Autor Tema: Bobina ili modul paljenja  (Pročitano 2101 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Miroslav1982Započeo temu

Bobina ili modul paljenja
« poslato: 25. Maj, 2017. 14:19 »
Drugari, pomoc!

Poceo je auto u leru da mi radi malo nepravilno, zamenim filter goriva, filter vazduha, kablove za svecice i svecice. Nista od navedenog nije pomoglo. Kad upalim klimu i poveca se broj obrtaja, auto radi bez trzanja na leru. Odem kod majstora, prikljuci dijagnostiku i kaze da na cetvrtom cilindru nema "dovoljne vatre". Kaye, idi kupi bobinu, 99,9% je do nje. Pozovem ja Auto cacak dam broj sasije, kaye vas auto nema posebno bobine nego modul palenja koji ima sve cetri bobine u sebi, i naravno kosta 22.000 din. Pozovem majstora, kaze on meni "da oni lupaju gluposti". Da li moj auto uospte ima posebne bobine ili ima taj modul paljenja kako ga oni zovu?  Molim za pomoc!! U pitanju je Skoda Octavia 1.6 MPI 2006 god. Inace je auto kupljen nov u Auto Cacku i prvi sam vlasnik. Hvala Vam unapred!! 
  • Vozi: Škoda octavia a5 2007 1.6 mpi

Van mreže mtesic

Odg: Bobina ili modul paljenja
« Odgovor #1 poslato: 25. Maj, 2017. 18:09 »
Dok ti se ne javi neko ko zna odgovor, evo šta možeš sam da uradiš:

Idi na onlajn katalog nekog proizvođača, na primer:

https://au.bosch-automotive-shop.com/products/categories/

ili

http://ows-cdn.tecdoc.net/bremi/home.jsp?server=2&time=25/5/2017-18:3:19#9f0a7faf39ddd73a2e22f14a94f205fa

Biraj: Škoda, Octavia, pa motor, itd, pa ćeš videti šta će ti ponuditi (Ignition Coil (Pack), ili tako nešto ). Ja sam pokušao da izguglam za tebe ali ne znam oznake tvog motora, pa se izgubim. Sudeći prema http://www.ebay.co.uk/itm/FOR-SKODA-OCTAVIA-1Z-1-6-MPI-PETROL-2009-2013-12V-BLOCK-IGNITION-COIL-PACK-/111872857413 servis je u pravu, no bez oznake motora mislim da je teško dati odgovor.

Opet, nisam serviser pa ovo shvati samo kao ideju da sam istražiš slučaj a javiće se i neko sa tvojim motorom, verujem.
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #2 poslato: 25. Maj, 2017. 20:57 »
Taj motor ima jednu bobinu ili modul paljenja, kako ga ko vec zove , a cena mu je otprilike duplo manja od navedene.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #3 poslato: 26. Maj, 2017. 08:05 »
Drugari, hvala vam puno na brzom odgovoru. Majstor je pogresio, mislio je da je u pitanju motor FSI. Bobina je u kompletu, to jest jedna sa cetiri razvodnika. Nasao sam po ceni od 5.100 din. U subotu mi stavlja novu, pa cu vam napisati da li sam resio problem. Jos jednom, hvala!!

Van mreže bugarin

« Odgovor #4 poslato: 26. Maj, 2017. 09:08 »
Majstor je na autu zamenio svecice i kablove, a onda je pomesao i mislio je da je FSI motor?????????
A da ti promenis majstora?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #5 poslato: 26. Maj, 2017. 09:12 »
   :B=) :B=) Majstor koji je pomesao motore nije isti ... svecice i kablove sam menjao u ovlascenom servisu  :-\

Van mreže mtesic

« Odgovor #6 poslato: 26. Maj, 2017. 11:10 »
Ma, važno je da si razrešio situaciju, a mi zajedno smo ovde nešto naučili  :bravo: .
  • Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)