Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Gume Felne
»
Volan na većim brzinama trese
Dole
Autor
Tema: Volan na većim brzinama trese (Pročitano 16352 puta)
0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
mlax
Laurin&Klement
Like ukupno: 2
L&K ugled:
11
Volan na većim brzinama trese
«
poslato:
16. Jun, 2017. 20:38 »
Primetio sam nakon kupovine i montaže novih prednjih guma da mi volan na većim brzinama trese, kao da nisu izbalansirane dobro. Ja odem da reklamiram na mestu gde sam kupio i montirao gume, oni provere, ponovo ih balansiraju i kažu da su bile dobro balansirane i prvi put i da ne može da trese sve da ih nisu ni balansirali jer su felne odlične, samo po 10g tegići su bili potrebni. Kaže ako ti trese na brzinama preko 110 km/h to je od zadnjih guma. Meni je to nelogično jer nije treslo neposredno pre zamene prednjih. Oni kažu sad si utegao prednji trap pa je zadnji došao do izražaja i da treba i zadnje gume da kupim nove. One su relativno dobre, a prednje sam i menjao samo zbog bubrega.
Da li se to vama čini logično? Znači pre montaže novih prednjih guma nije treslo a sada trese i to najviše na brzinama između 125-135 km/h po cajgeru.
Vozi: Superb 2.0tdi 2020
slobodanalex
Laurin&Klement
Like ukupno: 40
L&K ugled:
38
Odg: Volan na većim brzinama trese
«
Odgovor #1 poslato:
16. Jun, 2017. 21:02 »
A na 140 prestane da trese?
Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue
slobodanalex
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #2 poslato:
16. Jun, 2017. 21:15 »
Ja sam prosle godine pred polazak na more stavio nove gume. Posle dva dana krenuo za grcku i primetio da ceo auto pocinje da se trese na 120-130 a preko 140 prestaje da trese. Kad sam se vratio otisao do njih da im reklamiram a oni me ubedjuju da su gume dobro balansirane i da mi treba optika. Sa starim gumama nije tresao. Oni provere ponovo gume i kazu ok je balans. Odem na drugo mesto a vulkanizer mi kaze da sve 4 nisu dobro izbalansirane, izbalansirao je tockove i vise nije treslo. Tako da idi na drugo mesto i proveri sve 4 gume.
mlax
Laurin&Klement
L&K ugled:
11
«
Odgovor #3 poslato:
16. Jun, 2017. 21:21 »
Ok, hocu, to sam i mislio ali ne stigoh. Da, na preko 140 km/h prestane da trese. Mada nesto jako cudno se desava, ne trese svaki put ni na brzinama koje sam naveo. Kao da uhvati neku rezonanciju i trese a kad smanjim brzinu i ponovo povecam do 125 km/h nece svaki put da ponovi tresenje
slobodanalex
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #4 poslato:
16. Jun, 2017. 22:02 »
Kad na 120 stisnes gas do patosa pocne da trese skoro da izgubis kontrolu i ne mozes drzati volan i na 140 prestane.
mlax
Laurin&Klement
L&K ugled:
11
«
Odgovor #5 poslato:
16. Jun, 2017. 22:15 »
Nema veze sa stiskanjem gasa. Nekad i laganim gasom pocne da trese a nekad i patos gasom ne trese. Jako mi je cudno ali otici cu cim stignem, mozda i sutra, kod nekog drugog vulkanizera da izbalansiram sva 4 tocka, kao sto si rekao pa cu da vidim. Ako to ne pomogne, onda optika i trap, mada sumnjam. Nisu to ti simptomi
mlax
Laurin&Klement
L&K ugled:
11
«
Odgovor #6 poslato:
19. Jun, 2017. 00:57 »
Bio sam na ponovnom balansiranju kod drugog vulkanizera. Covek kaze da nisu dobro balansirane prednje gume, koje sam dva puta balansirao na mestu na kome sam ih kupio i gde su mi tvrdili da su dobro izbalansirane. Nakon ponovnog balansiranja ne trese volan, znaci sad je sve ok. Ne mogu da verujem da postoj takvi servisi koji iz dva puta ne znaju da izbalansiraju gume. U pitanju je servis Beocar na tosinom bunaru Beogradu. Ja sigurno znam da vise ovamo necu svracati ali evo upozorenje za sve ostale clanove da je rec o ocigledno jako losem servisu koji ne zna ni da izbalansira gume.
bugarin
Global Moderator
Like ukupno: 61
L&K ugled:
103
«
Odgovor #7 poslato:
19. Jun, 2017. 06:45 »
Mozda im je balanserka ostala na zimskom setovanju
Da pojasnim:
Poznajem coveka koji pred zimsku sezonu setuje masinu da manja odstupanja ne pokazuje. Recimo do 10-15. Kaze: zima je, sporije se vozi, ne mora guma da bude bas toliko precizno balansirana.
Kad stigne prolece i pocne nabacivanje letnjih guma, vrati setovanja tako da i najmanja odstupanja prikaze.
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
nidza
Laurin&Klement
Like ukupno: 54
L&K ugled:
31
«
Odgovor #8 poslato:
19. Jun, 2017. 08:56 »
Ako ti se ponovi problem, obavezno poseti neki servis koji ima Hunter road test balanserku. Koliko mi je poznato u Beogradu postoji takva mašina samo u Coning i Uno Servis u Dušanovoj u Zemunu.
Na druga mesta ni ne nosim svoje točkove. Zahvaljujući toj mašini smo detektovali problem na GoodYear zimskoj pre nego što je montirana na auto. Obična balanserka ne bi detektovala problem, a auto bi tresao sigurno.
Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021
slobodanalex
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #9 poslato:
19. Jun, 2017. 09:49 »
Na žalost postoje i takvi servisi, ja sam kupio nove Michelin gume u TOP STOP AUTO gde su ih i balansirali dva puta i posle toga mi je auto tresao.
BrRista
RallyeSport
Like ukupno: 1
L&K ugled:
4
«
Odgovor #10 poslato:
19. Jun, 2017. 17:00 »
Isti problem i ja imam na Golfu. Pocne da trese na 120 i prestane na 140. Gume su Danlop Sport Response ili slicno. Pretpostavljam da je problem montaza u losem servisu ( rade uglavnom kamione). Sam sam kriv, zurio sam i nisam mogao da cekam u proverenom servisu. Trap je u savrsenom stanju, pre mesec dana bio u odlicnom servisu, odradili sta je trebalo i nastelovali. Resicu problem, samo da uhvatim malo vremena.
Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi
ljusasd
Laurin&Klement
Like ukupno: 66
L&K ugled:
13
«
Odgovor #11 poslato:
19. Jun, 2017. 18:04 »
Ja za Coning i njihovu balanserku imam samo reči hvale!!!
Jedino su mi oni pronašli defekt na novoj gumi koju sam uredno kod prodavca sa njihovim nalazima i promenio za drugu. Čak sam i potvrdu iz fabrike dobio da je guma stvarno bila loša.
Nije mi teško da iz SD-a odem do njih na zamenu.
Inače sam iste simptome imao, ali su meni ovde u SD -u balansirali gume i kleli su se da je sve OK. Čak su se drugi put kao malo naljutili što im ponovo dolazim sa pričom kako nisu dobro balansirane gume.?!?!
Ja onda nakon tog balansiranja (opet tresao volan, ali manje) pravo za BG i u Coning (pošto sam ranije sarađivao sa njima) ne znajući za tu spejs-šatl balanserku i naravno na sva četiri točka su bila loša, stim da je ta jedna guma bila loša fabrički.
Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:
mlax
Laurin&Klement
L&K ugled:
11
«
Odgovor #12 poslato:
19. Jun, 2017. 18:53 »
Ok za neke tako specifične slučajeve, ali ovo obično balansiranje novih guma mi stvarno ne ulazi u glavu da ne znaju da urade. Balansirao sam u svom životu nebrojeno puta gume na raznim automobilima što zimske što letnje po raznim servisima i onim što liče na spejs šatl i onim što su improvizovani servisi u nekom podrumu, ali nikad nisam ovo doživeo.
Nego ovaj drugi vulkanizer mi reče da mi je jedna felna malo kriva, ništa strašno ali bilo bi dobro da se ispravi. Meni, kao što sam već rekao, sad ništa ne trese ali ne znam da li to da ispravljam ili ne kad već nemam problema
Ljuba
Laurin&Klement
Like ukupno: 211
L&K ugled:
7
«
Odgovor #13 poslato:
29. Sep, 2024. 10:04 »
Ajd da se priljucim temi. Imam problem sto mi auto/volan treska pri vecim brzinama na oba seta guma, leto/zima. Trap pregledan vise puta, menjani delovi, gume balansirane kod razlicitih vulkanizera ali nista.
Nasao sam na netu mogucnost novih "defektnih" guma (na nasem trzistu vrlo lako moguce) i da bi valjalo probati sa balansiranjem na masini koja simulira opterecenje gume na putu.
Ima li neko takva iskustva, vredi li "bacati" pare na tako nesto?
Vozi: Fabia 2
Gore