Autor Tema: Dobila reumu - ručica menjača  (Pročitano 1457 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Dobila reumu - ručica menjača
« poslato: 27. Jul, 2017. 18:12 »
Drška ručice menjaca dobila reumu. Kada gurnem ručicu ka napred ili ka nazad, oseti se KLIK. Izuzetno irtira. Svaka promena brzine  hearcut

Sknuo sam onaj skaj-koža deo i utvrdio da poluga koja ulazi dole u zglob nema taj klik, vec sama rucica-kugla koja u ruci.

Pomoc?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ugi85

Odg: Dobila reumu - ručica menjača
« Odgovor #1 poslato: 27. Jul, 2017. 19:02 »
Stvorio se luft u rukohvatu. Jedino da zatvoris luft sa necim ili da zamenis rucicu.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže batke

« Odgovor #2 poslato: 27. Jul, 2017. 21:23 »
To se dešava na 90% O2. Na mojoj prethodnoj FL se pojavilo na oko 45kkm, a na službenom Scout-u na nekih 60kkm. Čuje se puc u ručici menjača pri promeni brzine. Bezazleno, ali nervira.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #3 poslato: 27. Jul, 2017. 22:26 »
Znaci, da menjam glavić.

Problem je naći OEM a ne kopiju, sada u 2017.

Van mreže batke

« Odgovor #4 poslato: 28. Jul, 2017. 08:59 »
Probaj da ga podmažeš  =))
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 28. Jul, 2017. 09:21 »
Jesi razmisljao da pritegnes ili zamenis selnu koja drzi "glavic"?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #6 poslato: 28. Jul, 2017. 09:25 »
Izaberi neki lep glavić  :B=)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže Filip

« Odgovor #7 poslato: 28. Jul, 2017. 09:57 »
i dobro ga stegni =)) :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #8 poslato: 28. Jul, 2017. 09:57 »
Jesi razmisljao da pritegnes ili zamenis selnu koja drzi "glavic"?

Selna je za jednokratnu upotrebu i nema mogucnost dodatnog zatezanja. Jedino da je skinem (unistim) i stavim one sto se stezu srafcigerom. Mislim da tu nie problem, jer dosta YT snimaka sa zamenom drske, pominju da je selna nepotrebna.

Gledajuci YT sinoc, zakljkucio sam da postoje najverovatnije dva dela plasticne drske, jedan koji se steze na centralnu polugu (to je taj sa selnom) i drugi, koji se navlaci na ovaj prvi. Mislim da je luft izmedju ta dva.

100% je sigurno, da kada se uhvatim za samu sipku ispod plasticne rucice, da tu nema nikakvog "klik" osecaja.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #9 poslato: 28. Jul, 2017. 11:46 »
Probaj da skineš (isečeš, jer drukčije ne može) fabričku i pritegneš jako običnom šelnom šrafcigerom, tako kod mene stoji već 5+ godina, ništa ne mrda, (razlog stavljanja obične šelne kod mene nije bio klik već nešto drugo).
Ako to ne pomogne i bude ono što ti misliš da je, onda moraš da iskidaš i plastičnu šelnu, skineš kožnu oblogu i onda ustanoviš mogu li se razdvojiti ta dva plastična dela za koja pretpostavljaš da postoje i da je među njima "klik". Ako i mogu, pitanje je da li se to može popraviti. Ako ne može,

onda sve te delove pošalješ u neku reumatsku banju na 14 dana ili kupiš novu ručicu što je jeftinije. :-)
  • Vozi: Yeti