Autor Tema: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140  (Pročitano 7279 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« Odgovor #30 poslato: 09. Jun, 2017. 20:58 »
Ne sprej vec penu jer je delotvornija.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #31 poslato: 09. Jun, 2017. 21:49 »
I pena i sprej! Pa imate snimak pobogu, postavio sam ga... ja sam imao smrad da su govna mirisala, i rešio sam ga se samo kao na snimku direktno na isparivač. Sada vozim po lokalu pali/gasi kao nova je. I opet ću da odradim radi preventive...

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 11
« Odgovor #32 poslato: 10. Jun, 2017. 00:15 »
Ma naravno, na to sam mislio, na ovaj snimak sto si ti postavio.
Nego, jos jedno pitanje. Da li bas mora ovaj proizvodjac, K2? Imao sam neke njihove proizvode i nisu me bas odusevili, npr sprej za led po staklima im je bio potpuno beskoristan.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #33 poslato: 10. Jun, 2017. 13:11 »
Probaj   wac1

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #34 poslato: 12. Jun, 2017. 11:28 »
Ja sam se sa ovom penom rešio smrada iz klime .
Kupio sam ga u Uradi sam bio 980din

• Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #35 poslato: 12. Jun, 2017. 21:54 »
Zboravio sam da ti napišem da bilo koju penu koristiš nećeš biti zadovoljan dok je ne naneseš direktno na isparivač.
Jel si uradio kao sa snimku?

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #36 poslato: 14. Jun, 2017. 12:35 »
Probao sam sa ovom penom, bas identicnom kao sto je postavio lipovaccc. Pratio sam uputstva, kroz otvore za ventilaciju. Nisam uradio kao na snimku jer to zahteva demontazu dela table a za to niti sam strucan niti imama ambicije da se time bavim. Rezultat je nikakav, tj. smrad je i dalje prisutan.
Sledeci korak je da odem u neki servis sa totalno sve demontiraju i fizicki ociste isparivac. Imate li neku preporuku, ili da idem u ovlasceni?

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #37 poslato: 14. Jun, 2017. 22:08 »
Ma šta ti problem čoveče?!?!  Sve ti je detaljno opisano na snimku... da bi ti isparivač detaljno oprali moguće je samo skidanjem table kao dole na slici

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #38 poslato: 15. Jun, 2017. 00:32 »
Pa dobro ako mora mora, samo da ja to ne radim. Ne mogu da verujem da takav problem ne moze da se reši.
Na onom snimku čovek rastavi pola table, a pored toga ne razumeme ruski tako da mi i nije od pomoći. Osim toga kod mene je superb a ne oktavia tako da pitanje da li je sve na istom mestu. U svakom slučaju meni ne pada na pamet da se zezam s tim, valjda ima neki servis koji to može da uradi bilo sa skidanjem table, bilo bez toga.
Ako neko ima preporuku bio bih mu veoma zahvalan

Van mreže klisko

« Odgovor #39 poslato: 15. Jun, 2017. 08:08 »
Joco, u videu koji si okačio ne skidaju sve kao na slici? Ne kapiram, da li je na kraju pena ušla kroz otvor za hlađenje kasete ili neki drugi? Ako je to slučaj, zar nije crevo za penu moglo da se ubaci kroz otvor kasete pošto je dovoljno dugačko?
Ne izgleda previše komplikovano ali je vraćanje plastike (bilo koje) na mesto obično prilično zezanje, što zbog tolerancije pri bušenju rupa, što zbog deformacija od starosti, promena temperature i slično. Ne verujem da bih ovo sam radio baš zbog toga.
Poslednje pitanje za sve, da li pena može da napravi problem sa automatskim klimama, konkretno mislim na motore koji usmeravaju vazduh?
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #40 poslato: 15. Jun, 2017. 09:21 »
Da bi fizički došao do celog isparivača skida se cela istrument tabla kao na slici, jedina alternativa je kao na snimku. Možda i može kroz kasetu pena da se u ušprica ali verovatno će cureti sa strane i opet nije ta efikasnost kao kada je direktno na isparivač. Bolje je skinuti kasetu jer ona lulica od creva ima krivinu koje cevčica zbog krutosti ne može da prođe. Efikasnost je 100% i prenosim iz iskustva.
Mlax, ni jedan servis mi nije rešio problem... nađi nekog prijatelja koji će ti pomoći i uradi ovako kako sam ti rekao... ali iz googlaj da li je tako i za supeb.

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #41 poslato: 19. Jun, 2017. 18:59 »
Danas sam ponovo otišao u servis bebe da ih pitam šta da radim i šta oni preporučuju. Oni su mi ponovo uradili tretman wins sistemom, ali ovaj put sa upaljenim kompresorom i kažu ako to ne pomogne mora da se menja isparivač. Momci su bili jako korektni, nisu hteli ništa da naplate i kažu da im se niko nije žalio da se posle tretmana winsom oseti smrad. Saću videti u narednih nekoliko dana dok ispari ova hemikalija da li će se osetiti smrad. Ako bude opet, moraće demontaža table. To je oko 15.000 za ruke i još 10.000 za novi isparivač.
@ Joca tdi
Hvala ti na pomoći ali ja stvarno nemam nameru da se time bavim, niti imam vremena pa bih radije to prepustio profesionalcima, pa makar da platim. Ako ima dobrovoljaca na forumu koji bi ovaj jocin metod mogli da primene na mom autu, možemo se dogovoriti, ja častim večeru i piće.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #42 poslato: 19. Jun, 2017. 21:23 »
Brate nemoj da bacaš tolike pare si lud . Kakvo menjanje isparivača daj nađi nekog ko je malo vešt oko kola .
Drugaru u 508ci smredelo kao crkotina  i sa ovom mojom penom 4 puta smo ponovili tretman i sad je super .

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #43 poslato: 19. Jun, 2017. 21:54 »
lipovaccc, moraju i servisi da rade ;)

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #44 poslato: 19. Jun, 2017. 22:02 »
I to što kažeš Joco .

Moj matori radi sa klimama kućnim  ja radio 3 godine sa hladnjačama i autobusima ali nikad nismo menjali isparivač zbog smrada samo dobro čišćenje . 

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?