Autor Tema: lezaj mjenjaca  (Pročitano 18124 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: lezaj mjenjaca
« Odgovor #15 poslato: 25. Jul, 2017. 11:48 »
@BrRista, najjednostavniji nacin da izbacis gume kao faktor, a da ne gubis vreme i novac na majstore je da vratis zimske gume na kola i osluskujes. Ukoliko nema brujanja znaci da su problem letnje gume, a ukoliko ima brujanja tek onda odes kod majstora.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Jovan1991

Odg: lezaj mjenjaca
« Odgovor #16 poslato: 11. Jul, 2021. 02:16 »
Zdravo svima, ovaj u zadnje vrijeme poceo da mi se javlja problem kod Skode oktavije (1,9tdi 77kw 2006god menjac 5 brzina) i molim vas za pomoc i savjet... Ovako da vam opisem:.

Prilikom pritiskanja papucice kvacila na leru dolazilo je do promjene zvuka, na mjestu gdje se lamela spaja sa zamajcem taj zvuk(zveckanja ili kako vec da ga nazovem) bi se pojacavao i nakon otpustanja kvacila taj zvuk bi brestajao, e sada taj zvuk je poceo da se cuje i kada nije pritisnuta papucica kvacila dok se vozilo ne zagrije... Kada se zagrije taj zvuk na leru prestane sa pustenom pedalom kvacila, dok ovaj prilikom pritiskanja papucice nastavi da se cuje ali bude puno manji...
 Takodje da napomenem da mi ponekad nece menjac u rikverc i ono kada je hladnije vrijeme teze upada u trecu brzinu dok se ne zagrije auto... Sta moze biti uzrok i molim za savjet? Jer u ponedjeljak planiram do mora da idem...da napomenem bio kod majstora kazu "druk lezaj" i da nije do zamajca isl cuda jer nema lupkanja prilikom gasenja isl... E sad dok ja stignem do njih auto se zagrije i taj zvuk koji se cuje bez pritiskanja papucice prestane da se cuje... Pa se sada brinem da mi nije otisao neki lezaj u menjacu mozda?   

• Vozi: Skoda oktavia 1,9 tdi 77kw