Autor Tema: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140  (Pročitano 7276 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 11
Odg: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« Odgovor #45 poslato: 20. Jun, 2017. 11:10 »
Brate nemoj da bacaš tolike pare si lud . Kakvo menjanje isparivača daj nađi nekog ko je malo vešt oko kola .
Drugaru u 508ci smredelo kao crkotina  i sa ovom mojom penom 4 puta smo ponovili tretman i sad je super .

Jeste li radili kao na videu što je Joca postavio (sa skidanjem kasete) ili standardno kroz izduve
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Peja

« Odgovor #46 poslato: 20. Jun, 2017. 13:43 »
Asepsol je takodje efikasno sredstvo.
Za prvu pomoc mozes asepsol (rastvor 1:20 sa destilovanom vodom) pomocu prskalice spricati na usis spoljnjeg vazduha. Potrudi se da nadjes prskalicu koja prvi sto finiju "maglu". Ventilator na najvecu brzinu, a klima mora biti ukljucena. Asepsol koji se zadrzi na polen filtru, vremenom ce ispariti ali ce se kondenzovati na isprivacu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #47 poslato: 20. Jun, 2017. 14:35 »
Veruj, to sam prvo probao. Inače tako čistim kućne klima, naprskam dobro asepsol po saću i pustim da odradi sat vremena i nikad nisam imo problema i smrada. Na kolima je teže jer ne možeš prići isparivaču pa sam dobro naprskao filter i još na izduve ali džaba.
Ovo se zapatilo ko zna šta na isparivaču i nema tu pomoći bez fizičkog čišćenja i promene samog isparivača. Ovaj vlasnik pre mene očigledno tri godine nije pazi ona klimu i sad je bog ne može očistiti.

Van mreže bugarin

« Odgovor #48 poslato: 20. Jun, 2017. 16:13 »
Asepsol nije bas neko sredstvo za ubijanje smrada. Vise ce pomoci dezodorans naprskan na filter, nego asepsol. Asepsol je dezinfekciono sredstvo, i kao takvo sluzi da ubije bacile, bakterije itd.
Ako nisi spustao crevo u ventilacioni otvor, pa tek onda rasprskavao sredstvo, kao da nisi nista ni radio.
Ja sam na fabiji koristio onaj sprej koji stavis iza sedista, upalis klimu, aktiviras sprej , zatvoris vrata i ostavis tako 10 minuta.
Na oktiju sam skoro koristio lipovcevu magiju, i cini mi se da bi trebalo ponoviti. Al mozda to ja samo tripujem.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #49 poslato: 20. Jun, 2017. 17:41 »
Meni je servis 'Bebe' hteo da menja isparivač al' su se malo zajb... kada se ova lulica od creva kasete skine tačno se vidi u kom je stanju isparivač. Mlax, nije ti bilo gore stanje od mog sigurno jer se kod mene oestio smrad i na grejanju...
Kada ti budu menjali isparivač i skunuli celu istrument tablu (s'obzirom skinut šraf nikad nije kao što je bio) javi nam utiske, srećno!

Van mreže Peja

« Odgovor #50 poslato: 20. Jun, 2017. 21:35 »
Asepsol nije bas neko sredstvo za ubijanje smrada. Vise ce pomoci dezodorans naprskan na filter, nego asepsol. Asepsol je dezinfekciono sredstvo, i kao takvo sluzi da ubije bacile, bakterije itd.
Sam si sebi dao odgovor sta ubija bakterije, viruse i gljive. Produkti metabolizma napred navedenih + voda, je izvor smrada.

Van mreže bugarin

« Odgovor #51 poslato: 20. Jun, 2017. 21:52 »
Nisam ja sebi dao odgovor, nego tebi pokusavam da objasnim sta je asepsol i za sta sluzi. Vidim da je negde zapelo, pa ajd da razlozim:
Asepsol ne ubija viruse. Da ubija ne bi nam trebali antibiotici, vakcine itd.
Kad se smrad jednom pojavi u klima uredjaju, kasno je za "ubijanje" proizvodjaca. Treba ukloniti naslage prljavstine i izvor smrada, a ne samo uzrocnika. A to asepsolom neces postici. Samo ces zamaskirati na neko vreme. Ovo sa metabolizmom necu ni da komentarisem.
Asepsol koristim vec 20ak godina maltene svakodnevno, zbog posla, i znam sta moze a sta ne moze.
5 godina sam radio iskljucivo sa kucnim klimama, ugradnje-servisi-odrzavanje, i vrlo dobro znam o cemu pricam.
Asepsol na filter klime, a da klima nije detaljno ociscena, to je kao parfem
Ili dezodorans naprskati na znojavo telo. Isprva covek pomisli da je kamuflirao smrad, ali vrlo brzo shvati da se zahebo. Oni oko njega to mnogo ranije shvate :)

Van mreže Peja

« Odgovor #52 poslato: 20. Jun, 2017. 22:13 »
http://www.patenting-proizvodnja.co.rs/files/asepsol.pdf
Evo sta proizvodjac navodi  o Asepsolu. Dalje na tu temu nemam namere razglabati, jer valjda sam proizvodjac zna bolje od svih nas.

Sto se virusa tice, naveo si pogresnu tvrdnju da ih ubijaju antibiotici. Svasta nesto covek da procita.
Antibiotici, kortiko i histamini su sredstva za lecenje odnosno vakcine za prevenciju, svaki od njih u svom domenu, a Asepsol i ostala hemija su dezifekcija. Sigurno neces Asepsol piti da bi se izlecio od necega.

Asepsol kao i svaka druga tecnost isparava, pa se kao takav kondenzuje na najhladnijem mestu u automobilu tj. na isparivacu ako je klima aktivna. Ako ima dovoljno vlage sa Asepsolom u kabini vozila, isprace se isparivac uz odlicnu dezinfekciju i obilnu baru ispod automobila.

Isti efekat na isparivac kao i pena za ciscenje,.

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #53 poslato: 20. Jun, 2017. 22:53 »
Jeste li radili kao na videu što je Joca postavio (sa skidanjem kasete) ili standardno kroz izduve

Nisam taj video ni gledao ...

Mi smo se kod drugara na 508ci namucili ko isusi dok nismo provukli crevo da  direktno prska penu po  isparivaču kod skode superb je ispravač na boljem mestu lakse se priđe i bez skidanja plastika treba biti malo vešt .  Pena mora biti naneta na isparivač direktno(ni levo ni desno vec pravo na isparivač  :B=)) i ponoviti postupak ako treba i 5-6 puta ...
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #54 poslato: 20. Jun, 2017. 23:03 »
Donosim penu na skup kod arene sad u julu pa dodji mlax da odradimo .
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Haris0032

« Odgovor #55 poslato: 21. Jun, 2017. 04:10 »
Nadjite nekoga ko radi dezinfekciju ozonom (o3), ja sam isto imao uzasan smrad, ozon mi je rijesio problem, evo vec mjesec dana od tretmana ni najmanji smrad nisam osjetio. To je kod nas sad hit i ima na par mjesta da se uradi.

Sent from my iPhone  

Van mreže bugarin

« Odgovor #56 poslato: 21. Jun, 2017. 08:22 »
@peja:
Gde sam ja napisao da antibiotik ubija viruse?
Interesantno kako si se uhvatio za rec antibiotici, a rec vakcine koja se nalazi odmah iza zareza si zanemario. Ne uklapa ti se valjda. Tek kasnije je pominjes.
Obicno virus oslabi organizam, pa onda lose bakterije prave dar-mar. I opa, eto potrebe za antibioticima.

Proizvodjacka specifikacija? Pa i VW svasta pisao pa sad placa milionske odstete.

I da se vratimo na pocetak:
Covek treba da se otarasi smrada, a to nece postici prskanjem asepsola po filteru. Asepsol nece ukloniti naslage prljavstine. Asepsol je preventiva. A preventiva ne vredi na sistemu koji duze vreme nije ciscen-odrzavan. Da, svi serviseri kucnih klima preporucuju koriscenje asepsola, ali kao preventivu ili nakon fizickog ciscenja. I ja sam mojim klijentima govorio da peru filtere i koriste asepsol barem jednom mesecno, ako se u prostoriji pusi onda jednom nedeljno.
Umalo da zaboravim:
Napisao si da se asepsol rasprsuje na samom usisu vazduha. Kako zamisljas da taj asepsol prodje kroz filter auto klime? Ova prica prolazi kod kucnih split sistema, ali kod vozila ne.
Za svako ciscenje klime (osim ovih sprejeva sa penom) neophodno je ukloniti filter klime kako bi sredstvo stiglo do isparivaca i ventilacionih tunela.

"Ako ima dovoljno vlage sa Asepsolom u kabini vozila, isprace se isparivac uz odlicnu dezinfekciju i obilnu baru ispod automobila."
Baru ces dobiti i bez asepsola i pene (jer ce se voda kondenzovati usled razmene toplote izmedju vazduha i isparivaca), a za pravo ciscenje isparivaca nakon godina neodrzavanja fizicko ciscenje je neophodno. Ili barem ciscenje vodenom parom. A i za to je potrebno omoguciti fizicki pristup isparivacu.
Eto, malo uputstava od ovlascenog i obucenog servisera kucnih klima uredjaja. Licenca je istekla ali iskustvo nije.

Van mreže Peja

« Odgovor #57 poslato: 21. Jun, 2017. 10:23 »
Ko zeli shvatice sta sam i zbog cega pisao, ko ne zeli ne mora.

Potrebe ima ali ne i svrhe da ti repliciram wac1

Van mreže Peja

« Odgovor #58 poslato: 21. Jun, 2017. 11:55 »
Endoskop od <20€ bi "profesionalnim" auto-klima servisima bio osnovni alat za utvrdjivanje stanja isparivaca i plasticnih creva, ali profesionalci trebaju zaraditi...

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #59 poslato: 21. Jun, 2017. 14:53 »
Donosim penu na skup kod arene sad u julu pa dodji mlax da odradimo .
Prihvatam!

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?