Autor Tema: Problem turbina?  (Pročitano 43949 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nidza

Odg: Problem turbina?
« Odgovor #90 poslato: 22. Feb, 2019. 23:42 »
Varijabilne turbine obično nemaju taj ventil, nego fiksne. Imaju vakuum crevo, ako aktuator nije električni, koji preko elektro kontrolisanog ventila se pomera.

Meni to liči da glavi varijabla, aktuator ili ventil ne radi dobro. Ako je fiksna turbina onda je wastegate.

Može biti i zapušen izduv, ako imaš DPF, ili katalizator, ali pre ovo prvo. Javi šta je rekao drugi majstor. Ne lici mi ovo na kapitalan kvar, možda treba samo očistiti turbinu.

Sent from my POCOPHONE F1  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Suad83

« Odgovor #91 poslato: 24. Feb, 2019. 14:25 »
Danas sam bio kod drugog majstora zaglavila varjabila on mi predlaze da da uradim sve tj repariram da nebi kao za par mjeseci morao mozda ponovo skidat pa ni sam neznam sta raditi dali samo varjabili ili sve

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Van mreže nidza

« Odgovor #92 poslato: 24. Feb, 2019. 15:34 »
Zašto bi sve radio ako je zaglavila varijabla? Verovatno od čađi.

Ja ne bih remontovao turbinu koja radi, mnogi nakon remonta imaju samo glavobolje. Ne razumem zašto ti to svi savetuju? Jebeš mi sve ako ne bih otišao kod trećeg majstora.

Sent from my POCOPHONE F1  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže petarp031

« Odgovor #93 poslato: 24. Feb, 2019. 15:49 »
Nidza je potpuno u pravu, bas kao sto je bio i za varijablu. U mom kraju ima dosta turbo servisa, pa cak i najbolji servis u Srbiji. Glavni problem servisa su delovi koji se pakuju u reparirane turbine. Radi se o kineskim delovima, a veliki broj servisera i nema adekvatne masine za kvalitetno obavljen posao. Znam za gomilu problema sa repariranim turbinama, od toga da auti trose ulje, do toga da vise nikad ne idu kao sto su isli sa fabrickim turbom. Da je moje vozilo, pokusao bih da izbegnem reparaciju, malo je nezgodno zbog mehanicara, ali koliko vidim to i nije tvoj stalni majstor.

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #94 poslato: 24. Feb, 2019. 18:10 »
Bas kao sto nidza kaze . Kad glavi geometrija glavi na nekom odredjenom delu bas zbog cadji i garezi tj naslaga . Da je geometrija blokirala turbo ne bi ni radio . 2 puta sam ranije na mojim automobilima radio istu stvar , samo ciscenje . Majstori da ti skinu ociste i vrate turbinu uglavnom traze oko 50ak e .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže Suad83

« Odgovor #95 poslato: 04. Mar, 2019. 21:54 »
Rijesen problem zaglavila varjabila danas ocisceno auto ko raketa ide opran usput katalizator i jedan dio izduva
Sve ukupno 60 e

« Odgovor #96 poslato: 05. Mar, 2019. 10:57 »
Bas kao sto ti rekosmo , a ista je i cena :) . Super bitno da si resio problem . Slobodno kad si na autoputu po nekad , stisni ga po gasu malo da izbacis tu garez . Neces imati tih problema vise sigurno

Van mreže buzald

« Odgovor #97 poslato: 24. Mar, 2019. 08:58 »
Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu.

Jednostavno nemam vremena cak ni do majstora otici. Dok ne stane auto skroz pa  cu morati.
ako moze pomoc. mozda je neka sitnica koju mogu resiti. na parkingu, npr crevo i sl.

vec neko vreme (2 meseca) na jednostavnoj dijagnostici mi izbacuje gresku P0234. U voznji nakon 15, 20, nekad pola sata nekad i ne (relacija mi je gradska voznja 15 km u jednom pravcu, od 20 minuta do sat vremena zavisno od guzve) jednostavno motor izgubi snagu i slabo prima gas. ujutro kad ga ponovo startujem ili kad se vracam sa posla nemam problema , do nekog trenutka, nakon 10-15 minuta voznje. znaci kad ga ugasim ,prenoci, nema problema, prima gas dobro.

"par puta sam probao u toku voznje da izbrisem gresku i kako pritisnem OK za brisanje greske tako motor "proradi" i povuce odlicno. sa jedne strane razmisljam ako je neki fizicki kvar ne bih mogao bas tako lako da obrisem gresku, a s druge mozda komp stiti motor od dljeg stradanja, a ja ga stalno "preskocim" i brisem gresku.

nemam dima na auspuhu, ne cujem cudne zvuke, nekad sam u leru podigne broj obrtaja na 1000-1100 i nakon par minuta voznje spusti na 830. takodje sam i primetio (na dijagnostici) da mi u leru trosi od 2,5 do 4 litre sto je cini mi se puno.

neki kazu egr, neki turbina, neki vakum pumpa-creva za vazduh, prima fals vazduh, negde map maf senzor kako se zove vec.

da li ovim brisanjem cinim neku znacajniju stetu ili ne? "

morao sam ovako ne radi mi citat opcija.

SKODA OKtavija A5 1.9 TDI 77kW, BXE motor

bio sam juce kod majstora (koji me primio sat nakon poziva), ljubazan, srdacan, mladji decko, dodje do turbine, opipa i kaza da je turbina u vrlodobrom stanju, ali tad je video da neki metalni osigurac ne stoji dobro i da mi zbog toga turbina blesavi. vrati to on nazad, kaze da turbina ne trosi ulje nego da mi povecana potrosnja ulja moze znaciti kvar ili na gumicama ili karikama. dogovorismo se to za neki drugi put. izadjem na ulicu ali nakon 3 km ista situacija. motor izgubi snagu, dijagnostika prijavi P0234, ja je izbrisme u voznji i motor povuce. Moracu reklamirati radove. Malo majstora i skida i popravlja-remontuje,cisti turbine. Obicno je to na 2 mesta.

Ako neko ima dobrog, povoljnog majstora koji mi eventualno ciscenje turbine nece naplatiti kao remont, molim poruku u inbox. 
  • Vozi: Skoda Oktavija A5 1.9TDI 2009

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #98 poslato: 24. Mar, 2019. 09:19 »
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže buzald

« Odgovor #99 poslato: 24. Mar, 2019. 20:54 »
ja da imam vremena izucio bi automehanicarski zanat, ETF, medicinu, biologiju i informatiku. pa ne bih nikad nikog pitao jer je potrebno samo malo procitati. pa nisu ljudi po forumima zato sto imaju vremena, nego zato sto nemaju ili ne mogu biti majstori za sve. ako me pitas kako se obraniti od komunalne policije na sudu opisacu ti na 4 strane jer sam dosta dobro izucio tu materiju, a 99% ljudi nece to raditi nego platiti kaznu. pa kad pitaju na forumu ja ne kazem malo samo procitajte zakon o ... i uredbu o ... i pravilnik o .... nego pomazem ukoliko znam. svestan sam i da ljude iritira kad neko postavlja "glupo@ pitanje, ali nema glupih pitanja, ima ...

bez ikakve ljutnje. nemam vremena da trazim majstore po beogradu, pitam zna li nekog dobrog povoljnog da resava na jednom mestu i skidanje i opravku turbine. ili pregled. nemam bas para za ovlastene servise nego trazim nesto povoljnije.

« Odgovor #100 poslato: 24. Mar, 2019. 21:03 »
Kolega ti je dao link stranici da resis problem da ti ne pise sve isto sto tamo pise , sigurno nije hteo da te zaj**ava . Mozes da iscitas za 10 min sve sa linka .

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #101 poslato: 24. Mar, 2019. 21:11 »
E pa izvini na forumu auto neces popraviti.  A kako si sa majstorom ili majstorima vec izucavao tematiku hteo sam da skratim postupak upoznavanja sa problemom. Ne da ti dam tutorijal kako da sam popravis auto. Jer to on line ne ide. A i ne moze sve na parkingu da se popravi.
Forum je mesto gde se iznose misljenja, stavovi, utisci... i nikad ne znas da li neko ke*nja dobronamerno ili ne; i da li zna o cemu pise ili ne zna, pa ne ocekuj instant resenja.Ja sam ipak dobronameran, hteo sam da sam vidis u kom pravcu problem ide.
Rekao si u prvom postu da nemas vremena da odes do majstora. Ogranicio si potragu na Beograd, spisak ovlascenih i specijalizovanih Skoda servisa u BGu znas verovatno bolje od mene. Pa trazi najpre dijagnozu kvara i procenu troska popravke pre eventualnih radova.
A vreme ces svakako morati da odvojis.
Srecno u resavanju problema.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Na mreži hakkler

« Odgovor #102 poslato: 24. Mar, 2019. 22:25 »
ja da imam vremena izucio bi automehanicarski zanat, ETF, medicinu, biologiju i informatiku. pa ne bih nikad nikog pitao jer je potrebno samo malo procitati. pa nisu ljudi po forumima zato sto imaju vremena, nego zato sto nemaju ili ne mogu biti majstori za sve. ako me pitas kako se obraniti od komunalne policije na sudu opisacu ti na 4 strane jer sam dosta dobro izucio tu materiju, a 99% ljudi nece to raditi nego platiti kaznu. pa kad pitaju na forumu ja ne kazem malo samo procitajte zakon o ... i uredbu o ... i pravilnik o .... nego pomazem ukoliko znam. svestan sam i da ljude iritira kad neko postavlja "glupo@ pitanje, ali nema glupih pitanja, ima ...

bez ikakve ljutnje. nemam vremena da trazim majstore po beogradu, pitam zna li nekog dobrog povoljnog da resava na jednom mestu i skidanje i opravku turbine. ili pregled. nemam bas para za ovlastene servise nego trazim nesto povoljnije.

Takvim svojim kontradiktornim, sarkastičnim, upisom sa visoka.. ovdje očekuješ preporuku u rješavanju tvog problema od ljudi koji imaju vremena napretek i jedva čekaju da ti pomognu oko rješavanja istog ?

I več znaš rješenje..tražiš preporuku ,a nisi ni upoznat sa materijom problema?

Sretno..

Edit,
nema puno za pročitat: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16618/P0234/000564

I da..ne treba hvala..ako uspiješ u svojoj realizaciji i rješenju problema.
 To je več sfera osnovne forumske pismenosti i kulture.

@-nebojsa-

Odličan link..i yt

Van mreže Marjanke

« Odgovor #103 poslato: 24. Mar, 2019. 23:54 »
Sta bi coveku?

Van mreže buzald

« Odgovor #104 poslato: 29. Mar, 2019. 00:47 »
Hvala svima na savetima. resio sam problem.