Autor Tema: Novi metod merenja brzine na auto-putu  (Pročitano 34125 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zare

Odg: Novi metod merenja brzine na auto-putu
« Odgovor #135 poslato: 08. Sep, 2017. 21:21 »
Ali to kasnjenje na GPS-u je svuda isto, na svakoj naplatnoj rampi ce kasniti isto u odnosu na atomski casovnik. Bitno je da na svim rampama vreme bude isto a da li se u milisekundu slaze sa atomskim casovnikom ili kasni 3 sekunde, nije bitno za merenje proseka.

Van mreže ugi85Započeo temu

« Odgovor #136 poslato: 08. Sep, 2017. 21:37 »
Nije nuzno da je kasnjenje isto, zapravo najcesce i nije.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži klisko

« Odgovor #137 poslato: 08. Sep, 2017. 23:47 »
Au bre, raspisali ste se o vremenu, a to je najmanji problem da se reši. Postoji protokol koji se zove NTP i usklađuje vreme sa daleko većom preciznošću od one potrebne za merenje prosečne brzine. Dovoljna je internet konekcija. Za one koji hoće (ili moraju) da budu nezavisni od interneta postoje ili GPS moduli ili namenski pravljeni serveri koji u sebi imaju i ultra precizne časovnike koji se koriste ako je GPS signal loš (prekid kabla, oštećena antena...). Dva takva servera i rešen problem vremena, a isplatiće servere za dan.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #138 poslato: 09. Sep, 2017. 08:53 »
Skrenula malo diskusija :) Vec sam napisao da realizacija nije nesto komplikovana i moze se zivesti tako da odstupanja ne budu veca od par sekundi. Nece ovo poboljsati bezbednost jer ce neoprezni i umorni idalje praviti greske ali ce se zato osigurati punjenje budzeta i stranci ce poceti da nas zaobilaze. Ostaje da vidimo hoce li EU reagovati na ovo.
Prosecna brzina je manja od maksimalne trenutne pa je bolje da su na par mesta postavili stacionarne radare i hvatali prave bahate vozace, a ne ove sto voze par kilometara iznad prekoracenja. Kazna za trenutnu brzinu od 180+ je mnogo veca od prosecne 130 na koju se moze svesti voznja i sa radarima nema zakonskih peripetija.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Peja

« Odgovor #139 poslato: 09. Sep, 2017. 10:30 »
Po mom mišljenju, 99.9% je vreme sinhronizovano kroz njihovu sopstvenu informaticku infrastrukturu (najverovatnije) ili koriste internet vreme 0.1% (toliki diletanti valjda nisu). Verujem da je merenje tacno, a koliko je oborivo na sudu, to vec ne znam.

Što se tice povecanja bezbednosti saobraćaja u smislu prekoračenja brzine, bahaćenje nas gastarbajtera se lako rešava. Duž auto puta se stavljaju lažni radari, tj. radarske kutije koje u sebi nemaju aparat za merenje brzine, tj. većina nema a po neka ima. Radarske kutije su jasno vidljive duž auto puta. Radarski uređaji se vremenom premeštaju iz aktivnih u prazne radarske kutije. Prazna radarska kutija ne košta koliko ona sa aktivnim radarom, pa se mogu posejati u velikom broju. Dalje, ima bas mnogo mesta na auto putu gde radarskih kutija NEMA, ali ima zvaničnih znakova koji upozoravaju na radarsku kontrolu, a po negde je i bude.
Naravno, ovo je sve u sluzbi/interesu povećanja bezbednosti, a ne punjenju budzeta kao pimarnog razloga.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži zare

« Odgovor #140 poslato: 09. Sep, 2017. 10:50 »
Meni nikako nije jasna ta prica o punjenju budzeta.
Da li me neko kaznjava zato sto nisam kriv? Ne kaznjava me.
Da li me kaznjava zato sto sam kriv? Kaznjava me.

I sta je tu problem?? Ko me tera da krsim zakon? Ili Srbi kao nebeski narod ne treba da postuju zakon kao svi ostali narodi nize klase?

Van mreže Peja

« Odgovor #141 poslato: 09. Sep, 2017. 10:58 »
Nista nije lose u punjenju buzdeta, samo dok nije u prvom planu naspram povecnja bezbednosti.

Da im je stalo do povecanja bezbednosti, mogli su postaviti table sa obavestenjem duz auto puta o radarskoj kontroli. Eto, to ne kosta skoro nista, jer postoje u bankinama i pored puta pozicije gde je predvidjeno postavljanje privremene signalizacije.

Ali neeeeeeee, treba ULOZITI novac za te znakove, a ovo ne kosta nista i pri tome je skroz neefikasno za BEZBEDNOST, jer te je kaznio a ti si pocinio PREKRSAJ.

Deluj PREVENTIVNO a ne REPRESIVNO.

Merenjem srednje brzine su povecali punjenje budzeta, a bezbednost nisu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #142 poslato: 09. Sep, 2017. 11:18 »
Delim tvoje misljenje u pogledu toga da ko ne bude prilagodio voznju mora platiti kaznu. Zakon je zakon pa kakav da je mora se postovati. Licno ne poznajem ni jednog vozaca koji nije prekoracio brzinu makar za neki km/h. Zapravo, u veoma malom broju zemalja se veliki procenat vozaca pridrzava ogranicenja na auto-putu.
Represivne mere imaju smisla samo ako je stanje alarmantno. Zapravo jeste alarmantno kad se pogleda rupa u nasem budzetu i na sta se baca novac pa je opravdanost ovih i buducih kaznjavanja i nameta sasvim jasna.
Mislim da je troje-cetvoro ljudi poginulo na jednom pesackom prelazu pre nego sto se neki genijalac setio tu da postavi pesacki semafor kako cifra ne bi postala dvocifrena i to posle velikog pritiska javnosti i medija. Ko sto kaze Peja, semafor kosta, a ljudski zivot ne. Osim toga, semafor ne zaradjuje novac vec trosi struju ali zato se mogu osecati bezbedno znajuci da polupospani stranac sada vozi po ogranicenju.
« Poslednja izmena: 09. Sep, 2017. 11:24 ugi85 »

Van mreže pavaobg

« Odgovor #143 poslato: 09. Sep, 2017. 13:03 »
Sistem je smišljen samo jer su videli da mogu bez ulaganja da uzmu pare, kao što će sada da dupliraju cifre za prekršajne naloge.
Isto je bilo sa dizanjem kazne za vožnju zaustavnom trakom - prekršaj koji se dešava samo u Beogradu i to nakon rekonstrukcije Gazele kada je postalo uobičajno da se vozi zaustavnom u koje su nas usmeravali.

Ovo sa prosečnom brzinom između rampi je sistem koji je toliko nerazrađen i ima toliko rupa i mana da to postaje i laicima jasno.

Turbo je ukazao da se za početak postavlja pitanje vremena i mesta izvršenja prekršaja, gde je meni bitnije mesto jer se na osnovu mesta izvršenja utvrđuje i mesna nadležnost tj koji sud je nadležan.

Cela ideja se zasniva na psihologiji - ogromna većina će da plati prekršajni nalog i da bude srećna što im je polovina kazne oproštena. Ta ogromna većina nema znanja niti volje da isteruje pravdu, naročito kada objektivno jesu krivi.

Daleko je manje nas koji ćemo ići da obaramo
  • Vozi: fiat

Van mreže Filip

« Odgovor #144 poslato: 09. Sep, 2017. 23:55 »
ja danas brzo prošao deonicom Niš - Požarevac i ne mere
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži AcoSk

« Odgovor #145 poslato: 10. Sep, 2017. 01:44 »
Ja mislim da samo mere Simanovci Sid

« Odgovor #146 poslato: 10. Sep, 2017. 07:38 »
U novinama je pisalo da trenutno mere samo na deonici Sid-Simanovci. Za 2,5 sata kaznili 24 vozaca od kojih su 21 stranaci.

Van mreže Nikola 93

« Odgovor #147 poslato: 10. Sep, 2017. 12:30 »
Prosao u petak tuda SM-Simanovci i nisam dobio podatak na papiru o prosecnoj brzini..
Vozio sam u okviru propisa...
  • Vozi: Skoda Rapid 1.4 TDI Spaceback 90 ks

Na mreži AcoSk

« Odgovor #148 poslato: 10. Sep, 2017. 12:34 »

Vozio sam u okviru propisa...

Zato nisi ni dobio

Na mreži URKE 80

« Odgovor #149 poslato: 10. Sep, 2017. 13:45 »
Više se ne štampa prosečna brzina prilikom naplate putarine. Ko prekrdaši stiže na kućnu adresu.

Послато са Lenovo A2020a40  

• Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY