Autor Tema: Gubljenje snage/povećana potrošnja/sumnjivo paljenje  (Pročitano 7050 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nemacxZapočeo temu

Pozdrav svima.

Moj skodilak je u zadnje vreme prosao generalni remont, od menjanja seta kvacila do bregaste i turbine, te sam malo u nedoumici sta se opet desava.

Naime, pre otprilike 20k kilometara, dobio sam gresku na dijagnostici za protokomer. Posle zamene, auto malo lenji na nizim obrtajima, ali potrosnja malo manja. Zatim, auto je tresao nenormalno pri naglom dodavanju gasa, ispalo je da je plivajuci svirnuo, stavljen Sachsov set, auto i dalje trese (ironija, NE KUPUJ LOOKOV SET, izgurao celih 50k). Poceo je da dimi, ispalo da je bregasta, zamenjena bregasta u ovlastenom servisu. Provozan jos 300km, rikne turbina. Remont, Uzice, auto je sad normalan. Djavola.

Isao danas za Nis, potrosnja nikako ispod 6-6.5, a i 7 ako je nagazim, na otvorenom. Auto nema sanse da ide preko 150 sa klimom, a bez sam maksimalno isao 170. Nije problem maksimalna brzina, ali odziv gasa je truntav, ima zadrsku dok ne povuce, I kad povuce, nema te snage, čak i na 2.500-3.000rpm.
Druga stvar, kratko stajanje usput, ugasio auto, da ga upalim posle 2 minuta, vergla oko 10-tak sekundi i onda sastavi, uz malo jaci udarac. Probao 3-4 puta posle toga da je upalim, sasvim normalno pali. Problem se ponavlja svaki put kad je auto topao, i ne radi neko kratko vreme da se rashladi.

Moja sumnja ide na tu jednu diznu koju nisam promenio, koja je sad udarila nekih 380kkm, dok su ostale tri od Golfa V sa duplo manjom kilometrazom. Na dijagnostici jedina ona ima odstupanje blizu -1 ili 1, a ponekad ode i do -2 ili 2. Za ostalo sam bez ideje, da li je iko imao slicnu situaciju?

Octavia A5 2004 1.9TDI 77kW

Sent from my G8141  
  • Vozi: Škoda Favorit 136LS 1.3 40kW 91' ; Škoda Octavia Mk2 1.9TDI 77kW 04'

Van mreže slobodanalex

Odg: Gubljenje snage/povećana potrošnja/sumnjivo paljenje
« Odgovor #1 poslato: 07. Avg, 2017. 12:46 »
a ponekad ode i do -2 ili 2
Ovo defitivno nije dobro, menjaj tu diznu.
potrosnja nikako ispod 6-6.5, a i 7 ako je nagazim, na otvorenom. Auto nema sanse da ide preko 150 sa klimom, a bez sam maksimalno isao 170. Nije problem maksimalna brzina, ali odziv gasa je truntav, ima zadrsku dok ne povuce, I kad povuce, nema te snage, čak i na 2.500-3.000rpm. Druga stvar, kratko stajanje usput, ugasio auto, da ga upalim posle 2 minuta, vergla oko 10-tak sekundi i onda sastavi, uz malo jaci udarac. Probao 3-4 puta posle toga da je upalim, sasvim normalno pali. Problem se ponavlja svaki put kad je auto topao, i ne radi neko kratko vreme da se rashladi.
Kod mene bio problem senzor radilice, davao je pogrešne parametre.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #2 poslato: 11. Avg, 2017. 08:22 »
Ovo defitivno nije dobro, menjaj tu diznu.Kod mene bio problem senzor radilice, davao je pogrešne parametre.
Kod mene ce biti da je senzor bregaste. Zamenio sam njega, mnogo bolje pali, a za potrosnju cemo videti za vikend.

Sent from my G8141  

« Odgovor #3 poslato: 17. Avg, 2017. 08:04 »
Zamenio I senzor bregaste I senzor radilice, isti djavo. Nemam više ideja.

Sent from my G8141  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #4 poslato: 17. Avg, 2017. 10:49 »
Jel sad prijavljuje neku grešku?

« Odgovor #5 poslato: 17. Avg, 2017. 10:51 »
Jel sad prijavljuje neku grešku?
Nista u vezi motora, imam negde prekid u grejacu vozacevog retrovizora, ali sve ostalo je, po diagnostici, ok.

Sent from my G8141  

Van mreže tasa

« Odgovor #6 poslato: 18. Avg, 2017. 11:12 »
Gore si napisao posle zamene senzora bregaste da ti je ok palio. Pa ako je ponovo pocelo da zeza, nemoj misliti da o5 nije crkao ;) to sto si stavio nov ne znaci da nece crci posle par dana ;)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

« Odgovor #7 poslato: 19. Avg, 2017. 08:36 »
Gore si napisao posle zamene senzora bregaste da ti je ok palio. Pa ako je ponovo pocelo da zeza, nemoj misliti da o5 nije crkao ;) to sto si stavio nov ne znaci da nece crci posle par dana ;)
Probacemo I to, u pravu si, kod nas ništa sigurno nije. Mada, zamenom bregaste i remontom turbine, I oba senzora, nisam dobio nista na snazi, ocekivao sam ne znam sta, ali auto vise ne ide preko 170, jedva, a snagu osetim tek posle 2500rpm. Paljenje je bilo normalno prvih nedelju dana.

Majstor koji trenutno radi auto me ubedjuje da auto ima DPF filter, te da je potrebna druga bregasta zbog toga. Nesto ne kapiram tu pricu, jer mi to nigde nije receno, niti je ijedan od servisa ikad rekao da su ga nasli niti da ga auto ima fabricki. Danas cemo probati tu "posebnu" bregastu, pa cemo da vidimo.

Sent from my G8141  

« Odgovor #8 poslato: 19. Avg, 2017. 15:23 »
Vreme za edit proslo.

Dakle, nauka. Ukoliko menjate bregastu, ikad, neka vam kasvetan majstor menja, ovaj moj nije nastelovao dizne.

Auto je sad ok. Šaljem klipove nekad.

Sent from my G8141  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #9 poslato: 19. Avg, 2017. 15:45 »
Menjaj majstora...

Van mreže ugi85

« Odgovor #10 poslato: 19. Avg, 2017. 15:54 »
Ugao paljenja nije potrefio?? Oterao ga mnogo unapred?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #11 poslato: 21. Avg, 2017. 06:08 »
Ugao paljenja nije potrefio?? Oterao ga mnogo unapred?

Paljenje je tacno u nuli, medjutim, ovo je kako pali ona, nekad. Čak i posle stelovanja dizni. Probacu samo da vidim jos akumulator, masu sa njega i to je to. Nemam više ideja. https://youtu.be/MASEz22k_XE

P. S. Zanemariti psovanje na kraju, oticice u reku sa sve diznama, gefufnama I cincilatorom.
Sent from my G8141  

« Odgovor #12 poslato: 29. Avg, 2017. 08:35 »
Paljenje je tacno u nuli, medjutim, ovo je kako pali ona, nekad. Čak i posle stelovanja dizni. Probacu samo da vidim jos akumulator, masu sa njega i to je to. Nemam više ideja. https://youtu.be/MASEz22k_XE

P. S. Zanemariti psovanje na kraju, oticice u reku sa sve diznama, gefufnama I cincilatorom.
Sent from my G8141  
Apdejt:

Dakle, nakom menjanja svega ovoga, oktavija je konacno legla na svoje. Glavni problem za drndavo paljenje su bile dizne, koje su posle stelovanja dosle na svoje, gde mi je potrosnja izmedju 5 i 6 litara, zavisno od voznje. Auto konacno vuce, onako kako treba. Paljenje je odlično. "Problem", koji i nije problem, je uzrokovan slabom udarnom snagom sranje akumulatora koji je na njoj, koji hoce da se "istrosi" na momente posle dosta kreni-stani voznje, te malo duze vergla.

Dakle, proverite majstore, šta god da radite.

Sent from my G8141  
« Poslednja izmena: 29. Avg, 2017. 08:40 nemacx »

Van mreže ugi85

« Odgovor #13 poslato: 29. Avg, 2017. 09:03 »
Kako se steluju dizne?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #14 poslato: 29. Avg, 2017. 09:10 »
Kako se steluju dizne?
Tzv. stelovanje dizni je u sustini ugao pod kojim se zavrnu, ukoliko ja dobro kontam.

Sent from my G8141