Autor Tema: Lampica na vozačevim vratima ne radi  (Pročitano 4461 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TinmarZapočeo temu

Lampica na vozačevim vratima ne radi
« poslato: 17. Maj, 2017. 11:50 »
Moje isprike ako je tema već bila otvorena, nisam uspio naći...

Na suvozačevim vratima uredno radi crvena lampica kad su vrata otvorena, na vozačevim nikad ne radi. (auto sam tek nedavno kupio, ne znam koliko je to dugo tako već)

Ova lampica, 'door warning lamp':

Tu imaju neke upute kako to sredit: http://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk2/vehicle_electrics/electrical_system/lights_lamps_switches_inside_anti-theft_system/interior_lights/removing_and_installing_door_warning_lamp/

Zanima me mogu li to sam popravit, samo izmjenom lampice, ili moram vozit nekom? Obični mehaničar iz naselja je rekao da oni to ne znaju napravit (čudno), da se javim nekom auto-električaru?
  • Vozi: Škoda Octavia mk2 1.9 TDI PD 2005 77kw

Van mreže ugi85

Odg: Lampica na vozačevim vratima ne radi
« Odgovor #1 poslato: 17. Maj, 2017. 11:55 »
Najprostije je da skines masku i zamenis sijalicu, ukoliko proradi problem resen, a ukoliko ne proradi poseti autoelektricara.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #2 poslato: 17. Maj, 2017. 19:58 »
Registruje li ti na tabli da su otvorena vrata kada ih otvoris? Ako ne onda je i kod tebe mikro prekidac u pitanju
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #3 poslato: 18. Maj, 2017. 11:13 »
Registruje li ti na tabli da su otvorena vrata kada ih otvoris? Ako ne onda je i kod tebe mikro prekidac u pitanju

Hm, koliko se sjećam registrira. Provjerit ću još...

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 18. Maj, 2017. 13:55 »
Indikatori na vratima bi trebalo da svetle istovremeno bez obzira koja su vrata otvorena tj. ako svetli jedan mora i drugi. Nema to veze sa mikroprekidacima, barem ne kod Fabije istog godista.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 18. Maj, 2017. 15:15 »
Indikatori na vratima bi trebalo da svetle istovremeno bez obzira koja su vrata otvorena tj. ako svetli jedan mora i drugi.
Kako nema veze, ako otvoris vozaceva vrata ne svijetli i kod suvazaca na vratima?! Pisem jer je kod mene crkao mikro prekidac i kada se otvore vrata, uopste ne registruje da su otvorena, ni indikator, ni lampica na tabli,ni na nebu, cak se i zakljuca posle par minuta ako ne dam kontakt, a na svim ostalim vratima radi sve kada se otvore.

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 18. Maj, 2017. 15:35 »
Nismo se razumeli. Deo oko mikroprekidaca je obojici jasan ali se ne razumemo oko indikatora tj. svetla u vratima. Kod Fabije svetle oba istovremeno bez obzira koja se vrata otvore i ako je tako kod Oktavije logicno je da mikroprekidac ne igra ulogu jer indikator svetli na suvozacevim vratima kad se otvore. Doduse, ovo nema smisla ukoliko se indikator pali samo kad se otvore ta vrata, a ne i kad se otvore druga.

Na mreži m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #7 poslato: 18. Maj, 2017. 16:35 »
Kod oktavije svak vrata pale samo svoje svetlo.

I ja imam problem (pisao već) sa tim #$%/ mikro prekidačem.

Ne registruje sa instrument tabli da su vrata otvorena, ne pali svetlo u vratima.

Probao sam da prskam spolja WD-40, bez uspeha.

Kod otvorenih vrata ako ga malo pritiskam prstom, proradi, ali samo dok se ne zatvore vrata.
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 18. Maj, 2017. 16:44 »
Ne znam, kod mene indikator odnosno svjetlo u vratima gori samo na vratima koja su otvorena. Na vozacevim sada nece nikako kako mi je crkao prekidac, cak i kada otvorim suvozaceva. Da su povezana valjda bi trebala da gori sijalica i u njima kad otvorim suvozaceva.
Kako bilo, da se ne prepiremo samo sam sugerisao da provjeri jer mislim da bi moglo biti  i to, a moze biti sto sta jos

Van mreže ugi85

« Odgovor #9 poslato: 18. Maj, 2017. 16:55 »
Znaci da je kod Oktavije drugaciji sistem u odnosu na Fabiju, onda ja gresim. Provera mikroprekidaca je jednostavna, otvore se vrata i ukoliko se upali unutrasnje svetlo mikroprekidac je dobar, a zatim se ta vrata zatvore i predje na sledeca kada se svetlo ugasi.
@m@c|-|oR, Nisi jedini koji ima problem sa mikroprekidacima, meni ne rade na zadnjim vratima. Ovih dana, kad budem imao vremena pozabavicu se tim pitanjem pa cu postaviti uputstvo ukoliko neko zeli da ponovi postupak.

« Odgovor #10 poslato: 19. Maj, 2017. 10:32 »
Provjerio sam, na tabli mi također ne prikazuje obavijest da su vozačeva vrata otvorena. Tako da je i kod mene mikroprekidač. Pretpostavljam da košta k'o suvo zlato.  :(

Van mreže ugi85

« Odgovor #11 poslato: 19. Maj, 2017. 11:26 »
Naravno, VW nije predvideo da se menja samo mikroprekidac vec ceo modul koji, kao sto si rekao, kosta kao suvo zlato. Ipak, nije sve tako crno, uz malo budzenja moguce je zameniti samo mikroprekidac ali ako nemas iskustva sa osnovnom mehanikom ili nemas vremena, najbolje je da to prepustis nekom elektricaru.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #12 poslato: 19. Maj, 2017. 22:26 »
Kod nekog dobrog elektronicara koji hoce da se bavi time. Meni je jedan davno u golf4 ubacio od misa prekidacis i to je radilo tako odlicno

Van mreže ugi85

« Odgovor #13 poslato: 20. Maj, 2017. 07:55 »
Na ovom modulu se vidi do koje mere ide skrtarenje VAG grupacije. Iole solidan mikroprekidac kola par desetina centi i trajao bi daleko duze od sklopocije koju su ugradili.