Autor Tema: problem: Main Relay (J271)  (Pročitano 1511 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži mtesicZapočeo temu

problem: Main Relay (J271)
« poslato: 05. Maj, 2017. 09:32 »
Juče sam čisto informativno (ne primećujem nikakav problem) spojio auto na VAG.com koji mi je prijavio:

1 Fault Found:
17925 - Main Relay (J271): Electrical Malfunction
            P1517 - 35-10 - - - Intermittent
Readiness: 0000 0000

Obrisao sam grešku i pustio da ponovo skenira. Grešku sa relejom više ne izbacuje. Da li sam brisanjem greške "rekao" računaru da tu grešku ignoriše (više ne prikazuje) a problem i dalje postoji, ili je to možda bilo nešto što je računar primetio, a što se kasnije samo od sebe sredilo?

Zanima me i gde se nalazi taj relej? Pod tom oznakom nalazim ga na različitim vozilima, nisam uspeo da saznam gde je na Fabiji I HTP.

Ponavljam da motor normalno radi, ali jasno vam je da nisam miran dok ovu stvar ne rasčistim.
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Van mreže ugi85

Odg: problem: Main Relay (J271)
« Odgovor #1 poslato: 05. Maj, 2017. 10:13 »
To je relej racunara. Obzirom da se greska nije vratila kad si obrisao obavestenje, problem moze biti kratak gubitak napajanja dovoljan da racunar registruje gresku. Ukoliko je relej neispravan ili ne dobija napajanje racunar bi prikazivao gresku. Brisanjem obavestenja nisi rekao racunaru da ignorise gresku niti bi to mogao da uradis. Relej se nalazi u neposrednoj blizini racunara.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 05. Maj, 2017. 10:43 »
Ugi, puuuno hvala na odgovoru i pomoći - po ko zna koji put! Povezao sam informacije koje si mi dao: pre mesec dana sam zaboravio da isključim svetla pa mi se akumulator ispraznio i verovatno da je to (sudeći prema tome što si rekao), dijagnostifikovalo grešku!

Zahvaljujući tebi, mirno vozim i ne lupam glavu o ovom releju, a nešto novo sam (si me) naučio.

;-)

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 05. Maj, 2017. 11:11 »
Nema na cemu, kad ti se akumulator isprazni odmah ga stavi na punjac. Nemoj cekati nekoliko dana jer ce biti vecih posledica. Mislim da je akumulator napravio problem ali za svaki slucaj prati stanje povremeno.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 05. Maj, 2017. 11:44 »
Hvala Ugi i na savetu za akumulator - i drugima će sigurno biti od koristi. :bravo:

Van mreže klisko

« Odgovor #5 poslato: 05. Maj, 2017. 16:18 »
Generalno, greška koja je Intermittent je nešto što nije stalno nego se desilo jednom ili više puta, povremeno ili sporadično. Najčešće ima veze sa strujom - ili loš akumulator ili loš kontakt, ojedena izolacija na nekoj žici (često na pokretnim mestima - blizu šarki vrata) ili je nešto od elektronskih delova pred crkavanjem pa malo radi, malo ne radi.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #6 poslato: 05. Maj, 2017. 17:55 »
Hvala Klisko na dodatnim informacijama - nisam povezao prevod do tvog objašnjenja. Sada je sve jasno i logično u vezi mog pitanja, i siguran sam da će ova tema sa vašim odgovorima biti od koristi mnogima.

Super što si priču ilustrovao primerima!!!  :bravo: