Autor Tema: Problem turbina?  (Pročitano 37331 puta)

0 članova i 41 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fabijanovic

Odg: Problem turbina?
« Odgovor #45 poslato: 25. Jul, 2017. 22:07 »
Moze malo preciznije,koji je tacno kod greske?
  • Vozi: Fabia 6y 1.2 htp ambition 2007 i Superb 2.0tdi 2021

Van mreže dovla

« Odgovor #46 poslato: 27. Jul, 2017. 09:12 »
Problem rijesen, u pitanju je map senzor, a i kablovi od senzora treba promjeniti
  • Vozi: skoda oktavia a5 1.9 tdi 77 kw

Van mreže nebra25

« Odgovor #47 poslato: 08. Feb, 2018. 23:40 »
Pozdrav, da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje, dali auto troši ulje kada je turbina loša? Dali je moguće da turbina pojede recimo pola litre ulja na 4000km?
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 tdi

Van mreže Marko Curcic

« Odgovor #48 poslato: 09. Feb, 2018. 08:58 »
Skroz je moguce da ti potrosi toliko ulja, ali morao bi takodje videti i neki dim na auspuhu kad das gas malko jaci. Beli dim je karakteristican za problem sa turbinom..

Van mreže nidza

« Odgovor #49 poslato: 09. Feb, 2018. 09:28 »
Moguće je, ali 500 grama na 4000km ne zvuči bogznakako dramatično. Iz mnogo razloga može da se smanjuje nivo ulja u motoru.

Daću ti samo jedan primer na TDI motorima koje mi u firmi imamo, koliko režim vožnje utiče na potrošnju ulja. Automobil koji se vozi sporije i po gradu praktično nema potrošnju, dok svi što zuje na AP traže stalno dolivanje. Takvi su bili otkad su kupljeni novi. Ima tu Škoda A5FL, A7, Touran, T5...
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže nebra25

« Odgovor #50 poslato: 09. Feb, 2018. 12:45 »
Auto mi radi problem na nekih 3000 obrtaja, klekne, izgubi snagu skroz, i dok ga ponovo ne upalim nema snage, bio sam kod majstora i izbacuje grešku turbine, nema nikakvog dima niti se išta čudno čuje. Proverio sam ulje i vidim da fali, nije uopšte upalio lampicu od ulja, koliko ulja treba da izgubi da bi upalio lampicu od ulja????
Majstor kaže da mora skinit turbinu pa će tek onda vidit koliki je kvar, kontam da će je morati reparirati...

Van mreže nidza

« Odgovor #51 poslato: 09. Feb, 2018. 13:09 »
To je već drugi problem koji si trebao takođe da spomeneš. Ako ne veruješ svom majstoru, bolje proveri na drugom mestu dijagnozu, takođe kod majstora, nego na forumu. Možemo samo da nagađamo šta je. Potrošnja ulja uopšte ne mora nužno biti povezana sa tim problemom niti greška turbine znači da je turbina uopšte problematična, nego neki drugi deo u sistemu usisa. Može vući falš vazduh, može senzor protoka vazduha da pravi problem i baca motor u limp (safe) mode, ko će ga znati. Majstor mora sve to da proveri i utvrdi kvar, greška je samo orijentir gde početi dijagnostiku.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže nebra25

« Odgovor #52 poslato: 09. Feb, 2018. 14:21 »
U ovog majstora imam poverenje, auto je upalio lampicu ispušnih plinova, i odmah sam ga odvezao kod njega i on je spojio na komp i izbacilo je grešku na turbini....
Misliš da bi izbacio grešku na turbini ako je npr kvar na senzoru protoka vazduha? Ne kontam se stvarno oko auta baš puno, ovo mi je prvi dizel u životu, stalno sam imao benzince, ne bi sad da odem da mi reparira turbinu ili šta već ako to uopšte nije problem do nje.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #53 poslato: 09. Feb, 2018. 14:26 »
izgubi snagu skroz, i dok ga ponovo ne upalim nema snage, bio sam kod majstora i izbacuje grešku turbine, nema nikakvog dima niti se išta čudno čuje.
Liči mi na moj problem http://forum.skodaforum.rs/octavia-2004/limp-safe-mod/
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI Elegance+ 2008

Van mreže nebra25

« Odgovor #54 poslato: 09. Feb, 2018. 14:37 »
Hvala vam na odgovorima, sad više nisam pametan šta da radim, majstor je tako uverljivo rekao da je do turbine i da je mora skidati, najgore mi je da sad popravim tu turbinu i onda da nije do nje :)

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #55 poslato: 09. Feb, 2018. 15:01 »
Ako je majstor rekao da je turbina , ti uradi turbinu , pa posle ako nije ona nemoj da mu platis . Prosto i jednostavna stvar primenjivana vise puta  :B=)
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže nebra25

« Odgovor #56 poslato: 09. Feb, 2018. 17:16 »
Javim vam kad sredim.

Van mreže salepostman

« Odgovor #57 poslato: 01. Mar, 2018. 17:58 »
Kolege moze li pomoc, krenem danas za grad i malo da ugrejem auto, kad nece preko 3000 obrtaja, tj hoce ali jedva. Dodjem u grad ostavim auto u grejanoj garazi jedan sat i krenem kuci onako iznerviran i po gasu kad ono sve ide kako treba. Terao sam do crvenog bar pet puta sve ok. Ima li ko kakvu ideju. Inace vec dva jutra se cuje pistanje kad upalim auto slicno kad ostavis upaljena svetla. Jutros se nakon paljenja cak na sekund upalila lampica grejaca. Pali lepo i nema nikakvih gresaka da izbacuje.
  • Vozi: Skoda oktavia a5,2.otdi 2008 god

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #58 poslato: 01. Mar, 2018. 18:13 »
Ne verujem da je turbina , ume senzor radilice da pravi takav problem , mozda i lose gorivo osetljive su dizne . Mada mislim da nije nista , vidi kako ce se ponasati ovih dana kada bude plus pa javi
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #59 poslato: 01. Mar, 2018. 18:25 »
Pritisak goriva ili  vakkumski ventil turbine (ako je vakuumski na 2.0TDI. Na to mi "mirise".
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.