Autor Tema: problem sa upravljacem, felicia 1.3 2001  (Pročitano 2299 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejan erdoglijaZapočeo temu

problem sa upravljacem, felicia 1.3 2001
« poslato: 08. Sep, 2013. 10:50 »
pre nekoliko dana sam posao na put sa felicijom 1.3 2001god. posle predjenih 50km na pravcu pri brzini od oko 70 km poceo je da se trese upravljac kao da je guma probusena. Odmah sam se zaustavio pregledao gume one dobre ,prodrmao tockove i nista nisam primetio neobicno.Nastavim voznju dalje auto se ponasa normalno.Posle 30km ista stvar pocne da se trese prvo slabije pa sve jace .Opet stanem pregledam deyaljnije cak podignem dizalicom i nista ne primecujem.Vratim se tih 80 km probam brze ,sporije nista se ne javlja . :(

Van mreže dulefontana

Odg: problem sa upravljacem, felicia 1.3 2001
« Odgovor #1 poslato: 08. Sep, 2013. 11:19 »
Solja amortizera. Digni prednji deo i uhvati tocak i probaj da ga pomeras gore dole, ali moj ti je savet da sve menjas u paru. Auto nemoj da vozis osim do majstora i izbegavaj rupe da ti ne bi prosao amortizer i udario u haubu

Sent from my HTC Desire X

Van mreže dejan erdoglijaZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 08. Sep, 2013. 11:43 »
hvala,gde da kupim?Mislim gde su najpovoljnije cene?

Van mreže paun

« Odgovor #3 poslato: 08. Sep, 2013. 12:07 »
Ja sve sto sam kupovao za felu bilo je najpovoljnije u Favorit prometu na Vidikovcu.

Samo pre kupovine skokni do majstora da vidi da li treba jos nesto. Ako je solja u pitanju trebao si to i ranije da osetis kada prelazis preko lezecih policajaca,kada penjes na ivicnjak, cuje se kao da neka guma zvace. Svakako su solje mala investicija.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 08. Sep, 2013. 12:16 »
Kod mene je isti fazon bio, kako predjem 80kmh tako pocne da trese, ja stanem sve stegnuto, odem do drugara i kaze solja, kada smo skinuli sve otisli i silen blokovi i kugle

Van mreže paun

« Odgovor #5 poslato: 08. Sep, 2013. 12:37 »
Da,da i ja sam to sve menjao u kompletu. Zato kazem prvo do majstora da proveri pa tek onda u nabavku delova. Svakako delovi ne bi trebalo da izadju mnogo.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 08. Sep, 2013. 12:41 »
Mene su izasli oko 3000 delovi, a majstor mi je uzeo 4000, zato znam da je sve skinuo i sledeci put sam radim

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #7 poslato: 09. Sep, 2013. 10:21 »
Dobar dan,
st ose tie problema koji imate moguce je da pored letve volana i neispravan homokineticki zglob pokaze slicne simptome.
letva volana, sem objektivnog osecaja "lufta" u volanu daje i osecaj kao da kolima vozite po neravnom putu...
ponasanje da se vozilo ponasa tako kako vi opisujete ne bih mogao da pripisem sa sigurnoscu letvi volana.
iako je ovo forum gde mi delimo iskustva i zelimo da svima olaksamo probleme sa kojima se susrecemo, moj savet Vam je da vozilo odvezete do prvog tehničkog pregleda i zamolite ih da oni ispitaju isravnost trapa i upravljackog mehanizma, kao i STANJE POLUOSOVINA, jer po ovome sto vi pisete moguce je da je problem mozda u krstovima, tuljcima, poluosovina koje ulaze u menjac.
odlazak na konsultacije na tehnicki pregled smanjuje potencijalne nepotrebne troskove i lutanje tamo amo, a sto se tice ideje da se samostalno popravlja letva volana, jos na vozilu koje je 2001 godine nije bas preporucljiva, pogotovu sto te letve volana za razliku od skode favorit nemaju bas uslove za kompletnu reparaciju i onda moze da se desi da akcijom kojom krenete da se bavite dodjete u situaciju da se okrenete i kazete dzaba smo krecili ...
sve najbolje
pozdrav
dusko skoda zemun
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...