Autor Tema: Novi metod merenja brzine na auto-putu  (Pročitano 31605 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Novi metod merenja brzine na auto-putu
« Odgovor #165 poslato: 12. Maj, 2018. 10:17 »
Lepo su rekli da ce biti 130 km/h tamo gde je to moguce, a ne na celom auto putu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže vojkan85

« Odgovor #166 poslato: 12. Maj, 2018. 10:19 »
Jesu rekli ali bolje da onda ništa nisu menjali i ostavili 120 na sat svuda dok sve lepo ne srede nego da ovako mažu oči. Tamo gde može je širok pojam. Idem 5 km autoputa 130 i posle moram na 120 da spustim recimo. Logika? Nema je.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #167 poslato: 12. Maj, 2018. 21:23 »
Po meni treba podići maksimalnu brzinu, a svako može da vozi manje ako je put lošiji. Recimo S klasa taj užas od Batrovaca neće osetiti, a na alfi će trap ispasti. :) I neka održavaju puteve. Neće morati da smanjuju ograničenja.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #168 poslato: 12. Maj, 2018. 21:39 »
Osetiće i S klasa. Nećeš osetiti ti u njoj.
:)
A ako pređeš 30 puta tu deonicu odeš kod trapadžije i on te izuje sa troškovima.

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

• Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže klisko

« Odgovor #169 poslato: 13. Maj, 2018. 10:53 »
Mislim da se preteruje. Ima nekoliko već pomenutih deonica koje plaču za sređivanjem, gde ni 120 nije bezbedno. Ali veći deo je sasvim OK za 130. Nedavno sam bio u Nemačkoj gde prođete znak za prestanak ograničenja, a 100 metara kasnije stoji znak za oštećen kolovoz (strassenschaden ili tako nešto) ali nigde ograničenja. Upozoren si na oštećenja, a ti sam proceni koliko brzo je bezbedno. Pri tome su ta oštećenja negde jedva primetna, a negde zaista zahtevaju da se brzina smanji.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže vojkan85

« Odgovor #170 poslato: 13. Maj, 2018. 11:00 »
Pa jeste ali Nemci će to da srede u što kraćem roku a naši će da nametnu još ko zna kakve gluposti kako bi uzeli novac da srede to. Isto kao Koridor. Proglašen za najzahtevnije tle u Evropi, a probijaju ljudi Alpe i tunele po stenčugama pa se ništa nije desilo a ima vremena. Kinezi most preko mora sagradili, valjda je dugačak 55 km tako nešto. Lepo je što hoće da isprate Evropu i podržaće svako od nas to ali svi napreduju u odnosu na nas. Makedonija uradila autoput i celu deonicu a mi brale krp po krp.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže dzon

« Odgovor #171 poslato: 21. Maj, 2018. 14:11 »
Danas sam čuo od kolege za jednu potencijalnu rupu u zakonu oko prosečne brzine... Ukoliko je više vozača u vozilu i svi izjave da su se menjali u vožnji, pri čemu niko ne prizna krivicu, sud ne može da izrekne kaznu nepoznatom izvršiocu, kao ni vlasniku vozila. E sad, koliko je ovo realno/moguće/tačno, ne znam...
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Na mreži AcoSk

« Odgovor #172 poslato: 21. Maj, 2018. 14:19 »
Sve je moguce, ali po zakonu vlasnik je duzan da sudu dostavi izjavu ko je upravljao vozilom, u suprotnom kazna ide vlasniku vozila.

Van mreže dzon

« Odgovor #173 poslato: 21. Maj, 2018. 14:28 »
Pa da, i onda ako je vlasnik u vozilu sa još tri vozača i izjavi da su svi (njih četvoro) vozili, šta onda?  :)

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #174 poslato: 21. Maj, 2018. 14:29 »
Sve je moguce, ali po zakonu vlasnik je duzan da sudu dostavi izjavu ko je upravljao vozilom, u suprotnom kazna ide vlasniku vozila.

Upravo to.

Danas sam čuo od kolege za jednu potencijalnu rupu u zakonu oko prosečne brzine... Ukoliko je više vozača u vozilu i svi izjave da su se menjali u vožnji, pri čemu niko ne prizna krivicu, sud ne može da izrekne kaznu nepoznatom izvršiocu, kao ni vlasniku vozila. E sad, koliko je ovo realno/moguće/tačno, ne znam...

Ali uvek postoji mogućnost za prigovor mesne nadležnosti...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže ugi85Započeo temu

« Odgovor #175 poslato: 21. Maj, 2018. 15:01 »
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže dzon

« Odgovor #176 poslato: 21. Maj, 2018. 15:54 »
 :) moguće, uglavnom izbegavam domaće medije, pogotovo navedeni...

Na mreži bigor

« Odgovor #177 poslato: 21. Maj, 2018. 18:06 »
Haha, vi ljudi kao da nikad niste bili na sudu, pa ne dokazuje sudija dal ste krivi vec osrafi po tarifi, a ti bato podijeli sa kolegama kaznu. To je slucajnost ako ga namolis da je smanji ali kada se pravis pametan ide kazna u fulu

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Maksimus

« Odgovor #178 poslato: 21. Maj, 2018. 18:53 »
I meni je prosto neverovatno da misle da neko nije promislio kako ce da kaznjava i da ce "argument" koji ce i ispodprosecno inteligentnom coveku pasti na pamet za 3 minuta obarati kazne za sistem koji najavljuji mesecima.
Isto kao i za kameru-tvoj auto,ako nisi ti reci ko jeste,ako vas je vise dogovorite se ili ide vlasniku-cao zdravo.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #179 poslato: 21. Maj, 2018. 20:05 »
Stvarno veruješ da je sve dobro promišljeno, analiziramo i definisano?

Da im je primena propisa i njihova preciznost i 'neorobojnost' bila važnija od toga da se potroše pare i kraducne tu i tamo?

Po mom dosadašnjem iskustvu....

Sama činjenica da su odabrali ovakav sistem dosta govori o tome koliko su detaljno mislili.

Puna Evropa raznih sistema za kontrolu brzine na autoputevima a kod nas ovaj sistem. Come on people!
:(

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

• Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4