Autor Tema: Zadnja vrata ne mogu se zaključati  (Pročitano 9801 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže TinmarZapočeo temu

Zadnja vrata ne mogu se zaključati
« poslato: 06. Maj, 2017. 19:30 »
Pozdrav svima!

Kupio sam nedavno Škodu Octaviju, i problem je sljedeći:

Kad na bilo koji način zaključam auto (bilo iznutra na tipku, bilo s daljinskog), zadnja desna vrata ostanu otključana i mogu se otvorit izvana. Osluškivao sam ih i ona pri pritisku na gumb otključavanja naprave "škljoc" kao i ostala troja vrata, ali pritiskom na gumb zaključavanja se na njima ne čuje ništa, a na ostalima se čuje "škljoc".

Zanima me, je li problem, kao što sumnjam, u elektronici? Ili bi mogao biti mehaničke prirode?
  • Vozi: Škoda Octavia mk2 1.9 TDI PD 2005 77kw

Van mreže ugi85

Odg: Zadnja vrata ne mogu se zaključati
« Odgovor #1 poslato: 06. Maj, 2017. 21:06 »
Treba skinuti motor i proveriti da li motorcic dobija napajanje u oba smera. Mehanicki kvar mislim da se slobodno moze otpisati.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže joca 58

« Odgovor #2 poslato: 07. Maj, 2017. 20:45 »
Ja sam imao slicno i kod mene je crkla elektronika u vratima (zadnja leva) tako da cekam da stigne nova da to resim.Kod mene se nije otvarao prozor i nije radila brava.Zelim ti da to nije jer nije jeftino.Sam modul je 100 e.
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

« Odgovor #3 poslato: 11. Maj, 2017. 10:37 »
Hvala na odgovorima.

Sad sam skužio da se nekad zaključaju, a nekad neće. Čini li to neku razliku? Na tim vratima je ručni podizač prozora tako da ne znam je li slučaj da na cijelim vratima ne radi struja.

Van mreže joca 58

« Odgovor #4 poslato: 11. Maj, 2017. 12:26 »
Kod mene je bila otkinuta zica u vozacevim vratima.
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

« Odgovor #5 poslato: 17. Maj, 2017. 11:43 »
Nažalost, u pitanju je bila brava, izašao me taj novi dio + ruke 100 e.

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 12
« Odgovor #6 poslato: 23. Maj, 2018. 22:17 »
Da ne otvaram novu temu, evo i ja da se pohvalim da sam update-ovao Fabiu u Octaviu A5 ista ko i tvoja isti motor(da nisam od tebe kupio :) ) Ista vrata nece da se zakljucaju nikako, jedino sto su kod mene elektricni prozori i oni rade. Sutra odoh trazit kakvog majstora valjda rijesim u toku dana. Ja sam nasao polovnu bravu za 30e ne znam koliko je ugradnja, je li neko to radio moze li se bez majstora?
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 24. Maj, 2018. 22:06 »
Brava je bila u pitanju i kod mene, navodno nije rijedak slucaj. Platio sam bravu 45e novu, za ruke nisam siguran jer su mi uz to izmijenjali selen, stabilizatore, lezajeve i solje amortizera i kociona crijeva, tako da je tesko prema broju radnih sati zakljuciti ruke za bravu. Napomena svima kojima eventualno zatreba ovo, nitne koje drze lim podizaca prozora a koji mora da se skine pri zamjeni brave su poprilicno velike i tesko ih je pronaci. min 6 mm treba da bude prečnik kape nitne kada se postavi.

Van mreže hatuna1983

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 25. Maj, 2018. 23:05 »
Iako niko ne komentarise na ovu temu, ajd da probam sa upitom da ne otvaram novu. Dakle nakon zamjene brave na zadnjim vratima ne pali se svijetlo pri otvaranju niti se pali lampica na tabli. Dakle mikroprekidac? Je li on na bravi, brava je nova stavljena, imam garanciju? Jesu li mogli nešto zaboraviti uštekati?
Nisam 100% siguran je li svjetlo radilo prije ali mislim da jeste.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #9 poslato: 26. Maj, 2018. 04:54 »
Iako niko ne komentarise na ovu temu, ajd da probam sa upitom da ne otvaram novu. Dakle nakon zamjene brave na zadnjim vratima ne pali se svijetlo pri otvaranju niti se pali lampica na tabli. Dakle mikroprekidac? Je li on na bravi, brava je nova stavljena, imam garanciju? Jesu li mogli nešto zaboraviti uštekati?
Nisam 100% siguran je li svjetlo radilo prije ali mislim da jeste.

1000% mikroprekidac, nalazi se na bravi. Reklamiraj im to.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue