Autor Tema: Novi metod merenja brzine na auto-putu  (Pročitano 34072 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: Novi metod merenja brzine na auto-putu
« Odgovor #225 poslato: 23. Maj, 2018. 12:00 »
I ja se sa svim tim slazem u potpunosti.
Medjutim ne mislim da je pametno uvoditi takva ogranicenja (107ks) jer dolazi do problema koji glasi-sta ako se ima jedan auto u kuci,koji je pritom jaci od te norme? 107 ks je daleko od neke snage,ogroman broj porodicnih vozila starih i 20 godina ima vise od toga,tako da dolazimo u situaciju sa mladi vozaci nece mozi da voze do 21-a ako nema praksu 4 godine nakon sto je izvadio dozvolu da li je on vozac i priblizno kao neko ko je te 4 godine vozio? Pa gori je i od onog koji je tek izasao iz auto skole jer je pozaboravljao brda stvari.
Pritom je tacno i to da ce neko sa 50ks da pravi gluposti,kao sto neko ni za 500 nece.
Sto se tice "daj gas" pristupa-i toga sam svestan,zato sam i birao ta kola koja jesam,ali se i maksimalno trudim da shvati gde je granica,gde moze,gde ne. Ako neko nema svest o mogucim posledicama onda nema diskusije,to je dijabola.
Ovo jeste off-pomesao sam da je tema vezana za sve ove izmene koje uvode,ajde ako takva tema postoji ako moze ovo da se prebaci.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #226 poslato: 23. Maj, 2018. 12:45 »
Sto se tice dece vozaca vecina roditelja gresi sto ne uci decu da vozi pre autoskole . Da se ne hvalim bzvz naucio sam da vozim sa 7 godina i prvi put na stazi vozio sa 14 , jednostavno cale me je spremao za tih famoznih 18 god i kola . Dobio sam c klasu karavan 98 godiste 1.8 msm oko 130ks , akcenat je bio da se izvezbam sa velikim autom i zadnjom vucom . Za 2 god jednu ogrebotinu nisam napravio a kamoli neko cukanje . Poenta je da se dete maksimalno opusti sa kolima , ovako nauci u auto skoli sedne za volan ne izvezban prvi out kad se opusti i da gas iskustva nema i napravi neki haos , nazalost znam bar 10 slucajeva .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže nebojsar

« Odgovor #227 poslato: 23. Maj, 2018. 12:46 »
Nazalost sta god u zakonu upisali sve je dzabe jer nema ko da sprovodi.  Sto se pocetnika tice gledam po sebi iz tog perioda pa i mladjima to kazem a to je da su najopasniji po sebe i po okolinu nakon godinu do dve voznje, kada se opuste i kada vide da saobracaj nije bauk. Tada se obicno naprave prva i ozbiljna sranja sto statistika u Srbiji i potvrdjuje. Moze covek da kupi i hamera od 2 tone to nije garancija da ce neko da prezivi bahatost i anarhiju koja vlada na srpskim putevima.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže nebojsar

« Odgovor #228 poslato: 23. Maj, 2018. 12:51 »
Sto se tice dece vozaca vecina roditelja gresi sto ne uci decu da vozi pre autoskole .

Bas naprotiv. To je upravo najveca greska. Takvo dete dodje u autoskolu "pametno" pa posle uci instruktore. Imas pune novine tih sto su se okurazili pa sa 14, 15 , 16 poginuli, nisu ni stigli do auto skole. O negativnom transferu znanja da ne pricam ( ono sto te nisu inicijalno naucili kako treba). To se posle najteze ispravlja.

Van mreže Maksimus

« Odgovor #229 poslato: 23. Maj, 2018. 13:34 »
I ja sam mog naucio da vozi u osnovnoj skoli,ali nikako se ne bih slozio da je fora da se opusti sa autom,sta vise bas suprotno. Da nauci da postuje brzinu,auto,da zna gde je granica,koliko treba autu da stane,koliko se lako izleti itd. Sama obuka je smesna,mada mi je neverovatno kad neko i to sredjuje detetu preko veze,pa ja ziv ne bih bio da ga pustim bez casova i ispita na put.
Ono na navaku uopste nije lose,svako sa probnom ima pravo da ode i odradi besplatan trening.

« Odgovor #230 poslato: 23. Maj, 2018. 13:53 »
Ne znam evo ja sam ziv primer za ono sto sam napisao gore , verovatno sam u manjini onda .

Opet smatram da je obuka nikakva i da je bolje da se dete nauci od nekog ko zna da vozi . Licno ja sam u auto skoli vozio 3 casa , imao sam psp te sam trebao da vozim 20 umesto 40 . Posle 1 casa instruktor mi kaze decak ja tebe nemam sta da naucim ovde , vozili 3 casa kod bogoslovije trasu koja mi je za polaganje i to je to .

Van mreže Maksimus

« Odgovor #231 poslato: 23. Maj, 2018. 14:08 »
Relativno je sta kome znaci "opustiti se",ako pod tim podrazumevas rutinu,da ne staje u traci kad hoce da se prestroji,da normalno upravlja a ne da se streca i cima (sve ovo redovna pojava kod vozila sa P oznakom)  onda se slazem. Ali mislim da pocetnicima treba staviti do znanja da ipak nemaju pojma sa voznjom iako misle da sve znaju najbolje,i da se u tom smislu ne opustaju.

« Odgovor #232 poslato: 23. Maj, 2018. 15:08 »
Upravo na to mislim . Jednostavno da mu kontrola automobila ne predstavlja problem i da mu voznja ne predstavlja nikakav napor . Naravno da ne mislim na jurcanje . A upravo ta hladna glava i opustena za volanom moze da ga izvuce iz rizicnih situacija .

Van mreže nebojsar

« Odgovor #233 poslato: 23. Maj, 2018. 18:12 »
Vecina novih vozaca posle polaganja postuje propise, vozi skolski jer ima neki strah. Da li od brzine, saobracaja, samoce u kolima svejedno. Nakon godinu dve kad to popusti svaki vozac pa i novopeceni se prilagodi situaciji, pa nagazi malo vise jer se jurca po gradu, popije pa sedne za volan, prodje kroz crveno, pokazuje se i dokazuje se. E to sam mislio pod opustanje. Fazu kada je voznja savladana a strah, onaj zdravi biva prigusen velikim samopouzdanjem. Ja sam najvise da se sa nekim ko je u toj fazi sedne i objasni ono sto se u auto skoli nije moglo tipa kako se vozi na auto putu, o cemu povesti racuna pri vecoj brzini, preticanje na magistrali, voznja nocu po losim uslovima itd...

Van mreže Maksimus

« Odgovor #234 poslato: 23. Maj, 2018. 23:59 »
Bas tako.

Van mreže ugi85Započeo temu

« Odgovor #235 poslato: 25. Maj, 2018. 11:40 »
Istrazivaci iz Instituta Mihajlo Pupin, koji rade na razvoju i odrzavanju sistema za naplatu putarine, mi rekose da je vremenska sinhronizacija izmedju naplatnih stanica izvedena putem interneta. Na moje pitanje sta se radi u slucaju kada nema interneta usledio je odgovor da naplatne rampe uzimaju vreme od host-a sa naplatne stanice.
Pored toga, receno mi je da se prosecna brzina na racunu ispisuje iskljucivo kad je ista prekoracena i da policija trenutno tolerise srednje brzine malo iznad 120km/h.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #236 poslato: 25. Maj, 2018. 12:39 »
Šta znači malo? 0.5 do 1km/h ili 5 do 10km/h ?

Van mreže vojkan85

« Odgovor #237 poslato: 25. Maj, 2018. 12:40 »
Znajući koliko su gladni para, verovatno do max 125.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže ugi85Započeo temu

« Odgovor #238 poslato: 25. Maj, 2018. 16:43 »
Osoba koja mi je rekla za toleranciju nije znala odgovor na to pitanje jer ne radi u tom sektoru, a tu informaciju sam saznao tek nakon razgovora sa inzenjerima koji imaju komunikaciju policijom. Medjutim, jedan kolega ih jeste to pitao pa kad se vidim sa njim mocicu da dam definitivan odgovor.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže vojkan85

« Odgovor #239 poslato: 25. Maj, 2018. 17:52 »
Definitivno usvojeno i potvrdjeno 130 km na sat ali ne pise kada stupa na snagu.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4