Autor Tema: Vožnja novih automobila  (Pročitano 2798 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Vožnja novih automobila
« poslato: 04. Avg, 2017. 18:04 »
Početkom jula sam se definitivno preselio u Sloveniju, od 24. počeo da radim. Znam jezik slabo, konverzacija samo. Našao sam posao van struke dok ne naučim slovenački tečno. Vožnja novih automobila u Luci Koper. Radimo premeštanje vozila po placevima, utovar/istovar sa lađe. Relacije su od 1 do 3,5km po luci. To je pravi mali grad za sebe, sve uhodano. Prevezemo auto, kombi nas čeka i vrati na druga kola i tako u krug. Naravno, mora da se prođe obuka jer postoje pravila za svakog proizvođača automobila i mora da se prođe šraktični deo umeća uparkiravanja na skučenom prostoru, manevrisanje, vožnja po crti. Ograničenje brzine je 40, ali to niko ne poštuje. :hahahi: Doduše, da neko poštuje može da završi ovako:

Nisam hteo da radim bilo šta, već ono što volim, a automobili su mi hobi. Čak zaradim više nego u firmi gde sam kod nas radio 7 godina. Jedino sam za početak prihvatio da radim bez putnih troškova koji su obavezni, (odradim ih kroz sate), dok ne vidim kasnije sa drugim posrednikom za bolje uslove. Jer sada kada sam unutra mogu da biram posrednika. A troškovi su mi cca 300e mesečno minimum bez održavanja auta. Vozimo svašta, ali u luci nema fiata jer on ima sve u Italiji i Srbiji, nema mazdi i još par brendova. Ima najviše renoa, hundai, kia. Mečke, bmw, vagen program, toyote, honde, micubiši, itd. Službena vozila od luke nisu registrovana jer nikad ne napuštaju luku, već imaju interne tablice TA. Kombiji su vw i imaju putnički program reno, dačije, fabije. Npr, kombiji rade 24 sata maltane. Gase se samo na kratko na smenama, na pauzi za ručak. U međuvremenu su upaljeni sa klimom i voze po Luci. Petu brzinu ne koriste, retko i četvrtu. Jedan koji sada ispušta dušu je prešao 437.000km po luci, a zamislite koliko ima radnih sati za tu km.  :fucka:
Vozio sam sve nabrojano, pa i maybah. Od renoa je najbolje urađen po meni megan novi u višem paketu opreme sa lepšom tablom i talisman. Ostali renoi su jeftini u vožnji. Čak me ni kadjar ne oduševljava posle sve isprobanog. Tvingo, imali smo čak dva da su purnjala plavo da se iza njih ništa nije videlo. :strah1:
Najkvalitetniji u kabini su ubedljivo premium nemci, mečka i bmw prvenstveno, pa zatim audi. Bolje reći najluksuznije. Leksuz je za nijansu lošiji, ali mu se motori ne čuju od podizača. Ni malo. On je hibrid i ne pali se, već samo se ubaci u D i vozi. Bez zvuka motora u nižim brzinama. Hundai ima dosta hibrida, ali su daleko lošiji od nemaca, pokušavaju da iskopiraju luksuz nemački ali im ne ide. Isto važi za kiu i toyotu, micubiši, honde. Ne osećam razliku između kia sorenta i toyote rav 4. Doduše, odlična su to kola za one koji ne upoređuju sa mečkom i bmw-om. :ne:
Inače, na barku staje i preko 2500 automobila.

Van mreže marko nis

Odg: Vožnja novih automobila
« Odgovor #1 poslato: 04. Avg, 2017. 18:26 »
Dobar ti je to posao jos kada volis automobile lepo je i probati ih . Naravno da ces bolje da zaradis nego u Srbiji koja je prsotinac :-D
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

Na mreži observer

« Odgovor #2 poslato: 04. Avg, 2017. 20:02 »
Lep posao a jos lepsa zemlja :)
Ja obozavam Sloveniju, odlazim tamo na odmor svake godine poslednjih 15-20 god, nekad i dva puta godisnje. Odusevljen sam redom, cistocom, mirom i onim sto ja zovem - kontinuitetom razvoja SFRJ. Tamo gde smo mi stali pre 30 godina, oni su samo nastavili i napravili lepu zemlju i drustvo i naravno uveli je u EU.

Kako si nasao posao, preko domacih sajtova ili si imao nekog tamo?
Pitam jer mi je velika zelja da se preselim u SLO.
Ja ovde ne zivim lose, naprotiv, ali bih se preselio pre svega zbog kvaliteta zivota u svakom smislu.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

« Odgovor #3 poslato: 04. Avg, 2017. 21:36 »
Upravo iz razloga koje si naveo sam se i ja preselio. Imam njihovo državljanstvo 10g, ali nisam nikada živeo u Sloveniji. Odlučio, prodao stan u Bg, kupio ovde, ostavio posao u Bg, više poslova i prešao ovamo bez posla. Na oglas, nakon preseljenja sam poslao CV i sutradan me zvao vlasnik te firme, posrednička firma u Luci Koper, pošto Luka ne posluje sa fizičkim licima. Dakle jedan dan traženja posla. Zanimljiv mi je odnos prema zaposlenima, čovek meni došao na noge da razgovaramo.  :) Odmah se dogovorili naravno jer imam daleko više škole nego što se traži za ovo.

Na mreži bugarin

« Odgovor #4 poslato: 04. Avg, 2017. 22:28 »
Blago tebi, ja i pored toga sto sam rodjen tamo i sto imam pretke slovence ne mogu da dobijem papire.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #5 poslato: 04. Avg, 2017. 22:30 »
I ja sam prilicno fasciniran redom i cistocom koju (barem je moj utisak takav) vidim u Sloveniji.
Od 2009. idem barem 5-6 puta godisnje (doduse poslom).
Prve odusevljene price o redu i zivotu u Sloveniji slusao sam od dede po majci koji je 60ih proveo tamo 2 godine.
Planiram (kada dozvole vreme, obaveze i finansije) odem sa porodicom na jedno dve nedelje pa da se obidje natenane.
Cuvaj mi tamo u luci Toyote, doci ce kod mene :) Ako nesto bude falilo, ovde cu da objavim  :) ;)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

« Odgovor #6 poslato: 05. Avg, 2017. 16:21 »
 :) Čuvaću, nemaš brige. Ali ako dopadne nekom drugom, ko zna. =)) Danas se vozio maybah opet. Neverovatno kakva lađa, ne oseća rupe, ne čuje se, bukvalno svetlosnu godinu ispred prosečnih kola. Pored toga, pasati, golfovi, audiji.

Na mreži observer

« Odgovor #7 poslato: 05. Avg, 2017. 20:45 »
Meni samo prezime vodi poreklo iz tih krajeva (iz Koruške) ali posto mi je nekoliko kolena predaka rodjeno u Vojvodini, ne ispunjavam formalne uslove za drzavljanstvo. Sto me nece spreciti da jednog dana kupim nekretninu tamo, pa makar na po 3 meseca da boravim, u penziji.. :)

« Odgovor #8 poslato: 08. Avg, 2017. 19:29 »
Pre dva dana je jedna tura lepih modela otišla u Tursku. :RR)

Evo jedne službene škode koja se ne gasi po 3 smene. Prešla je samo 18.000km, ali po samoj Luki. Dok stoji, motor je upaljen i tako u 3 smene. Ima radnih sati bukvalno po 20-ak dnevno.  :RR)

Na mreži Markkoni

« Odgovor #9 poslato: 08. Avg, 2017. 19:31 »
Koji motor? 1.2 atmo?

Sent from my SM-G930F  

Na mreži observer

« Odgovor #10 poslato: 08. Avg, 2017. 20:01 »
Primecujem na novim Fabijama (i na ovoj sa slike cini mi se) neke cudne gume koje me najvise podsecaju na 70-te godine - uske su i imaju ostru ivicu izmedju gazeceg sloja i bokova. Deluje prilicno jadno, ne kontam u cemu je fazon.

« Odgovor #11 poslato: 08. Avg, 2017. 20:08 »
Ne znam za motor. Pitao sam disponenta kada sam se vozio sa njim i reče da je 1.0. Mada ja ne znam da ima 1.0? Mada, ne stižem da pratim u poslednje vreme, pa i nisam informisan. :-[

Na mreži Markkoni

« Odgovor #12 poslato: 09. Avg, 2017. 00:24 »
Da, 1.0, ja sam permutovao.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #13 poslato: 09. Avg, 2017. 06:57 »
Dok stoji, motor je upaljen i tako u 3 smene. I

A zasto se ne gasi, u cemu je fora?
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

« Odgovor #14 poslato: 09. Avg, 2017. 08:14 »
Ne znam, ne gase se ni kombiji ni ove fabije. Verujem da je to neko interno pravilo. Npr, te fabije stoje po pola sata, pa odu na neki drugi nivo barke i tamo opet stoje i tako u krug. Za oko dve godine kada se budu prodavale, biće sa pravih 70.000km. :B=)