces isti savet: klima se gasi bar 10-15 minuta i ostavlja ventilacija da radi, da se isusi sistem (ja cesto dodatno ukljucim i grejanje, izadjem iz auta i ostavim ga da se prosusi na leru, ali to je vec tezi oblik pacenistva, a i klimu ne ukljucujem vise od 3-4 puta godisnje pa mi se moze).
Tacno je da to nije narocito konforno, ali jbg sve u zivotu ima svoje prednosti i mane.
Sad ti ostaje samo patnja sa dezinfekcijama i troskovima za servise i kojekakva sredstva.
Ovo sad ne pisem da bih ti popovao i stajao dodatno na muku, vec pisem zbog buducih generacija i citalaca, mozda ce nekome pomoci ;)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #9 poslato: 11. Apr, 2017. 23:52 »
Postoji jedna dobra caka, znam da je Audi ima, a mozda postoji mogucnost da se preko dijagnostike ukodira pa da i na Skodi radi.
Radi se o tome da posle gasenja auta, ventilator (izduvavanje) ostaje da radi jos nekoliko minuta bas iz tog razloga da osusi sistem od vlage.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #10 poslato: 11. Apr, 2017. 23:57 »
Savetovali su mi da posle korišćenja klime jedno 3-5minuta radi ventilacija kada ugasim klimu. To je po meni maltretiranje ako ću ja na 35-40C pre gašenja auta da čekam to da odradi da se ne bi zadržavala vlaga u ventilaciji.
Dobro su te savetovali, 5-6 minuta je uglavnom dovoljno.
Ne treba da čekaš da stigneš, već treba 5-6 minuta pre stizanja na odredište da ugasiš klimu, evo kako ja radim:
- ugasim hlađenje
- malo pojačam ventilaciju (duvanje)
- uključim da (pro)duva kroz sve kanale
i tako dok stignem na odredište i parkiram, imam osušenu ventilaciju, plus sam bolje pripremljen za izlazak 35-40C.
  • Vozi: Yeti

Van mreže batke

« Odgovor #11 poslato: 12. Apr, 2017. 09:29 »
To je pravi način kojim se "ubiju" dve muve. Sprečava se stvaranje gljivica u ventilacionim kanalima i čuva se zdravlje tako što se ne izlazi na 40 stepeni iz hladnog auta u kojem je temperatura recimo 25 stepeni. Koliko god da je teško delotvorno je...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #12 poslato: 12. Apr, 2017. 10:27 »
Lako je tebi kad imas siber :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Peja

« Odgovor #13 poslato: 12. Apr, 2017. 12:00 »
i tako dok stignem na odredište i parkiram, imam osušenu ventilaciju, plus sam bolje pripremljen za izlazak 35-40C.
Sve se slazem, samo bih dodao da tih 5-6minuta se po mlao gusim u vlagi koja izlazi iz ventilacije koja se susi. Ali, tako mora.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #14 poslato: 12. Apr, 2017. 12:03 »
Meni je majstor savetovao da ošinem topao vazduh. Jednom sam to uradio na 30+ i nikad više.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?