Autor Tema: Ugradnja xenona i projektora?  (Pročitano 11146 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

Ugradnja xenona i projektora?
« poslato: 15. Sep, 2016. 16:58 »
Ne bacaj pare na jeftine kitove... nema tu pomoći. Ni fabrički xenoni nisu nešto, a pogotovo kineski ne valjaju. Dodatno, bićeš neregularan na ulici, kao šlag na tortu.

nono

Na mreži Markkoni

Odg: Ugradnja xenona i projektora?
« Odgovor #1 poslato: 15. Sep, 2016. 18:05 »
Ja sam progledao sa HID setom, mada ja imam fabricki projektor. Ubacivanjem projektora i ksenona bi realno pravio dan. Imao na jednom autu, daje bolje osvetljenje puta od fabrike.

Tapatalk Post

« Odgovor #2 poslato: 15. Sep, 2016. 18:13 »
Ispada da fabrika za 2.000€ na zna da napravi dobro svetlo, ali zato kinez za 200€ napravi dan

wall1

Na mreži Markkoni

« Odgovor #3 poslato: 15. Sep, 2016. 18:28 »
Jesi vozio neki auto po mraku sa morimoto projektorima i aftermarket xenonima?
Ja pricam ono sto sam probao i uverio se. Sto nisam niti pricam, niti sporim. :)
Evo mozemo ovako - kolega ugradi na Rapid projektore i xenon. Ako osvetljavaju bolje od tvojih fabrickih ti mu finansiras, a ako obasjava losije ja. ;)

Tapatalk Post
« Poslednja izmena: 15. Sep, 2016. 18:31 Markkoni »

Van mreže Filip

« Odgovor #4 poslato: 15. Sep, 2016. 20:10 »
Ne bacaj pare na jeftine kitove... nema tu pomoći. Ni fabrički xenoni nisu nešto, a pogotovo kineski ne valjaju. Dodatno, bićeš neregularan na ulici, kao šlag na tortu.

nisam napisao JEFTIN, nego KVALITETAN kit... a razlika je ogromna, ima pomoći, itekako, samo ako nisi ovako isključiv i nisi probao... p.s. i ti si neregularan, samo za nešto drugo, tako da ćuti :P

Aftermarket Xenoni ne dolaze u obzir. Morimoto je lepo resenje ali nedostaje automatska regulacija snopa koja postoji kod fabrike i pranje farova i tu je kraj price. Po meni to ne sme da se nadje na ulicama, ali to sam samo ja. Igranje nekim boljim sijalicama je opcija i to cu pokusati

onda ćeš biti u mraku, te bolje sijalice neku drastičnu raziku neće doneti, btw. ni fabrički low xenon kao opcija na Rapidu NE UKLJUČUJE ni prskalice, ni auto-nivelaciju ;) a ima xyz stvari koje ne treba da budu na ulici pre kvalitetnog Xenon kita od 4.300 K u ispravno podešenom snopu farova
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #5 poslato: 15. Sep, 2016. 21:14 »
Jbt, bacim žišku a vi odmah grizete :).

Ja sam samo stava, ili kvalitetno ili nikako... Verovatno postoji još bitnih karekteristika osim toga koliko jako bije. Zato se lako prepozna kinez od fabrike kada ti neko prilazi. Mada i na skupim kolima viđam govno xenone.. a ono 50.000€ na točkovima.

Koliko se sećam, projektor mora biti projektovan za xenon svetlo, ne može klasičan projektor. A to je skupa igranka...

Kolega Džoni, automatsko pranje i nivelaciju ne znam da li možeš bilo kako u retrofit varijanti da obezbediš ??

ps. Bio sam svojevremeno kontaktirao najbolji servis kod nas za tu ugradnju i na kraju su me od...... stavom (gospon' za vas samo original može... fabrika).  Hahahhahahaha

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #6 poslato: 15. Sep, 2016. 23:20 »
Zanimljive su ti sijalice OSRAM Cool Blue Intense, 4000K, dozvoljene za upotrebu, daju belo svetlo sa malom primesom plave, ja ih imam, veoma lepo izgledaju...
Igranje nekim boljim sijalicama je opcija i to cu pokusati

Потписујем Марконијеву тврдњу у вези са Morimoto + HID причом bravo2 Међутим, с обзиром на то да сам сам био у таквој дилеми, изучавао материју итд. никако нисам за причу HID у халогени фар (читај: у 90% случајева неподешен фар који расипа свјетлост свуда па понешто и тамо гдје треба :) ) који и када је подешен по ПС-у итекако може да смета онима који наилазе у сусрет, међутим ако можеш да пређеш преко чињенице да ћеш по строгом слову закона бити "неисправан/нелегалан" на путу најтоплије препоручујем Morimoto + квалитетан HID (150-200 евра). Ако не, једино рјешење је квалитетна сијалица у постојећи фар, у том случају препоручујем Osram Night Breaker Unlimited, које из мог личног искуства убједљиво најбоље свијетле. Cool Blue Intense које ти је колега Златић препоручио заиста јесу такве каквим их је описао, лијепо изгледају али су само шминка у односу на ове, имао сам и једне и друге (и треће од Osramа), чак и Bosch Plus 90 плаћене 25 евра пар и гарантујем ти да Night Breaker Unlimited најбоље свијетле :) Уколико имаш H7 фар оне су ти око 20 евра, а уколико имаш H4 ја ћу ти поклонити поменути Bosch јер сам купио два пара у Њемачкој а на крају користио један док нисам открио ове друге сијалице па баталио прве...убрзо сам промијенио фарове и убацио HID тако да ми више не требају ни у ком смислу :) Јесу нешто слабије од Osrama који препоручујем, али свакако боље од обичних сијалица које тренутно имаш, бар ћеш стећи утисак о разлици и видјети ради ли ти то посао ;)

« Odgovor #7 poslato: 25. Maj, 2017. 22:45 »
Ko u Beogradu ili okolini najbolje obavlja ovu rabotu?

Sent from my LG-H815  

Van mreže nidza

« Odgovor #8 poslato: 26. Maj, 2017. 00:00 »
Bane juhica?

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže adamGT

« Odgovor #9 poslato: 26. Maj, 2017. 06:34 »
Preporuka za Baneta, čovek je umetnik

Sent from Redmi 3S prime using Tastatura

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #10 poslato: 26. Maj, 2017. 08:16 »
Ја сам све модификације тог типа (свјетла, фарови, LED) радио код Ивана...без замјерки, напротив - све похвале bravo2

« Odgovor #11 poslato: 26. Maj, 2017. 08:46 »
Može li kontakt i za tog Baneta?
Hvala

Sent from my LG-H815  

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #12 poslato: 26. Maj, 2017. 10:57 »
Poslao sam ti u PP  bravo2
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #13 poslato: 26. Maj, 2017. 17:05 »
Ivan me iskulirao, ali se zato Bane javio na Viberu. Načelno smo se dogovorili i oko radova i cene i za pivo posle.

Obećao sam ženi da ću da joj namunjim novu benzinjaru, da sve pršti :). Javim rezultat Banetove magije  :P

Na mreži AcoSk

« Odgovor #14 poslato: 26. Maj, 2017. 17:14 »
A sta je u planu, Morimoto bi xenon projektori i xenon H1 set?