Autor Tema: Akumulator se brzo prazni  (Pročitano 1452 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pp1.4Započeo temu

Akumulator se brzo prazni
« poslato: 26. Jul, 2017. 19:34 »
Pre par dana upalila mi se lampica akumulatora nedugo nakon čega mi se auto ugasio. Napunio sam akumulator preko noći i ceo sutrašnji dan auto je dobro palio. Dva dana kasnije neće ni da zavergla. U čemu je problem?

Van mreže ugi85

Odg: Akumulator se brzo prazni
« Odgovor #1 poslato: 26. Jul, 2017. 19:46 »
Na forumu postoji gomila tema vezanih za probleme sa akumulatorima. Nisi naveo koliko je akumulator star i da li je u pitanju dizelas ili benzinac jer ovi parametri imaju veliku ulogu.
Pod pretpostavkom da je punjenje alternatora dobro (od 14.2V do 14.7V) i da nema curecih struja kad se auto ugasi ostaje da je akumulator ili u dubokoj sulfatizaciji ili da je nacisto korodirao. Ukoliko je korodirao moraces da kupis drugi, a ukoliko ga je uhvatila sulfatizacija dobar majstor bi mogao da mu izvuce jos neki mesec zivota.
S obzirom da visoke temperature (zabelezene prethodnih dana) izuzetno pogoduju ubrzanju sulfatizacije nadam se da je ovo slucaj kod tebe.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #2 poslato: 26. Jul, 2017. 19:48 »
Hvala na odgovoru. Dizelaš je i akumulator je Bosch Silver od 74Ah star je nekih 4 godine.

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 26. Jul, 2017. 20:01 »
Utoliko gore sto je dizel jer akumulatori dizalsa znatno brze propadaju zbog korozije ploca. Kod tebe se javila povrsinska napunjenost tj. stanje kad napon na kelmama odgovara naponu punog akumulatora, a akumulator je daleko od napunjenog. Odnesi akumulator u specijalizovan servis na ispitivanje i punjenje jer si uradio otprilike sve sto si mogao. Tamo ce ti ispitati punjenje alternatora i curece struju.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #4 poslato: 26. Jul, 2017. 20:02 »
Tako ću uraditi. Hvala još jednom. bravo2

« Odgovor #5 poslato: 31. Jul, 2017. 21:45 »
Samo da javim da je akumulator uspesno napunjen i radi bez problema. Hvala jos jednom.