Autor Tema: Branik RS, sport edition, GT..  (Pročitano 1253 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže FilipZapočeo temu

Branik RS, sport edition, GT..
« poslato: 06. Jul, 2017. 22:43 »
imao sam O1, sada imam O2 i ne znam koji su to modeli sa RS branikom, a da nisu RS? wac1

jedino postoji O2 pre FL Sport Edition koji ima modifikovane branike, zapravo dodatke na postojeće, standardne, ali to nije RS branik:

EDIT: Nastavak diskusije iz druge teme
« Poslednja izmena: 27. Jul, 2017. 11:03 Karlheinz »
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže -nebojsa-

Odg: Branik RS, sport edition, GT..
« Odgovor #1 poslato: 07. Jul, 2017. 23:02 »
Filipe, Filipe...  :)
Primer 1:
Octavia II karavan sport edition ima zadnji branik od RSa a prednji kao ta sa tvoje slike:

Primer 2:
Skoda Fabia II, pred kraj proizvodnje, u zvanicnom konfiguratoru bila je opcija da na obicnu Fabiju hec i kombi dodas RS branik, naravno bez oznaka:

Primer 3:
Fabija I kombi, neka usputna Sport verzija imala je na obicnoj Fabiji prednji RS branik.
Cak mislim i da je Fabia I Sport sa 2.0b imala prednji sport i zadnji RS branik.
Ostajem duzan sliku dok je pronadjem.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #2 poslato: 08. Jul, 2017. 12:02 »
Nebojsa, Nebojsa...  :)

Octavia 2 Sport Edition nema zadnji branik od RS-a nego panel (dodatak, zapravo spojler) koji ide na ili preko standardnog branika - isto kao i napred. Nisu isti pozadi, samo slični. Dakle nijedna "obična" (ne RS) Octavia 2 ipak nema RS branik(e). Ni prednji, ni zadnji. :P Evo slike gde se vide kataloški brojevi dodatnih spojlera:

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #3 poslato: 08. Jul, 2017. 21:32 »
Izvini Harise sto ti kvarimo temu.

Filipe,

ne vidim potrebu da sam sebi uskaces u usta ali kako volis sto bih ti ja branio.
Na slici koju si sam postavio vidi se da karavan ima zadnji RS branik, kao sto sam ja i napisao.
Koji ti deo od "RS rear bumper for Octavia Combi Tour" nije jasan? Mog'o si i to da podvuces crvenom kad si vec bio pri Paint-u.

Ja nisam napisao da hec ima zadnji branik od RSa.'ajd jos jednom procitaj, mozda nisi dobro video.
Ili da se (samo)citiram:
Primer 1:"Octavia II karavan sport edition ima zadnji branik od RSa a prednji kao ta sa tvoje slike:"

Kad vec cepidlacimo.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2017. 12:25 »
karavan na slici ima takav zadnji branik kao ilustraciju dela jer je katalog iz accessories-a

uostalom evo zadnjeg bumper spoilera na e-shopu samo za limo, samo kao deo:

http://eshop.skoda-auto.com/cz/en/b2c/rear-bumper-spoiler-for-octavia-ii

ne piše da je za RS verziju, nego univerzalni, a godišta 2004-2008.

nego, kad smo već kod sitničarenja: ja ne vidim razliku ako se na običnu (ne RS) Oktaviju nakači prednji RS branik sa ili bez znaka jer ni jedno ni drugo ne ide na nju, a odsustvo tog malog bedža nikakvu razliku neće napraviti

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #6 poslato: 09. Jul, 2017. 19:06 »
Nije ilustracija nego ceo branik, lepo pise RS zadnji branik za Tour Octaviju. Dakle ceo branik od RSa.
Kat.broj ne znaci nista, imam ja slican primer obelezen sa FDC****** na kesi , a unutra deo sa 1Z1******; prvi iz kataloga dodatne opreme, a drugi na samom delu, iz Etke.
Taj sa tvog linka je naravno za hecbek, za karavan ga i nema, isao je zadnji RS branik...
Takodje, taj Sport paket nije samo dodatna oprema, u Engleskoj, Svajcarskoj,Nemackoj, verovatno i jos negde imaju taj Sport Edition kao paket opreme.
https://www.mobile.de/modellverzeichnis/skoda/octavia-sport-edition.html

Odsustvo bedza pravi svu razliku, imas slike sa zvanicnog konfiguratora, obicna Fabija sa RS branikom, bez ijedne "RS" oznake.

(brisite, prebacujte, zasluzili smo. Harise izvini...)