Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu.
Jednostavno nemam vremena cak ni do majstora otici. Dok ne stane auto skroz pa cu morati.
ako moze pomoc. mozda je neka sitnica koju mogu resiti. na parkingu, npr crevo i sl.
vec neko vreme (2 meseca) na jednostavnoj dijagnostici mi izbacuje gresku P0234. U voznji nakon 15, 20, nekad pola sata nekad i ne (relacija mi je gradska voznja 15 km u jednom pravcu, od 20 minuta do sat vremena zavisno od guzve) jednostavno motor izgubi snagu i slabo prima gas. ujutro kad ga ponovo startujem ili kad se vracam sa posla nemam problema , do nekog trenutka, nakon 10-15 minuta voznje. znaci kad ga ugasim ,prenoci, nema problema, prima gas dobro.
par puta sam probao u toku voznje da izbrisem gresku i kako pritisnem OK za brisanje greske tako motor "proradi" i povuce odlicno. sa jedne strane razmisljam ako je neki fizicki kvar ne bih mogao bas tako lako da obrisem gresku, a s druge mozda komp stiti motor od dljeg stradanja, a ja ga stalno "preskocim" i brisem gresku.
nemam dima na auspuhu, ne cujem cudne zvuke, nekad sam u leru podigne broj obrtaja na 1000-1100 i nakon par minuta voznje spusti na 830. takodje sam i primetio (na dijagnostici) da mi u leru trosi od 2,5 do 4 litre sto je cini mi se puno.
neki kazu egr, neki turbina, neki vakum pumpa-creva za vazduh, prima fals vazduh, negde map maf senzor kako se zove vec.
da li ovim brisanjem cinim neku znacajniju stetu ili ne?